• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu dışkı kokuyor

uçaniskender

Yeni Üye
Bi bir haftadır olan bir şey bu, dışkısı da kuşun kendisi de kokuyor. Dışkı ilk yaptığında koyu yeşil oluyor. Öbür küşla aynı yemi yiyor, öbür kuş cin gibiyken bu biraz sakinleşti, kafes içinde eskisi kadar terör estirmiyor, dışarda uçmuyor falan. Aynı yemi kullandıklarından sindirim kaynaklı bi enfeksiyon olabilir belki diye düşündüm. Fikri olan var mı acaba?20260609_010928.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bi bir haftadır olan bir şey bu, dışkısı da kuşun kendisi de kokuyor. Dışkı ilk yaptığında koyu yeşil oluyor. Öbür küşla aynı yemi yiyor, öbür kuş cin gibiyken bu biraz sakinleşti, kafes içinde eskisi kadar terör estirmiyor, dışarda uçmuyor falan. Aynı yemi kullandıklarından sindirim kaynaklı bi enfeksiyon olabilir belki diye düşündüm. Fikri olan var mı acaba?Ekli dosyayı görüntüle 106153
Izgaralı kafes kullanın lütfen dışkılar çok fazla birikmiş hijyen önemli bekledikçe koku yapar
Beyaz peçete serin üzerine dışkılasın

uçaniskender

Yeni Üye
Izgaralı kafes kullanın lütfen dışkılar çok fazla birikmiş hijyen önemli bekledikçe koku yapar
Beyaz peçete serin üzerine dışkılasın
Kafes temiz zaten "normalde". Daha 2 gün önce temizledim ama kafesin içinde hep aynı yerlerde takılıyor şu an. Bi bakıyorum deliler gibi dışkılıyor bi bakıyorum tık yok. Ha bir de dediğiniz gibi dışkılar kuruyunca koku yapar evet ama şu an hayvanın kendisinde de koku var ve bu koku kendisine duş aldırınca falan da geçmiyor. Bir de poposunda dışkı yapışmıştı mesela son duş aldırdığımda, sanki tam çıkaramamış gibi o bölgede duruyordu.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafes temiz zaten "normalde". Daha 2 gün önce temizledim ama kafesin içinde hep aynı yerlerde takılıyor şu an. Bi bakıyorum deliler gibi dışkılıyor bi bakıyorum tık yok. Ha bir de dediğiniz gibi dışkılar kuruyunca koku yapar evet ama şu an hayvanın kendisinde de koku var ve bu koku kendisine duş aldırınca falan da geçmiyor. Bir de poposunda dışkı yapışmıştı mesela son duş aldırdığımda, sanki tam çıkaramamış gibi o bölgede duruyordu.
Merhaba kanat altlarını kontrol edin irinli yarada koku olur
Banyoyu siz yaptırmayın kendisi yapsın
İnternet üzerinden yada veteriner hekimlerden Dr Animal alın ve püskürtün bakteri varsa gitsin
Buyrun sorunuzu sorun

uçaniskender

Yeni Üye
Merhaba kanat altlarını kontrol edin irinli yarada koku olur
Banyoyu siz yaptırmayın kendisi yapsın
İnternet üzerinden yada veteriner hekimlerden Dr Animal alın ve püskürtün bakteri varsa gitsin
Buyrun sorunuzu sorun
Kanat altlarında herhangi bir yara yok. Yine de dediğiniz ürünü alayım mı? Öbür sorum da hayvanda minimum bi 6 aydır beyaz kısa tüyler çıkıyor. Bu birden başladı, enerjisini falan bozan bir şey değil ama gözle görülür şekilde uçuşunu etkiliyor, eskisi kadar uzun uçamıyor vs.20260613_140314.jpg
Burda olan gibi çeşitli yerlerinde bu tüylerden var. Kendim çıkarabiliyorum, hatta hayvan da çıkarmama izin veriyor normalde tüyleriyle oynamamdan hoşlanmaz ama bunlara gelince sakince bekliyor. Bundan nasıl tam bir şekilde kurtulabilirim? Bazen gidiyor bazen geri çıkıyorlar.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kanat altlarında herhangi bir yara yok. Yine de dediğiniz ürünü alayım mı? Öbür sorum da hayvanda minimum bi 6 aydır beyaz kısa tüyler çıkıyor. Bu birden başladı, enerjisini falan bozan bir şey değil ama gözle görülür şekilde uçuşunu etkiliyor, eskisi kadar uzun uçamıyor vs.Ekli dosyayı görüntüle 106281
Burda olan gibi çeşitli yerlerinde bu tüylerden var. Kendim çıkarabiliyorum, hatta hayvan da çıkarmama izin veriyor normalde tüyleriyle oynamamdan hoşlanmaz ama bunlara gelince sakince bekliyor. Bundan nasıl tam bir şekilde kurtulabilirim? Bazen gidiyor bazen geri çıkıyorlar.
Merhaba kelebek tüyleri bunlar, Parmağınızı nemlendirin ve Tımar yapın hemen gelir, güçsüzdür
Spreyi alın lütfen
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin

Üst Alt