• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşu Sallabaş Tedavisi

hangisi

• Kullanılan toplam oy
    6

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ucgun sadece su ve yem verin sonra tekrar dışkı resmi görelim

Beyaz

Aktif Üye
Ucgun sadece su ve yem verin sonra tekrar dışkı resmi görelim
Sanırım korktuğum başıma geliyor. Bugün sabah kuş hem kuyruğunu hem de kanatlarını titretiyordu. Çok olmasa da biraz. Hafif de kabarıktı.

Kuşu dışarı çıkardım bir sorun olmadan uçtu. Hareketliydi. Ama tam kafese koyduğum sırada kafasını yine yukarı aşağı sallamaya başladı. 5-6 sn boyunca aynı hasta halindeki gibi davrandı. Bir tünekten diğerine zor atladı.

Şimdi normal görünüyor ama ben hastalığın tekrar başa dönmesinden korkuyorum. Probiyotik vermek dışında alabileceğim ek önlemler var mı?

Dışkının son hali bu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 7159

Beyaz

Aktif Üye
Sabahki hali:

Şimdi de kafasını sağa sola doğru sallamaya başladı. Şu anki hali:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Diyazm harici bişey veriyor musunuz? Yem ne marka veriyorsunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam aspur ve daldari alıp verin bide haftada iki kez Diyazm yarım suluga bir nohut tanesi kadar öneriyorum

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Tekrardan merhaba. Haftada 2 kez probiyotik takviyesine devam ediyorum. Aspur ile daldarı da alacağım en kısa zamanda.

Kuşun dışkısı bir türlü düzelmiyor. Sizce nedeni nedir?

Ekli dosyayı görüntüle 7630
Hocam dışkı tahlili yapan bir yer illaki vardır şehirde. 50 lira civarı oluyor ücreti. Eğer yaptırırsanız doğru ilaçla kuşu kurtarabilirsiniz. Aksi takdirde deneme yanılma yoluyla ilaç kullanırsınız ki bu hem iyi olmaz hem daha maliyetli olur. En iyisi dışkı tahlili yaptırmanız.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam dışkı tahlili yapan bir yer illaki vardır şehirde. 50 lira civarı oluyor ücreti. Eğer yaptırırsanız doğru ilaçla kuşu kurtarabilirsiniz. Aksi takdirde deneme yanılma yoluyla ilaç kullanırsınız ki bu hem iyi olmaz hem daha maliyetli olur. En iyisi dışkı tahlili yaptırmanız.
Benim önerim ve kendi kuslarimada yaptığım 2-3 ayda bir koksidiyoz mantar ve salmonella kürü yapıyorum. Beşeri ilaçlarla değil direk kuşlar için üretilmiş ilaçlarla. Sizede öneririm. Koksidiyoz için intestenal. Mantar için fungi stop bakteri hastalıkları için salmomix. 3 gün ilaç 2 gün vitamin 2 gün probiyotik olarak verebilirsiniz. Sizin bu dışkıları incelediğimde koksidiyoz kürü yapmanızı öneririm. Şahsen zararını görmedim.

Beyaz

Aktif Üye
İstanbul Anadolu Yakasında önerebileceğiniz bir yer var mı?

Beyaz

Aktif Üye
Benim önerim ve kendi kuslarimada yaptığım 2-3 ayda bir koksidiyoz mantar ve salmonella kürü yapıyorum. Beşeri ilaçlarla değil direk kuşlar için üretilmiş ilaçlarla. Sizede öneririm. Koksidiyoz için intestenal. Mantar için fungi stop bakteri hastalıkları için salmomix. 3 gün ilaç 2 gün vitamin 2 gün probiyotik olarak verebilirsiniz. Sizin bu dışkıları incelediğimde koksidiyoz kürü yapmanızı öneririm. Şahsen zararını görmedim.
Dediğiniz ilaç bu mu?

Bir de vitamin için hangi vitamin kullanmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Üst Alt