Merhaba öncelikle ne kadar güzel söylemişsiniz çok tatlı bir can dostunuz olmuş, sağlıklı ve afiyetli uzunnnn yılları olsun beraberce çok mutlu olun inşallah

Kızıl darı uzatın minnoşa, ses tonunuz sevgi dolu ve kısık ses olsun, ani sesler çıkarmayın alışana kadar
Size güvensin,ben kafes içi hiç eğitim yapmadım, elime alıp, başını kaşıdım, sürekli konuştum, bez serdim yem darı buraya bıraktım, oda içinde illaki 1 ay kafeste de dursa ilk günler çıkınca çarpar, perdeye konar, yere düşer, yeter ki sert, köşe, demir, kesici alet olmasın

endişe etmeyin, 3.gün odayı sizden daha iyi kullanır, gözlemler
Yavru ise daha çabuk alışır, sıkmayın, parmağınızla alın, parmağınızla merdiven yapın sürekli çıksın(sağ işaret, sol işaret parmağını uzatın, bir ona bir ona çıkartın,) çıkartırken konuşun, merakla dinler

Brokoli, kapia biber, dereotu, maydanoz sapı çok severler,( ilk verince yemeyebilir) banyoluk alın, alıştırmak için sprey kutusuna su doldurup püskürtün uzaktan yağmur gibi çok hoşlanır, kafes içi dışı yaparsınız suya alışır

Top oyuncaklar, merdiven ve salıncak özellikle bayılır, kendini dalda sanır mutlu olur sallandıkça

bunları yapın
Bolca sevin, sabredin, zamana bırakın, o sizi bırakmaz, mutluluklar dilerim