• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu Nefes zorluğu, vik vik ses hırıltı

limoncocuk

Yeni Üye
Merhabalar herkese, muhabbet kuşumuz limon, 2020 senesinde uçtu geldi kondu balkonumuza, sahiplenen de çıkmayınca mecbur başladık bakmaya, o yüzden tam yaşını bilemiyoruz. İlk geldiği günden beri hapşuran tıksıran bir evlattı, azami özenle bakmamıza rağmen seyahat nedenli 2 sene önce emanet ettik ablama ve o ara solunum şikayetleri çok arttı. 2 senedir ara ara ventolin pulmicort ve bazen augmentin ile tedavi ederek yaşattık, ancak yolun sonuna geldiğimizi hissediyorum çünkü hiçbirinden artık tam anlamıyla fayda görmüyor.
Kuyruğu inip kalkıyor, vik vik ses çıkarıyor ve sürekli hapşırıyor.
gerwit sedochol rozitol atemphrei entrobac vs vs pek çok vitamin probiyotik ile de destekliyoruz ancak yol katedemedik.
Çok sevdiğimiz evladımız için önerilere açığız. Çok üzgünüz :((

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar herkese, muhabbet kuşumuz limon, 2020 senesinde uçtu geldi kondu balkonumuza, sahiplenen de çıkmayınca mecbur başladık bakmaya, o yüzden tam yaşını bilemiyoruz. İlk geldiği günden beri hapşuran tıksıran bir evlattı, azami özenle bakmamıza rağmen seyahat nedenli 2 sene önce emanet ettik ablama ve o ara solunum şikayetleri çok arttı. 2 senedir ara ara ventolin pulmicort ve bazen augmentin ile tedavi ederek yaşattık, ancak yolun sonuna geldiğimizi hissediyorum çünkü hiçbirinden artık tam anlamıyla fayda görmüyor.
Kuyruğu inip kalkıyor, vik vik ses çıkarıyor ve sürekli hapşırıyor.
gerwit sedochol rozitol atemphrei entrobac vs vs pek çok vitamin probiyotik ile de destekliyoruz ancak yol katedemedik.
Çok sevdiğimiz evladımız için önerilere açığız. Çok üzgünüz :((
Merhaba geçmiş olsun
Hava keselerine baktırın, hava kesesi akarı olabilir, dış parazit damlası uyguladınız mı?
Solunum yolu enfeksiyonu olabilir kronikleşmiş olabilir
Augmentin kuşlarda fayda etmez kanatlı uzmanına gitmeniz gerekli
İzmir de çok iyi kanatlı uzmanları var
@Aslı Ö. @EzgiA

limoncocuk

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Hava keselerine baktırın, hava kesesi akarı olabilir, dış parazit damlası uyguladınız mı?
Solunum yolu enfeksiyonu olabilir kronikleşmiş olabilir
Augmentin kuşlarda fayda etmez kanatlı uzmanına gitmeniz gerekli
İzmir de çok iyi kanatlı uzmanları var
@Aslı Ö. @EzgiA
Kendim tıp hekimiyim ve şehir dışında çalışıyorum. İzne geldim ve durumu baya kötüleşmiş gördüm. Anneciğim İzmir de, o da veterinerlere götüremez. Neticede kendi bilgilerim ve dozlama ile yaşattığım kuşum 2 kere böyle ölümlerin pençesinden aldım evladımızı lakin bu enfeksiyonu yenemiyorum işin ehli şart sanırım. Karabağlar da oturuyorum ve araştırıp bulduğum iki veteriner park yeri bile bulamadığımız yerlerde, otobüsle götürmek zaten mümkün değil. Bir kere götürsem kontrole götürmem hele hiç mümkün değil.
Daha önce enrofloksasin denemiştim ondan da fayda görmüştü.

Sanırım yine elime geçen ilaçlardan doksi ve metronidazol karışımı verip ivermectin damla alacağım gibi forumu tarayıp bunlarda karar kıldım, sizin de dediğiniz gibi parazit için ilaç vermedim daha önce hiç, yakın bir veterinerden temin ederim ivermectini de inşallah

Sizlere de danışmak istedim ek öneriler için :(

Son düzenleme:

limoncocuk

Yeni Üye
Kendisini pek severiz, yemesi içmesi dışkısı fıstık gibi normal. O yüzden umudu henüz kesmedim.
Kahkaha atar, ıslık çalar, pişt der, kapı zilimiz öğrenmiş bizi arada zil sesi yapar kandırır, öpücükler aşkımlar
Ben bu neşenin anneme eşlik etmeye devam etmesini istiyorum umarım yaşamaya devam eder evlat kuşumuz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kendisini pek severiz, yemesi içmesi dışkısı fıstık gibi normal. O yüzden umudu henüz kesmedim.
Kahkaha atar, ıslık çalar, pişt der, kapı zilimiz öğrenmiş bizi arada zil sesi yapar kandırır, öpücükler aşkımlar
Ben bu neşenin anneme eşlik etmeye devam etmesini istiyorum umarım yaşamaya devam eder evlat kuşumuz
Tekrar merhaba bende emekli bir hekimim çok memnun oldum 😊
Üst solunum yolu enfeksiyonların da♦ Neflor tavsiye ediyoruz, çok faydası olur
Kuşlar uçarken akciğerlerini kullanır, normal zamanda Hava keselerine açarlar, burada olan akarlar Hava kesesi kanallarına yerleşir ve nefes almada baskı yaparlar, bölge içinde çoğalırlar, özellikle gece vik vik ses çıkarırlar
İvermectin etkin maddesi olan dış parazit damlası uygulayın lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin kullanılmalıdır
Vilmectin (6 ay sonra 2 doz şeklinde tekrarlanır)
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Havadaki oksijenin %80 i ni kullanırlar bu yüzden temiz ortam çok önemlidir

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Izmirde Gazivet Buca ve Petyum Veteriner Kliniği Derya Hanımı Önerebilirim 🌹

Üst Alt