baditombi
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Ağız açık nefes alma ve kuyruk atma
- Hastalık Belirti Tarihi
- 9 Tem 2026
Herkese iyi akşamlar. Öncelikle şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Kuşum 7.5 yaşında erkek, temmuzun 9'undan beri ağzı açık kuyruk atarak nefes alıyor. Cereyanda bırakma veya üşütme gibi bir durum söz konusu olmadı. Yem olarak Vitakraft kullanıyorum. Su olarak da her gün içme suyu. Kafes temizliğini her gün yapıyorum neredeyse. Kafes de boyalı kafes değil. Oğlum, bir gün ben evde yokken yıkamacıdan gelen halıların açıldığı ortama maruz kalmış ve o günden beri de böyle nefes alıyor. İlk veterinerine götürdüğümde dışkı örneği alındı parazit var dendi. Suyuna 2 damla şeffaf bir sıvı verdiler muhtemelen antibiyotikti. Avicare vitaminlerinden verdi iki tane de. 3 gün sonra da beyaz bir parazit ilacı verildi. Eşi de olduğu için ikisine birden kullandım. Fakat 1 haftanın sonunda hiçbir şey değişmedi. Başka bir veterinere götürdüğümde bu hareketin bağırsaktaki parazitle alakalı olmadığını, eğer istersem 2 ml steril suya 0.2 ml ventolin ile günde 3 kere 10 dk buhar uygulayabileceğimi söyledi. Onu da yaptım yine değişiklik yok. Bu arada, yavrumun yem yemesinde su içmesinde iştahında konuşmasında neşesinde bir sorun yok hatta yorulmadın diye uçurmuyorum ama uçunca da çok hızlı uçuyor sadece böyle nefes alması onu yoruyor farkındayım ve bu durum içimi acıtıyor. Bazen kaşınma krizi geliyor kendini çok hızlı kaşıyor özellikle de bu ağzı açık nefes almasından sonra. Burdaki yorumları okuyarak guatr veya hava kesesi akarı olabileceğini düşündüm. Fakülteye hele ki başında Cerrahpaşa olan bir yere asla evladımı emanet etmem, en yakın arkadaşım orda çalıştığı halde. Ben de İstanbul Üniversitesi'nin bir mensubuyum, o sebeple bu kadar net bir çizgi çekiyorum yanlış anlaşılma olmasın, kalpler kırılmasın. Sizlerin değerli yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum. Ağzının içine direkt ilaç verebiliyorum, vitaminlerini kendisi içiyor hatta suya katmama gerek kalmıyor. Ek sorularınız olursa cevaplamaya hazırım. Sadece evladımın iyileşmesini istiyorum. 29 Temmuz perşembe günü de 60 ml suya bir damla (insülin enjektörü ile) lugol iyot verdim. 2-3 saat kafeste tutup sadece taze su koydum. 30 temmuz perşembe sabah 06:30 gibi yine aynı reçete ile iyotlu su verip akşam 19 gibi sadece temiz taze su verdim. Sonuç hala aynı. Zimec damla ve entrobac sipariş ettim. Kullanmadan önce buradan da fikir almak istedim. Ayrıca iki yavrum da ele çok alışkın ve hırçın değiller. Ağız yolu ile suya damlatma gibi bir şey olmadan ilaç damlatıp vitamin verebiliyorum direkt. 42 gram. Dişisi biraz daha iri bir kuş olduğu için o 52 gram. Kabuksuz kırmızı biber, salatalık çok seviyorlar. Yumurta beyazını da. Aklıma gelenler şu anlık böyle 
Ekli dosyalar
-
1 MB Görüntüleme: 4
-
1.5 MB Görüntüleme: 4
-
1.4 MB Görüntüleme: 3
-
1.9 MB Görüntüleme: 3
-
1.1 MB Görüntüleme: 3
-