• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu yıkama

kerem_ykr

Aktif Üye
Arkadaşlar muhabbet kuşum çok kötü kokuyor. Suyla yıkadım daha kötü koktu. Suyuna birşey mi koymalıyım? Yardımcı olur musunuz?

bengs

Yeni Üye
sularına sadece iki damla kadar sirke koyabilirsiniz parazitlere önlem olarak. başka hiçbir şey koyulmaz. zaten kuştur bu kuş gibi kokacak mecbur. kuşun üzerine de koku namına hiçbir şey sıkmayın.

kerem_ykr

Aktif Üye
sularına sadece iki damla kadar sirke koyabilirsiniz parazitlere önlem olarak. başka hiçbir şey koyulmaz. zaten kuştur bu kuş gibi kokacak mecbur. kuşun üzerine de koku namına hiçbir şey sıkmayın.
bir başkası sirke konmaz demişti içiyorlar diye. doğru mu acaba?

Nur I.

Yeni Üye
Arkadaşlar muhabbet kuşum çok kötü kokuyor. Suyla yıkadım daha kötü koktu. Suyuna birşey mi koymalıyım? Yardımcı olur musunuz?
Eğer ağızdan gelen veya dışkıdan kaynaklı bir koku varsa, bir hastalığı olabilir (dışkı, kuluçka dönemlerinde ve bazı, yediği besinler sonucunda da kokabiliyor). Onun dışında düzenli banyo yaptığı sürece böyle bir sorun yaşamamanız lazım. Kuşun kendine has kokusu sizi rahatsız ediyor olabilir.

Sirkenin parazitler üzerinde etkisi olmaz, ki iki damla sirkenin (miktar olarak) herhangi bir etkisi olacağını da zannetmiyorum. Banyo suyuna koyulabilecek, herhangi bir zararı olmayan ve tamamen doğal olan şey meşe külüdür. Parazitten ve ayrıca mantardan koruma konusunda gayet başarılı.

kerem_ykr

Aktif Üye
Eğer ağızdan gelen veya dışkıdan kaynaklı bir koku varsa, bir hastalığı olabilir (dışkı, kuluçka dönemlerinde ve bazı, yediği besinler sonucunda da kokabiliyor). Onun dışında düzenli banyo yaptığı sürece böyle bir sorun yaşamamanız lazım. Kuşun kendine has kokusu sizi rahatsız ediyor olabilir.

Sirkenin parazitler üzerinde etkisi olmaz, ki iki damla sirkenin (miktar olarak) herhangi bir etkisi olacağını da zannetmiyorum. Banyo suyuna koyulabilecek, herhangi bir zararı olmayan ve tamamen doğal olan şey meşe külüdür. Parazitten ve ayrıca mantardan koruma konusunda gayet başarılı.
yok kendine has kokusu. ama biraz kokuyor gibi geldi. bugün sadece suyla yıkadım. ama gitmedi kokusu. dediğinizi başka zaman deneyeceğim.

Limonbey33

Tutkulu

Merhaba bişi olmaz bu meşe kömürünu direkt yikanacagi suya mi ekliyoruz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Keşke kokuyu da uzaktan alıp yardımcı olabilseydik dediğim cok zamanlar oldu ama malesef henüz öyle bir icat olmadı 😅 Mümkünse kuşun durumunu göreceğimiz video ekleyin bakalım 👍 Bu arada kuşa sirke falan vermeyiniz başka hasarlara yol açmayın sirke küpüne zararlıdır 30 Gr kuşa verilmez. Önce kuşu ve dışkısını görelim hayali yorumlar yapamıyorum hayal gücüm malesef düşüktür

bengs

Yeni Üye
bir başkası sirke konmaz demişti içiyorlar diye. doğru mu acaba?
ben suluklarına arada üzüm sirkesi koyarım. banyolarına da koyarım. hiç de bir şey olmadı kaç yıldır. hatta ishal olduklarında sirkeyi suluklarına bir iki damla koyarım dışkıları bile hemen düzelir. çünkü probiyotik bakımından da çok zengin. o yüzden sindirimini hemen düzenliyor. sirkeyi kuşa direkt içirirsen tabii zararı olur ama 100 ml suluğa 1-2 damla koyuyorsun mesela. banyosuna da o kadar. sirkenin hiçbir zararını görmedim bugüne kadar.

Limonbey33

Tutkulu
ben suluklarına arada üzüm sirkesi koyarım. banyolarına da koyarım. hiç de bir şey olmadı kaç yıldır. hatta ishal olduklarında sirkeyi suluklarına bir iki damla koyarım dışkıları bile hemen düzelir. çünkü probiyotik bakımından da çok zengin. o yüzden sindirimini hemen düzenliyor. sirkeyi kuşa direkt içirirsen tabii zararı olur ama 100 ml suluğa 1-2 damla koyuyorsun mesela. banyosuna da o kadar. sirkenin hiçbir zararını görmedim bugüne kadar.
Niyetim asla iddialasmak değil en başta belirtmek isterim ama naçizane tavsiyem sirkenin kullanımını daha detaylı araştırmanızı öneririm özellikle kuşlar için.zaten market sirkesini sirkeden saymıyorum bile onu hiç konuşmuyorum oyuzden,ama şuan birşey olmaması hiç olmayacağı anlamına gelmez🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Banyosuna da koysanız yine içiyor olduğu için orada bile tavsiye etmiyorum siz yıllardır veriyor olabilirsiniz buna saygı duyarım ama Zararlıdır bunu Kanatlı uzmanları da onaylamiyor karaciğer ve diğer organlarda hasar bırakıyor birebir ağızdan zaten ölüm tehlikesidir ama suyuna da zararlıdır 👍

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşu kendiniz yıkamayın. Su koyduğunuzda yıkanmıyorsa düzenli sprey yapın. Koku eğer gaga ve dışkıdan geliyorsa hastalık olabilir ama ıslak tüy kokusu varsa düzenli spreyle azalır. Kuşları soğuk ve ceyran almayan bi yere koyun

Bahar Y.

Müdavim
Kafes temizliğini düzenli yapmıyorsanız düzenli yapmanızı öneririm, kuş kokusu olayına katılmıyorum benim kuşlarım hiç bir zaman kuş gibi kokmadılar hep mis gibi kokuyorlar, düzenli kafes temizliğine bağlıyorum 👍🏻

Nur I.

Yeni Üye
Merhaba bişi olmaz bu meşe kömürünu direkt yikanacagi suya mi ekliyoruz?
Kömürü değil, yandıktan sonra çıkan külü kullanılır. Köylerde tavukların toz banyosu yaptığı kül olur, aynı mantık ikisi.