Teşekkür ederim. Şu an aklıma takılan ve sürekli gözlemlediğim tek şey anne babanın tekrar çiftleşme ya da yavrulara zarar verme ihtimali üzerine. Umarım öyle bir şey olmaz. Sabırla bekliyorum.
Teşekkür ederim. Şu an aklıma takılan ve sürekli gözlemlediğim tek şey anne babanın tekrar çiftleşme ya da yavrulara zarar verme ihtimali üzerine. Umarım öyle bir şey olmaz. Sabırla bekliyorum.
normalde bir sonraki kuluçka hazırlığına yavrular yeme düşmeye 1 hafta kala falan başlarlar.
ama burada önemli olan kuşlara verilen yem/mamanın içerisinde kızıştırıcı besinlerin olmamasına dikkat etmektir. Kızıştırıcı besinler olmadığı müddetçe yeni kuluçkaya hazırlık yapmazlar. Eğer böyle birşey gözlemlerseniz yazın lütfen.
Yani elle besleme olayı çok kolay değil eğer aparatı ve mamayı bulabilirseniz destek verebilirsiniz ben yinede doğal beslenmeden yanayım çünkü bağışıklık daha iyi olur ve ebeveynler hazıra alışırlar
14.gün Streamable Video
Videoyu doğru mu yükledim bilmiyorum ama izleyenler yorum yapabilir mi bir sorun var mı sizce? Erkek yuvaya girince dişi de hemen yuvaya doğru sıçradı sonra erkek geri çıktı. Normalde uysaldır filan ama her şeye de kur yaptığını bildiğim için korkuyorum yine de.
Şu an ikisi de yuvada, mamalarını yiyip içeri girdiler. Bir sorun yok gibi ama yine de erkeğin öyle kur yapar gibi yuvaya dalması korkuttu beni. Kursaklarını ben de farkettim ilk günlerdeki gibi dolu dolu değil ama gün içinde bir sürü yem bir sürü mama yiyorlar acaba yetmiyor mu ki
Şu an ikisi de yuvada, mamalarını yiyip içeri girdiler. Bir sorun yok gibi ama yine de erkeğin öyle kur yapar gibi yuvaya dalması korkuttu beni. Kursaklarını ben de farkettim ilk günlerdeki gibi dolu dolu değil ama gün içinde bir sürü yem bir sürü mama yiyorlar acaba yetmiyor mu ki
Bugün ilk yavrunun 15.günü ve az önce anne ve baba çiftleşti. Çiftleşmeden sonra ikisi birlikte yuvaya girip yavruları besledi. Şimdi erkek çıktı, dişi yuvada. Bu durum çok erken değil mi?
Yavruların kursaklarını tam tamına dolu görmüyorum son günlerde ama yine de beslediklerini düşünüyorum gözlemlerim neticesinde. Umarım beslemeye devam ederler.
Yavrulara bakın kursak kontrolü yapın kumu eksik etmeyin, çiftleştiyse takip edin dövme olursa ayırın anne baksın duruma göre bize yazın yardımcı olalım
işte bu yüzden takip çok önemli, bu konu gerçekten çok faydalı oldu, tebrik ederim.
Benden önceki yorumlara katılıyorum, bundan sonraki süreçte yavruların kontrolünü biraz daha sıklaştırmak lazım. yavrulara zarar verirlerse de eşlerden birini almak gerekecek. burada da zarar verenin hangisi olduğu saptanırsa çok daha iyi olur.
Dişi yalnız kalır ve yumurta yaparsa da yumurtaya yatmadan yumurtayı almalısınız. yumurtaya yatmaması daha iyi olur.
Şöyle genel bi özetleyim. Dişi de erkek de hala yavruları benden kıskanıyor. Yuvaya girdiklerinde yavruların beslenirken çıkardıkları sesleri duyuyorum. Geceyi dişi yuvada geçiriyor, zaman zaman erkeğin kaldığı da oluyor. Gözlemlediğim değişim dişinin çok yem, mama, kalamar, mineral blok tüketmesi; erkeğin de kur ötüşlerini yapması. Tek temennim yumurtayı 15 gün sonra yapması. Güncellemeleri sizinle paylaşırım. Teşekkür ederim cevaplarınız için sayenizde stresim biraz olsun azalıyor
Yavrulara bakın kursak kontrolü yapın kumu eksik etmeyin, çiftleştiyse takip edin dövme olursa ayırın anne baksın duruma göre bize yazın yardımcı olalım
Başlarda mamaya havuç ekliyordum nolur nolmaz deyip bıraktım havucu. Turp ekliyorum çok az. Kuru mamada da yok bildiğim kadarıyla kizistirici etkii bir şey. Zaten bizim erkek kuş su içse kızışıyor afedersiniz
Streamable Video
Kısa bir video oluşturdum -arkaplan gürültüsünü engellemek maksatlı müzik ekledim yoksa mutluluktan değil - Yuvalığın kapağını açtığımda yavruları ayrı ayrı görünce ilk başta korktum çünkü hep bir arada duruyorlardı. Sonra etrafı keşfediyorlar, mutlular diye düşünmek istedim. Not: yavru yuvadan atlamadı.