• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu Ürkekliği Hk.

GaddarLimon

Yeni Üye
Dostlar selamlar,
Yaklaşık 2.5 ay önce cama bir muhabbet kuşu geldi. O günden beridir profilimde de gördüğünüz kuş bizimle. Fakat bir sorunumuz var. İlk geldiği günden bu yana elimize asla gelmiyor ve parmağımızdan, elimizden kaçıyor. Avucuma yem koyduğumda elime konup yemiyor. Sadece salatalık gibi besinleri elimle kafesin telleri arasında uzattığımda yiyor. Dışarı bıraktığımızda da yanına tehdit olacak kadar elimizi uzatırsak kaçıyor. Eski sahibinin mahallemizdeki psikolojik sorunları çocuk olduğuna neredeyse eminiz. Onun kardeşleri de öyle. Bu sebeple kuşu çok fazla elle tutup sıktıklarını düşünüyorum. O evde çok korktuğunu düşünüyorum. Eski sahibi konusunda tahmin yürütmüyorum, emin sayılırım. Peki bu ürkekliği nasıl yenebilirim?

Bir başka mesele de şu: Kuşla artık bazı rutinlere sahibiz. Mesela yem yeme saatleri belli, akşam evin diğer odasına götürdüğümde uyuyacağını anlıyor vs. Bir de istemeden başardığımız bir rutin var. O da dışarı çıkma rutini. Evde tüm gün birileri olmadığı için evde olduğum saatlerde birkaç saat dışarıda zaman geçirmesine müsaade edebiliyorum. Bu da bu aralar sabah saatleri oluyor. Sabah saatlerinde dışarı çıkarıyorum ve bir süre odada takılıyor. Fakat şöyle bir sorun var. Evin hangi odasında çıkarırsam çıkarayım ezberlediği belli başlı birkaç yüksek nokta dışında bir yere gitmiyor. Hatta videoda gördüğünüz yere bayılıyor. Ne zaman o odada onu serbest bıraksam oraya gidiyor. Kendisini rahatsoz edersem geçici olarak perde veya lambaya konuyor. Tehlike geçtiği zaman aynı yere geri geliyor. Videoda görüldüğü gibi genelde orada dik durup ıslık çalıyor. Bazen de eğilip o beyaz köşeyle kur yapar gibi davranıyor. Uçsun diye çıkarıyoruz ama belli noktalarda vakit geçiriyor sadece. Geri koymak istediğimiz zaman zorluk yaşayabiliyoruz. Elimize gelmediği için tüneği uzatıyoruz ve ona konunca kafese doğru götürüyoruz tüneği. Bazen kaçıyor, bazen giriyor, bazen de tam kafese gelmişken kafesin üzerine çıkıyor. Kafese sokmayı başardığımız zaman gün içerisinde tekrar çıkmasına müsaade etsem bile çıkmıyor. Sanki günde 1 kere çıkma hakkı varmış gibi başka saatlerde müsait olduğumda çıksın diye kapısını açıyorum fakat nafile. Videolarda ve anlattıklarımda bir anormallik görebiliyor musunuz? Ayrıca ben kuşun farklı noktalara gitmeme sebebini de korkusuna bağlıyorum. Bu korkuyu nasıl yenebiliriz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba yeni bireyiniz hanenize hayırlı olsun videoda keyifli bir kuş gördüm herhangi bir sorun yok rutininize zamanla ortama da alışacaktir.bazi huylar ve korkular kuşlarda karaktere bağlı düzelmiyor onu olduğu gibi kabul etmek zorunda kalıyorsunuz 😊 Tekrar hoşgeldiniz ve hayırlı olsun iyi forumlar dilerim

GaddarLimon

Yeni Üye
Merhaba yeni bireyiniz hanenize hayırlı olsun videoda keyifli bir kuş gördüm herhangi bir sorun yok rutininize zamanla ortama da alışacaktir.bazi huylar ve korkular kuşlarda karaktere bağlı düzelmiyor onu olduğu gibi kabul etmek zorunda kalıyorsunuz 😊 Tekrar hoşgeldiniz ve hayırlı olsun iyi forumlar dilerim
Sağ olun teşekkür ederim. Kendisi baya tırsak inşallah alıştıracağız kendimize. Bazen bir yerden diğerine uçarken başımın, kolumun etrafında bir tur atıypr ama konmuyor. Zamanla alışır umarım

Üst Alt