• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tanıtım Muhabbet Kuşu Kuluçka Günlüğüm

Nicro06

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için. Az önce bi temizlik girişiminde bulundum ama çok başarılı olduğum söylenemez. Yuvanın kapağı yamulmuş yukarı aşağı rahat inmiyor takılıyor bi yerde, o yüzden plastik folluğu rahatça çıkaramıyorum. İlla bi aksilik olacak ya :) Ben de dışkıları elimle topladım. İnce mısır granülü serdim. Tertemiz olmadi ama en azından yavruların ayağı pislik icinde kalmaz bi süre daha. Anne biraz huylandı ama umarım sorun çıkarmaz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yumurtalari açtınız mi ? İçinde ölmüş mü ?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için. Az önce bi temizlik girişiminde bulundum ama çok başarılı olduğum söylenemez. Yuvanın kapağı yamulmuş yukarı aşağı rahat inmiyor takılıyor bi yerde, o yüzden plastik folluğu rahatça çıkaramıyorum. İlla bi aksilik olacak ya :) Ben de dışkıları elimle topladım. İnce mısır granülü serdim. Tertemiz olmadi ama en azından yavruların ayağı pislik icinde kalmaz bi süre daha. Anne biraz huylandı ama umarım sorun çıkarmaz
Gayet güzel olmuş, elinize sağlık.
Paylaşımlara lütfen devam edin, bizde gördüklerimizi tecrübe ile size yansıtalım.

Sağlıklı günler

Nicro06

Aktif Üye
öncelikle gözünüz aydın, umarım sağlıkla yeme düşerler.
yuva için önerim ; yavrular büyüdükçe içerisindeki taban malzemesini ( ne kullanıyorsanız ) yavaş yavaş çoğaltın. mümkünse 2-3 günde bir temizleyin.
mama için önerim, 3-4 günde 1 haşlanmış mısır, brokoli, papia biber katabilirsiniz. Ancak hepsini aynı anda değil, sıra sıra gibi düşünün. oranları da çok olmamalı
Mamaya az az eklerim ilerleyen zamanlarda dediğiniz şekilde. Brokoli ve kapya biberi de haşlayacak mıyız?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Açtım hocam biri içinde tam oluşmadan ölmüş, belki 10 günlük falandır küçücüktü yumurtanın 3te biri kadar. Diğeri de boş sarısı vardı.
Kuşlara bir sonraki kuluçkada e ve s vitamini destekleyin faydası olacaktır 😊

Nicro06

Aktif Üye
Anne kuş daha sık dışarı çıkmaya başladı. Bu normal mi sizce? Yumurtayı aldım diye mi acaba, normal süreçte de böyle mi ilerlemesi gerekiyor?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Anne kuş daha sık dışarı çıkmaya başladı. Bu normal mi sizce? Yumurtayı aldım diye mi acaba, normal süreçte de böyle mi ilerlemesi gerekiyor?
yavrular büyüdükçe anne yuvadan daha çok dışarıya çıkmaya başlar, çünkü artık yavruların sıcaklığa ihtiyacı azalmaktadır, birbirlerini ısıtabilirler. Yumurtayı almanızın da etkisi vardır.
Genel anlamda tavsiyem yumurtalar boş olsa da yavrular belli bir seviyeye gelene kadar yumurtaları almamanızdır. Çünkü o yumurtalar yavrulara yastık görevi görür ve ezilme olasılığını azaltır.

Nicro06

Aktif Üye
yavrular büyüdükçe anne yuvadan daha çok dışarıya çıkmaya başlar, çünkü artık yavruların sıcaklığa ihtiyacı azalmaktadır, birbirlerini ısıtabilirler. Yumurtayı almanızın da etkisi vardır.
Genel anlamda tavsiyem yumurtalar boş olsa da yavrular belli bir seviyeye gelene kadar yumurtaları almamanızdır. Çünkü o yumurtalar yavrulara yastık görevi görür ve ezilme olasılığını azaltır.
Ben de aksi yönde yer kaplıyor, yavrulara yazık diye düşünüp attım. Neyse bana tecrübe oluyor böyle şeyler, çok sağ olun paylaştığınız için.

Nicro06

Aktif Üye
10.gün ve ilk yavrunun kanat tüyleri belli olmaya başlamış, anneye benzeyecek belli ki. Bu arada dikkatimi çeken şey yavrulardan biri sürekli uyuyor. Kontrol ettim yaşıyor da ama ilk yavru kadar hareketli değil. Sizce normal mi?

Corqse

Yeni Üye
10.gün ve ilk yavrunun kanat tüyleri belli olmaya başlamış, anneye benzeyecek belli ki. Bu arada dikkatimi çeken şey yavrulardan biri sürekli uyuyor. Kontrol ettim yaşıyor da ama ilk yavru kadar hareketli değil. Sizce normal mi?
hay maşallah tüyü kadar ömürleri olsun sanki büyük olan kanatlarının altına almışta kardeşlerini ısıtıyor gibi :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah sağlıklı görünüyorlar hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah 😊