• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşu Sallabaş Tedavisi

hangisi

• Kullanılan toplam oy
    6

Beyaz

Aktif Üye
O zaman internet üzerinden sulphamezatin temin ediniz ve Diyazm 256👍
Tekrardan merhaba, Bactrim şurubu temin ettim. Şimdi 1 damla demiştiniz, eski vitamin şişelerinden var bende. Onların damlalıklarını kaynarlı suyla iyice temizleyip, içine Bactrim koyup, ağızdan bir damla vereceğim doğru mudur? Hangi saatte verdiğimin bir önemi var mı peki? Sabah mı öğlen mi akşam mı vereyim?

Diayzme 256 yarın gelecek gibi görünüyor kargoda şu an. İkisini aynı anda başlatmak mı daha iyi olur yoksa bactrim'i hemen şimdi verip, diayzme'yi yarın mı vereyim?

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Cevap için teşekkürler. Diğer sorularımı da cevaplar mısınız?
Bactrim ile 5 günlük tedavi uygulayın daha sonra vitamin ile 3 gün daha sonra probiyotik ile 3 günlük tedavi uygulayın. Vitamin vardır umarim

Beyaz

Aktif Üye
Bactrim ile 5 günlük tedavi uygulayın daha sonra vitamin ile 3 gün daha sonra probiyotik ile 3 günlük tedavi uygulayın. Vitamin vardır umarim
Vitamin var Avisol B. Multi vitamin mi gerekiyor? Ayrıca herkes farklı bir şey diyor kafam iyice karıştı.

Bacrtim ile Diayzme birlikte kullan diyen oldu, önce onu sonra onu diyen var ve hala diğer sorularımı cevaplamadınız.

1. Hangi saatte verdiğimin bir önemi var mı peki? Sabah mı öğlen mi akşam mı vereyim?

2. Diayzme yarım suluğa mercimek tanesi kadar mı yoksa nohut tanesi kadar mı konulmalı?

3. Bacrtim ile Diayzme birlikte kullanılması mı daha iyi olur yoksa sırayla mı?

4. Bunların bir olası yan etkisi var mı?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Vitamin var Avisol B. Multi vitamin mi gerekiyor? Ayrıca herkes farklı bir şey diyor kafam iyice karıştı.

Bacrtim ile Diayzme birlikte kullan diyen oldu, önce onu sonra onu diyen var ve hala diğer sorularımı cevaplamadınız.

1. Hangi saatte verdiğimin bir önemi var mı peki? Sabah mı öğlen mi akşam mı vereyim?

2. Diayzme yarım suluğa mercimek tanesi kadar mı yoksa nohut tanesi kadar mı konulmalı?

Öğlen verin 5 gün. İlaç karaciğeri yorucagi için vitamin takviyesi ilaçtan sonraki 3 gün kuşun karaciğerine binen yükü alacaktır. Sonraki 3 gün probiyotik sindirim sistemini düzenler ve bağışıklığını yerine getirir ve yararlı bakterileri vücuda geri kazandırır.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye

Ayrıca tedavi sırasında mineral blok kum kullanmayın ilacın emilimini düşürür. Avisol b de hiç değilse yararlı olacaktir

Beyaz

Aktif Üye
Ayrıca tedavi sırasında mineral blok kum kullanmayın ilacın emilimini düşürür. Avisol b de hiç değilse yararlı olacaktir
Multivitamin daha mı iyi olur?

Batrcim tedavisi sırasında suluğa yapmam gereken bir işlem var mı? Kaynamış su filan koymam mı gerekiyor yoksa normal su mu?

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu tedaviyi kanatlı uzmanımız önerdi ve iyi sonuçlar aldık anlatıyorum yapmanız gerekeni
Bactrim tedavisi ağızdan bir damla günde bir kez 5 gün veya durumuna göre 7 güne uzatılabilir..aynı zamanda sulugunuz küçük ise yarım suluga bir mercimek tanesi kadar Diyazm 256 ve bu tedavi sürecinde hastanın iştahı düşeceği için elle besleme yapmanız çok daha faydalı olur..bu arada Tuğrul arkadaşımızın dediği gibi kum ve mineralleri tedavi sürecinde çıkarın ilacın etkisini düşürür..ben bu tedavi ile çok kuşun iyileştiğine şahit oldum bunu da belirteyim 😊
Tedavinin 3 üncü gününde dışkı resmi yollayın bakalım takipte olalım geçmiş olsun 👍

Beyaz

Aktif Üye
Bu tedaviyi kanatlı uzmanımız önerdi ve iyi sonuçlar aldık anlatıyorum yapmanız gerekeni
Bactrim tedavisi ağızdan bir damla günde bir kez 5 gün veya durumuna göre 7 güne uzatılabilir..aynı zamanda sulugunuz küçük ise yarım suluga bir mercimek tanesi kadar Diyazm 256 ve bu tedavi sürecinde hastanın iştahı düşeceği için elle besleme yapmanız çok daha faydalı olur..bu arada Tuğrul arkadaşımızın dediği gibi kum ve mineralleri tedavi sürecinde çıkarın ilacın etkisini düşürür..ben bu tedavi ile çok kuşun iyileştiğine şahit oldum bunu da belirteyim 😊
Tedavinin 3 üncü gününde dışkı resmi yollayın bakalım takipte olalım geçmiş olsun 👍
Bactrim'i verdim. Biraz yem yedi sonra kafasını sağa sola sallayarak yemleri kusmaya başladı. Boğazına bir şey takılmadı diye düşünüyorum, ilaç mı kusturdu acaba?

Son düzenleme:

Beyaz

Aktif Üye
Tedavinin 3. gününde durum böyle.

Ekli dosyayı görüntüle 6054

Suyunu içiyor, yemini de yiyor ama boynundaki durum aynı. Başını sürekli aşağıya eğiyor ve sağa sola sallıyor. Bir iyileşme belirtisi göstermedi.

Tüyleri de bugün dökülmeye başladı.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ustalar benim dişi kuşun dışkılarıda aynen bu konudaki gibi ancak kuşta hiç sorun yok görseldeki ürün nasıldır kullanan varmı
Ekli dosyayı görüntüle 6064
Ona benzer ürün kullanıyorum kür olarak 2 ayda bir yapıyorum. İntestenal benim kullandığım ürünün adı da. Şahsen kuşun hasta olmasını beklemeden yapma taraftarıyım ben. Mantar içinde kür yapılabilir mesela. Ben onuda 3 ayda bir yapıyorum. Zararını gormedim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bactrim tedavisinde suyuna probiyotik ve ayrıca elle besleme yapmanız gerekiyor ancak böyle iyi sonuç alabilirsiniz kusması da ondan aç karına olmaz bilginize 👍

Beyaz

Aktif Üye
Bugün gün boyunca iyiydi. Daha hareketliydi, başını çok az ediyordu aşağıya ama saat 5-6'dan sonra yine eski haline döndü. Kafasını tünek seviyesine kadar aşağıya eğmeye başladı.

Hastalığın ilk günlerinde de böyle oluyordu. Bir gün iyiydi bir gün kötüydü.

Beyaz

Aktif Üye
Bactrim tedavisinde suyuna probiyotik ve ayrıca elle besleme yapmanız gerekiyor ancak böyle iyi sonuç alabilirsiniz kusması da ondan aç karına olmaz bilginize 👍
Suyuna her gün Diazyme ekliyorum. Beslenmesinde hiçbir sorun yok. Sürekli gözlemliyorum eskisinden bile fazla yiyor diyebilirim.

Beyaz

Aktif Üye
Bugün itibariyle 5 günlük Bactrim ve Diazyme tedavisini tamamladım. Yarın itibariyle vitamin takviyesine geçiyorum.

Kuş kafasını eskisi kadar sallamıyor ama yine aşağıya kadar eğiyor. Şu şekilde:

Ekli dosyayı görüntüle 6179

Dışkısı da tedavi bitimi itibariyle şu şekilde:

Ekli dosyayı görüntüle 6180

Tüylerini de çok dökmeye başladı. Tedavi ile bir ilgisi var mıdır acaba?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Üst Alt