• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu dışkı yapışması

fıstık3560

Aktif Üye
Merhaba muhabbet kuşum 3 yıldır bizimle ve geldiğinden beri bir hastalığı ya da halsizlik olmadı halde ara ara dışkısı popo türlerine yapışıyor kalamar kemiği ve kuş kumu kullanıyoruz ayrıca sanki kabız gibi değil çünkü dışkıları büyük kendisi popo tüylerinden çıkartamıyor bu yüzden ben yardımcı oluyorum ama artık çok rahatsız olduğunu fark ettim ne yapabilirim ve şu sıralar biraz fazla yem tüketiyor ve kafesine dal darı asarsak hemen bitiriyor sabah erken saatte kafesinde çıkıp düzenli olarak uçmasını rağmen bu aralar kilo almış gibi duruyor sizce bu bir sıkıntı mı biraz uzun oldu kusura bakmayın

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşunuz biraz obez anladıgım kadariyla peki kum tüketiyor mu? Probiyotik veriyor musunuz? Ben kilolu gördum tarttınızmı? Sebze olarak karalahana yaprağı öneririm ve spor yapsın eğer tüm bunları verdiğiniz halde popoya dışkı yapışıyorsa kanatlı uzmanına götürüp karaciğer röntgeni çektirin. Mümkünse sorulara cevap alalım ve kuşun video ve dışkı resmi görelim

fıstık3560

Aktif Üye
Kumu var ama kendisine zorla kullandırtıyorum ve daha önce sadece tüy ilacı kullandı birkaç gün önce multivitamin gervit sipariş ettim ve daha önce tartmadım şimdi temiz bir peçeteye dışkısını yapmasını bekliyorum

fıstık3560

Aktif Üye
Dışkı için ilaç kullanmamıza gerek var mı? Bt amin forte de temin etmeye çalışacağım yakın zamanda

fıstık3560

Aktif Üye
Çok ara ara dışkı yapmaya başladı yardımcı olun lütfen

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Çok ara ara dışkı yapmaya başladı yardımcı olun lütfen
BT amin Forte dışında entrobac ve gerwit mutlaka elinizde olsun kuşların sağlığı için bu ürünler çok önemli
Dışkı yapamaması içinde poposuna çok hafif zeytin yağı sürmeyi deneyin

fıstık3560

Aktif Üye
Gerviti sipariş ettim entrobac ı da en kısa sürede temin edeceğim yalnız zeytinyağı sürdüğüm zaman poposunu çok kaşıyor hatta daha önce kabız olduğunda sürmüştük yara yapmıştı

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Gerviti sipariş ettim entrobac ı da en kısa sürede temin edeceğim yalnız zeytinyağı sürdüğüm zaman poposunu çok kaşıyor hatta daha önce kabız olduğunda sürmüştük yara yapmıştı
Kuşun beyaz kağıt üzerinde yaptığı dışkıları atar mısınız

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Poposunun etrafını takip edin dışkı yapışıyor mu yapışmıyor mu, kuşlarda dışkı yapamaması önemli bir şey çünkü Dışkı yapmaması bağırsaklarında birikiyor ve buda bağırsağın patlamasına ve kuşun enfeksiyondan ölmesine yol açıyor ama sizin ki ara arada olsa dışkı yapıyormuş bu da bir şeydir. Yarına kadar kuşun dışkı yapıp yapmamasinı kontrol edin eğer hiç yapmiyorsa kanatlı bir uzmana götürmelisiniz

fıstık3560

Aktif Üye
Böyle bir iki tane yapıyor bir de iki gündür sadece kafesine astığım dal darısı yemişti dal darıyı çıkarttım ve elimle yem verdim ara ara dışkısı poposuna yapışıyor ve ya kendisi ya da ben çıkartıyorum

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Böyle bir iki tane yapıyor bir de iki gündür sadece kafesine astığım dal darısı yemişti dal darıyı çıkarttım ve elimle yem verdim ara ara dışkısı poposuna yapışıyor ve ya kendisi ya da ben çıkartıyorum
Attığınız dışkıda sorun gözükmüyor ama dışkının popoya yapışması ve dışkı yapamamasi önemli sonuçlar doğurabilir o yüzden siz bence Şehmus hocaninda dediği gibi kanatlı uzmanına gidip karaciğer röntgeni çektirin

Üst Alt