• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kelepçe

Nur Y.

Paylaşımcı
Tekrardan konu açıcam kusura bakmayın bu kelepçe konusu cok soru işareti oldu kafamda 4 numara taktım kelepçeyi en büyük 4 çıktı paketten oldu mu normal mi tecrübesi olanlar yardımcısı olursa çok sevinirim ona göre çıkartacağım

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ayrıca kelepçeyi dirsek altından takmanız daha uygun olur. Yani dirsek ve ayak arasındaki kısma takın .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet kelepçeye dikkat etmemişim dirsek ve ayak arasına takın ikisinde hafiften görünüyor takiple 1 hafta kadar sonra tekrar video görelim 👍

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Tekrar atayım. Dünde paylaşmıştım bahar hanım ikisinde de var demişti. Görselde tam dirsek altı gösteriyordu yanlış mı olmuş şimdi anlamadım

Tamam işte siz dirsek altından takmamışsınız üstünden takmışsınız.

Nur Y.

Paylaşımcı
Tamam işte siz dirsek altından takmamışsınız üstünden takmışsınız.
Ya ben şimdi korktum evde de değilim değiştirmedim ama sabah cıkarken kontrol ettim şişme vs sorun yoktu bir sey olur mu orda dursa aksam iştem cıkıp geçebiliyorum ya da evdekileri hemen cıkarttrayık aksam tekrar takarım. Birde en küçüğe takmadım biraz durabiliyor diye ona da takayım mı

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ya ben şimdi korktum evde de değilim değiştirmedim ama sabah cıkarken kontrol ettim şişme vs sorun yoktu bir sey olur mu orda dursa aksam iştem cıkıp geçebiliyorum ya da evdekileri hemen cıkarttrayık aksam tekrar takarım. Birde en küçüğe takmadım biraz durabiliyor diye ona da takayım mı
Durumuna gore takip edin ayaga kalkabilen varsa takmayin. Aksam eve gectiginizde doğru sekilde takarsiniz.

Nur Y.

Paylaşımcı
Durumuna gore takip edin ayaga kalkabilen varsa takmayin. Aksam eve gectiginizde doğru sekilde takarsiniz.
Hepsinde var gibi ben taktım şimdi dediğiz gibi benım yuvamın folluksuz olması buyuk kötülük oldu yuvada değişemıyorum. Folluksuz yuvada bı hafta sonra cıkarsam bile geri eski haline dönme riski olmaz mı

Nur Y.

Paylaşımcı
İki büyük ayakta durabiliyorda küçükleri duramıyor bir türlü onda da ayrılma var alısır mı sizce

Nur Y.

Paylaşımcı
Ya birde şunları farkettim şimdi dişi çevircem getircem diye yavruları acaba o mu yaptı ikisinde de var napıcam böyle

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ya birde şunları farkettim şimdi dişi çevircem getircem diye yavruları acaba o mu yaptı ikisinde de var napıcam böyle
Dişi çıkartmaya çalışmıştır büyük ihtimalle ben 2 3 saate bir çıkartıp dişi beslesin diye yuvaya koyuyodum geceleri takmıyordum sabah kuşun kursağını annesi doldurunca hemen takıyordum

Nur Y.

Paylaşımcı
Dişi çıkartmaya çalışmıştır büyük ihtimalle ben 2 3 saate bir çıkartıp dişi beslesin diye yuvaya koyuyodum geceleri takmıyordum sabah kuşun kursağını annesi doldurunca hemen takıyordum
2-3 saatte cıkarma sansım yok 9-5 çalışıyorum. Aksam evdeyken beslemeden sonra taktım ama sabah çıkartırsam aksama kadar kelepcesiz kalırlar ayaklar acık baya ne yapsam bilemedim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kelepçe taktığınız yere benziyor acaba kelepçemi tahriş etti. Birde muhabbetlerde yavrular çıktıktan sonra yuvalık değiştirmek çok sorun olmuyor. İsterseniz folluklu yuvalıkla değişklik yapabilirsiniz. İlk yadırgayabilir ama yavruların sesine çok dayanamaz girer içine. Girmezse kendiniz elinize bir iki yuvaya sokarsanız yadırgamadan girmeye devam eder.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
2-3 saatte cıkarma sansım yok 9-5 çalışıyorum. Aksam evdeyken beslemeden sonra taktım ama sabah çıkartırsam aksama kadar kelepcesiz kalırlar ayaklar acık baya ne yapsam bilemedim
Kelepçeliyken anne beslemeyip yavruyu da perişan edebilir evinizde yapabilecek biri varsa çıkarıp taksın zaten 1 haftada düzelir bence

Nur Y.

Paylaşımcı
Sabah cıkartıp aksam taksam fayda göremez miyim acaba

Nur Y.

Paylaşımcı
Kelepçe taktığınız yere benziyor acaba kelepçemi tahriş etti. Birde muhabbetlerde yavrular çıktıktan sonra yuvalık değiştirmek çok sorun olmuyor. İsterseniz folluklu yuvalıkla değişklik yapabilirsiniz. İlk yadırgayabilir ama yavruların sesine çok dayanamaz girer içine. Girmezse kendiniz elinize bir iki yuvaya sokarsanız yadırgamadan girmeye devam eder.
Onu da düşündüm belki o da olabilir yukardan takmısım yanlıslıkla sadece gece durdu ama sabah cıkarttım belki de kelepçe yaptı. Takip edeceğim bir dün kelepceliyken yaptı besleme