• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşu dışkı yapışması ve ayaklarda kırmızı nokta

sansizbirisisii

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, kuşunuzun ayağı parmağınızı kavrıyor mu? Ya da tünekte dururken tüneği kavrayabiliyor mu duruşu nasıl? Gözle tanı konulmasındansa gerçek bir röntgen çekilmesi daha sağlıklı olurdu. Hangi antibiyotiği vermiş acaba okunmuyor da
Hocam ismini inanın unuttum bir ilacı 1 haftalık verdi bir daha kullanmayacakmisiz antibiyotiği sürekli kullanacaksınız sanırım

sansizbirisisii

Yeni Üye
Çocuğun ayaklarını net bir şekilde görebileceğimiz güncel bir videosunu streamable.coma yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz bir de videoda görelim çocuğu 🙁
Çocuğun ayaklarını net bir şekilde görebileceğimiz güncel bir duruş videosu streamable.coma yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz bir de videoda görelim çocuğu 🙁
Şuan uyuyor ama yarın çekip atsam olurmu

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bumblefoot kuşlarda ayak tabanında oluşan iltihaplı bir enfeksiyon hastalığıdır. Ayak önce kızarır sonra kızarıklar hafif şişer en sonunda da iltihaplı apseli bir görünüm oluşur. Kuş tüneğe basamaz ayağını sürekli kaldırma hareketinde bulunur. Veteriner kuşta bunları görünce büyük ihtimalle kırık var dedi. Çünkü kırık ta da hemen hemen aynı davranışı sergiler ama kırık olan ayakta his kaybı sallanan kemik morlaşma gibi belirtiler görülür. Antibiyotik etken maddesi nedir ne değildir bilmiyorum ama enroflaksasin etken maddeli ise dıştan krem yardımıyla içten de antibiyotik bu enfeksiyonu kurutabilir çünkü bumblefoot oldukça ilerlemiş görünüyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ayrıca hirudoid krem yerine fucidin daha etkili olur diye düşünüyorum. Hirudoid daha çok ödem morluk dolaşım sorunları gibi tedavi de kullanılır fucidin direkt enfeksiyon yara yada bakteriyel enfeksiyonlarda daha çok tercih edilir. Tabi tercih yine sizin.

sansizbirisisii

Yeni Üye
Ayrıca hirudoid krem yerine fucidin daha etkili olur diye düşünüyorum. Hirudoid daha çok ödem morluk dolaşım sorunları gibi tedavi de kullanılır fucidin direkt enfeksiyon yara yada bakteriyel enfeksiyonlarda daha çok tercih edilir. Tabi tercih yine sizin.
Hocam değerli mesajınız için teşekkürler veteriner hekimde ayak kırık olduğu için kurtaramaz isek kurur gibi kelimeler kullanmıştı acaba hastalık işlemi karıştırdı bende tam anlayamadım fucidin Krem evde var sanırım evdekini kullansak olur degilmi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hocam değerli mesajınız için teşekkürler veteriner hekimde ayak kırık olduğu için kurtaramaz isek kurur gibi kelimeler kullanmıştı acaba hastalık işlemi karıştırdı bende tam anlayamadım fucidin Krem evde var sanırım evdekini kullansak olur degilmi
Tabiki veterinerlerin önüne geçmek olmaz ama kırık ile incinme hal ve hareket açısından birbirine benzer ama kırık röntgen ile anlaşılır röntgen çekmeden direkt kırık demesi çok sağlıklı bir yaklaşım da olmamış. Evet tarihi gecmemişse kullanabilirsiniz. Rica ederim

Üst Alt