• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tanıtım Muhabbet Kuşu Kuluçka Günlüğüm

Nicro06

Aktif Üye
Bugün ilk yavrunun çıkışının üzerinden sadece iki gün geçmiş ama sanki benim için haftalar geçti. Babalarının ve benim ilk kuluçka deneyimimiz :) Dişiyi katmıyorum çünkü o daha önce bunu deneyimlemiş ve babayla 4 yıldır ayrı bir muhabbetimiz var. Hesaplamalarıma göre bugün yeni bir yavru çıkmayacak, ya da gece çıkabilir. Şimdi ilk iki fotoğrafı paylaşırken bir soruyla devam etmek istiyorum. 4 gündür kuşlara mama yapıp veriyorum. Daha önce yüzüne bile bakmayan erkek kuş şimdi yemek için deliriyor. Biraz geciksem sinirlendiğini belli ediyor zaten. Sorum şu ki bunu her gün vermeye devam etmemde bi sakınca var mı? Dışkılarında bazı değişimler sezdim ama keyifleri gayet yerinde. Vermesem de bu kez yavrular aç kalacakmış gibi geliyor. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleme:

Nicro06

Aktif Üye
Son dakika golü: hesaplamalarımın bir kârı olmadı, yeni bir yavru daha çıkmış ve aslında çok kıskanç olan anne bugün biraz daha sakinleşmiş durumda. İlk defa o yuvadayken fotoğraf çektim ve bana çok az kızdı. Yine bana sinirleniyor ama nispeten daha ılımlı gibi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah sizin adınıza çok Sevindik 😊 konu güzel olmuş bilmeyenler için ayrıca teşekkürler 👍 mamaya devam edin günlük yapın taze olsun sıkıntı olmaz.son yavru 15 günlük oluncaya kadar mama verebilirsiniz ve kumunu da eksik etmeyiniz hayırlısı olsun inşallah

Nicro06

Aktif Üye
Bu arada yaptığım mama şu şekilde çok az havuç, biraz kırmızı turp, kuru mama, ve yarım yumurta. Bu tarife bir şey eklemeli miyim yoksa bu şekilde devam mı edeyim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kırmızı turp veya havuç ikisinden biri olabilir ikisine gerek yok kuru mama olarak ne veriyorsunuz?

Nicro06

Aktif Üye
Mamadan memnun musunuz? Ne şekilde veriyorsunuz biraz bahseder misiniz 😊
Mamalar konusunda detaylı bilgiye sahip değilim ama şöyle söyleyim normalde mama vb. yem dışında bir şey yemeyen kuşum bunu ısrarla yiyor. Kafese mamalığı sürer sürmez elime atlayıp direkt yemliğe saldırıyor. İkincisi de benim hissiyatım iyi yönde; kokusu ve çeşitliliği açısından diğer mamalara (klasik, ithal olmayan) nazaran daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Rendelediğim sebze ve yumurta karışımına bir yemek kaşığı tam tepeleme doldurmadan ekleyip biraz dinlendirip veriyorum.
Dipnot: ithal mama deneyimim olmadı.

Son düzenleme:

Nicro06

Aktif Üye
Merhabalar, yarın itibariyle ilk yavrunun çıkışının 7.günü. Üçü de gün aşırı yumurtadan çıktı. 4.yumurtanın bugün 20. günü 5.ise maximum 18.gününde. Yavrular gözlerini açmaya başladılar. Sorum şu ki dün yuvayı kontrol ettiğimde tık tık yumurtaya vurma sesine benzer bi ses duymuştum ama bugün yeni yavru çıkmamış. Bu son 2 yumurtayı biraz daha beklemeli miyim? Yumurtalar biraz kirli ama ikisinin de dolu olduğunu düşünüyorum. Çünkü ışık tuttuğumda dolu görünüyordu. Ve yuvayla ilgili öneriniz var mı?

Nicro06

Aktif Üye
Bu arada sona kalan iki yumurta boş çıktı onları attım. Umarım öyle yapmam gerekiyordur. Önce ışık tutup baktım biri içinde küçücük oluşmuş ölmüş diğeri de bomboştu. Şimdi yuvayı temizlemem gerekiyor sanırım en zorlu görev benim için.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle gözünüz aydın, umarım sağlıkla yeme düşerler.
yuva için önerim ; yavrular büyüdükçe içerisindeki taban malzemesini ( ne kullanıyorsanız ) yavaş yavaş çoğaltın. mümkünse 2-3 günde bir temizleyin.
mama için önerim, 3-4 günde 1 haşlanmış mısır, brokoli, papia biber katabilirsiniz. Ancak hepsini aynı anda değil, sıra sıra gibi düşünün. oranları da çok olmamalı