• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu hastalığı

Emel

Yeni Üye
Merhaba 4 gün önce yazmıştım size muhabbet kuşum bugün çok halsizdi bende veterinere götürdüm deva diye 1 hap verdi 8 parçaya böldüm ve suyuna karıştırdım bir sıkıntı olurmu kuruma hastalığı olabilir dedi sizce tedavisi bu ilacmi

Emel

Yeni Üye
Sadece 1 adet verdi beyaz hap kutusu falan yok üstünde deva yazıyordu sadece

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
İlacı tam görmek etken maddesini bilmek gerek , veteriner hekm sonuçta ama kontrolle gidin ihmal etmeyin .
Geçmiş olsun.....

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Deva ilaç şirketi olduğu için ona ait Biteral,Fixef ve Bactrim olarak herhangi birisini vermiş olabilir. Açtığınız konuya bakarak biteral vermiş olma ihtimali var.
Doğru teşhis ise tedavi edecektir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba gecmis olsun .Veteriner herhangi bir tahlil veya dışkı analizi yapti mi? Kanatlilardan anliyormu? Kurumada neden olmuş?peki o ilacla beraber baska bir katki verdi mi? Size tavsiyem durumunun kotu oldugunu dusunuyorsaniz ve kusunuza gercekten onem veriyorsaniz fakulteye goturun orada  tahlil ve analiz yapip ona gore ilac ve katki veriyorlar..ben bir musterimin kusunu yolladim kurumasi vardi ayni sekilde karin kemigi belirgin ve cok zayifti gidip geldi ilaclar ve bagisiiklik icin ben bulmasina yardimci oldum.inanirmisiniz kusu suan masallah cok iyi  :)

Emel

Yeni Üye
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum size veteriner Pekte anlamadı sanırım kullandığım ilacı kes dedi verdikten sonra hapı kuşum çok halsizdi ve ayakta bile duramiyordu suan ne yapacağımı bilemiyorum kafesinden bile çıkmıyor çok halsiz sürekli uyuyor ben ıspartada yım burada anlayan kimse olmadı 3 ayrı veterinere gösterdim maalesef bişey bulamiyorlar sadece göğsüne baktı evet biraz zayıflama var dedi ama tam teşhis koymadı tüyleri çok dökülmeye başladı birşey yapamamak çok üzücü

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Açtığınız konuda tam bahsedilmemiş herhangi bir hırlama hapşurma veya akıntı varmı ? mama veya herhangi bir ek gıda vermeden 8. dışkılama fotosunu atabilirmisiniz?
Bazı veteriner hekimler malesef kanatlılardan pek anlamıyor. Benimde bir kuşum su içerken veya arada durup dururken aniden 5-6 kere kafasını aşağı yukarı sallıyordu.(Kur yapmasını kastetmiyorum) Fakat Kuş sağlıklı idi gerektiğinde kür uygulamıştım. Sizin durum farklı gibi.
Denemekten başka çareniz yok sanırım. Eczaneden diafurly, mikostatin ve flagyl alabilirseniz tedaviye başlıyalım fakat ilk önce sorduklarımı belirtebilirseniz daha faydalı olur.

Emel

Yeni Üye

resimleri attım bu son hali dal darı hariç başka bir yiyecek vermedim arada hapşuruyor fakat her zaman değil aslında video gönderme şansım olsaydı orada net görüntü vardı sadece su ictikten sonra kafasını aşağı yukarı sallıyor  normalde yapmıyor sudan sonra yapıyor ama bu kafa sallaması dediginiz gibi kur yada eğlence amaçlı değil

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
https://streamable.com adlı siteden ''Upload a video file'' kısmından videonuzu seçerek internete yükleyin daha sonra video linkini buraya atabilirsiniz.
Solunum ile ilgili bir sıkıntı yoksa dediğim ilaçlari eczaneden temin edebilirsiniz. Dışkı, yem az yidiğini gösteriyor elle besleme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Üst Alt