• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Muayene etti hafif yağlı cips mips vermeyin dedi hafif üşütmüş hava geçişlerinden dedi antibiyotik ve probiyotik verdi teşekkür ederim ilgilenen herkese
veteriner ne verdi, isimlerini yazar mısınız?
gelişmeleri paylaşmaya devam edin lütfen, takibe devam edelim.

Haysysa

Aktif Üye
Bu antibiyotik ne kadar sürede etki eder şimdi koydum biraz içti uyuyor

Haysysa

Aktif Üye
İsimlerini bilmiyorum şırınganın içine antibiyotik ve vitamin doldurdu ayrı ayrı suluğun içine 15 antibiyotikten 15 vitaminden damlat dedi suluğu da iki parmak kalınlığında doldur dedi her gün tazele dedi 10 gün boyunca

Emreoz

Aktif Üye
Geçmiş olsun, cips, çikolata türü şeyleri hiçbir zaman vermeyin. 😊 yağlı kuşların suyuna limon damlatılıyor tedavilerden sonra vermeyi düşünebilirsiniz.

Haysysa

Aktif Üye
Geçmiş olsun, cips, çikolata türü şeyleri hiçbir zaman vermeyin. 😊 yağlı kuşların suyuna limon damlatılıyor tedavilerden sonra vermeyi düşünebilirsiniz.
teşekkür ederimm :) damlatacağım daha 1 saat oldu suyuna koyalı ama neşelendi yem yedi inip öttü çıngırağıyla oynadı umarım hemen sonuçlanır🌸

Clskn11

Aktif Üye
Şu an endişelenecek durumu yok mu yani ishal şu an kakasına yapışmış kakaları ve uyuyor probiyotik hiç kullanmıyordum alacağım
Uzmanlar daha iyi bilir elbette ama benim bu şekilde ki kuşum vefat etti, kuş üretici birine danıştım bağırsak enfeksiyonu dedi ilaç yolladı ama o gelene kadar vefat etmişti. Başlarda neşeli oluyor ama ilerledikçe ağırlaşıyor iştah gidiyor. Çok geçmiş olsun. Ben bilgisizdim vitamin vs bile vermiyordum kuşa sadece temiz su veriyordum. Takviye destek yapın mutlaka. Bana sarımsakli su önermişti uzman kişi. Iştahı kesilmeden ne yapmanız gerekiyorsa yapın düzelir inşallah

Rocky

Yeni Üye
Arkadaşlar söylemiş ama tekrar edeyim. Petshopta bulamazsınız genelde. Entrobac, gerwit internetten alın. Aspur verin zevkle yer. Dal darı verin onu da severek yer sizin vermenize gerek kalmaz. Patatesi de verin ara ara inşallah düzelir. Ama iyi marka vitamin vs kullanın bu markalar iyidir kullanabilirsiniz.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullanıyorum dediğiniz vitaminin tarihi nedir acaba bakar mısınız

Haysysa

Aktif Üye
Uzmanlar daha iyi bilir elbette ama benim bu şekilde ki kuşum vefat etti, kuş üretici birine danıştım bağırsak enfeksiyonu dedi ilaç yolladı ama o gelene kadar vefat etmişti. Başlarda neşeli oluyor ama ilerledikçe ağırlaşıyor iştah gidiyor. Çok geçmiş olsun. Ben bilgisizdim vitamin vs bile vermiyordum kuşa sadece temiz su veriyordum. Takviye destek yapın mutlaka. Bana sarımsakli su önermişti uzman kişi. Iştahı kesilmeden ne yapmanız gerekiyorsa yapın düzelir inşallah
Merhaba ben de dün veterinere gittim hemen endişelenecek bir şey yok dedi eline aldı muaeyene etti her yerini kursağı da dolu dedi ben yem yememişti dedim sonra antibiyotik ve vitamin yazdı dün koydum suluğuna içti de sevdi bugün kakası daha iyi ama iştahı yok ne yapabilirim içtikçe geçer mi bilmiyorum da

Haysysa

Aktif Üye
Arkadaşlar söylemiş ama tekrar edeyim. Petshopta bulamazsınız genelde. Entrobac, gerwit internetten alın. Aspur verin zevkle yer. Dal darı verin onu da severek yer sizin vermenize gerek kalmaz. Patatesi de verin ara ara inşallah düzelir. Ama iyi marka vitamin vs kullanın bu markalar iyidir kullanabilirsiniz.
Antibiyotik ve vitamin verdi dün veteriner dün akşam koydum suluğuna 15 15 damla bugün kakası daha iyi su gibi değil ama iştahı yok ne yapabilirim bunun için yem yemiyor yemek için iniyor sonra geveliyor geri çıkıyor antibiyotikli ve vitaminli suyunu baya içmiş azalmış ama tam düzelmedi

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayır kullanmıyorum bir tane vitamini vardı a b c vitamini arada onu damlatıyordum suluğuna ama damlatınca içmiyor o yüzden uzun zamandır damlatmıyorum 4 5 ay oldu
Tarihini sorduğum vitamin burda bahsetmiş olduğunuz vitamin 😇 acaba tarihi geçmiş olabilir mi geçmişse sakın kullanmayın

Haysysa

Aktif Üye
Tarihini sorduğum vitamin burda bahsetmiş olduğunuz vitamin 😇 acaba tarihi geçmiş olabilir mi geçmişse sakın kullanmayın
Yok tarihi geçmemişti bakıyordum 2023e kadardı onu da 5 ay önce falan vermiştim en son :) şu an iştahı yok ya ne yapabilirim antibiyotik kaç günde etki eder acaba ben mi sabırsız davranıyorum

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yok tarihi geçmemişti bakıyordum 2023e kadardı onu da 5 ay önce falan vermiştim en son :) şu an iştahı yok ya ne yapabilirim antibiyotik kaç günde etki eder acaba ben mi sabırsız davranıyorum
5 ay geçmişse atın bence vitaminler kapağı açıldıktan 6 ay sonra bozuluyorlar sktsi ne kadar geç olsa da. Bence sabretmelisiniz. Soğukkanlı olun telaş etmeyin kuş da hisseder sizin telaşınızı. Veterinerin koyduğu teşhis doğru ise bir kaç güne toparlar. Yem yemiyorsa elle besleme yapmanız lazım(şırınga ile ağıza mama verme). Yemek yemezse iyileşmesi zor. Aç kalmaması lazım

Haysysa

Aktif Üye
5 ay geçmişse atın bence vitaminler kapağı açıldıktan 6 ay sonra bozuluyorlar sktsi ne kadar geç olsa da. Bence sabretmelisiniz. Soğukkanlı olun telaş etmeyin kuş da hisseder sizin telaşınızı. Veterinerin koyduğu teşhis doğru ise bir kaç güne toparlar. Yem yemiyorsa elle besleme yapmanız lazım(şırınga ile ağıza mama verme). Yemek yemezse iyileşmesi zor. Aç kalmaması lazım
Gece uyku uyuyamıyorum sürekli kontrol ediyorum canımız oluyorlar bir süre sonra ailemizden birisi oluyorlar. Patates haşlayıp o şekilde mi versem acaba ne yapacağımı da şaşırdım mama derken nasıl bir mama peki

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gece uyku uyuyamıyorum sürekli kontrol ediyorum canımız oluyorlar bir süre sonra ailemizden birisi oluyorlar. Patates haşlayıp o şekilde mi versem acaba ne yapacağımı da şaşırdım mama derken nasıl bir mama peki
Öncelikle malzemeler
-Yumurta sarısı
-Sıcak su
-Bebe bisküvisi
Hazırlanışı:
yumurta sarısını sıvı püre haline gelecek kadar sıcak suyla ezceksiniz sonra içine biraz bebe bisküvisinden ezerek koycaksınız. Üçünü de homojen kıvama getirceksiniz sıvıya yakın bir kıvamı olcak sonra onu şırıngaya koyarsınız. Mama ılıyınca verirsiniz. Sıcakken vermeyin. Bir de yumurta çabuk bozulan bir şey olduğu için mama 3 saat sonra zehirli hale gelebilir. Eğer iştahı yerine gelmezse aynı mamayı tekrardan kullanmayın. Youtube da da şırıngayla besleme videoları var ordan bakıp yapabilirsiniz. Dikkatli olmanız lazım kuşu incitmeyin 😇

Haysysa

Aktif Üye
Öncelikle malzemeler
-Yumurta sarısı
-Sıcak su
-Bebe bisküvisi
Hazırlanışı:
yumurta sarısını sıvı püre haline gelecek kadar sıcak suyla ezceksiniz sonra içine biraz bebe bisküvisinden ezerek koycaksınız. Üçünü de homojen kıvama getirceksiniz sıvıya yakın bir kıvamı olcak sonra onu şırıngaya koyarsınız. Mama ılıyınca verirsiniz. Sıcakken vermeyin. Bir de yumurta çabuk bozulan bir şey olduğu için mama 3 saat sonra zehirli hale gelebilir. Eğer iştahı yerine gelmezse aynı mamayı tekrardan kullanmayın. Youtube da da şırıngayla besleme videoları var ordan bakıp yapabilirsiniz. Dikkatli olmanız lazım kuşu incitmeyin 😇
Teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka ama şu aklıma takıldı şimdi de dün veteriner dedi ki şu an su yem dışında hiç bir şey vermeyin dedi sorun olur mu