MUHABBET KUŞU NASIL EĞİTİLİR?

Bir kanatlı dost edindiğimiz zaman onu eğitmek isteriz.
Eğitim her kuş türü için geçerli olmasa da muhabbet kuşları için idealdir. İyi bir eğitim vermek istiyorsanız muhabbet kuşunuzu yavru iken almanız daha faydalı olacaktır. Yetişkin muhabbet kuşlarının eğitilmesi imkansız olmasa da zordur.
Aldığınız yavru muhabbet kuşunuzu eğitmek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ilk önce kuşunuzun ortama alışmasını bekleyelin.
Kuşunuzu kafesinde bir süre yalnız bıraktıktan sonra eğitimin ilk adımına geçebilirsiniz.
Eğitime ilk önce parmak eğitimiyle başlamak daha iyi olacaktır.
Günde belirli saat aralıklarında parmağınızı kafes tellerinden içeri sokup hareketsiz bir şekilde bekleyin. Bu hareketi kuşunuz parmağınızı tanıyana kadar devamlı yaptıktan sonra bu sefer elinizi kafes içine koyup parmağınızı hareketsizce bekletin. Kuşunuzun parmağınıza alışması, bir gün ya da bir haftada sürebilir. Bu süreçte sabırlı olmalısınız.
Parmak eğitiminden sonra sıra komut eğitimine geldi. Komut eğitimi sırasında ödül yöntemini uygulayabilirsiniz. Eğer kuşunuz hareketi doğru yaparsa ona sevdiği bir şey ikram edin,hareketi doğru yapmadıysa ödül vermeyin.
Sonrasında kuşunuzun size doğru uçmasını öğretebilirsiniz.
Uçuş mesafesinde önce kısa alanda başlayıp yavaş yavaş mesafeyi açabilirsiniz. Kuşunuz size her uçtuğunda ona ödül verebilirsiniz.
Kuşunuz temel eğitimleri aldıktan sonra oyuncaklar ile oynama eğitimlerine başlayabilirsiniz.
Eğitim verirken birkaç püf noktayı unutmamalıyız;
1. Kuşumuz bizden korkuyorsa ona zaman tanımalıyız.
2. Eğitimlerde ödül sistemi her zaman daha olumlu etki yapar.
3. Eğitim sırasında kuşumuzun eğlenceli vakitler geçirmesi gerektiğini unutmayın.
4. Eğer zorlanıyorsa eğitimleri günde 5-15 dakika arasında yapabilirsiniz.
5. Ve en önemlisi kuşlarımız eğitime olumlu tepki vermese bile onların hassas canlılar olduğunu unutmayıp onlara karşı nazik olalım. Eğitimli olsun ya da olmasın onlar bizim can dostlarımız.
Dikkat: Bu yazı, kafeskuslari.com ailesine aittir. İzinsiz paylaşılamaz.