• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ayırma

Muhabbetkusu

Aktif Üye
yaklaşık 2 hafta önce erkek kuşumun yanına bir adet dişi kuş satın aldım ilk başta anlaşıyorlardı fakat 3 gün önce erkek dişinin ayağını ısırmaya çalıştı 3 gündür dişi erkeğin kur yapmasına izin vermiyor ve erkeği gagalıyor elimde bir adet salma kafes var şuan yarısını kullanıyorum kuşlarım için acaba dişiyi diğer tarafa kaydırıp bir hafta beklemeli miyim? yoksa bu şekil devam etsinlermi. İkiside kızışmış iyi güzel kur yapıyorlar ama kurdan çok kavga ediyor kavgayı hep dişi başlatıyo

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Hoşgeldiniz aramıza , öncelikle fotoları eklerseniz daha net yorumlar yaparız kafesi de ekleyin önden net fotolarını kuşların ekleyiniz.
IMG-20210306-160659
IMG-20210306-160613
IMG-20210307-184542
Şuanlık bu resimler var kafes elimde bir tane var salma ikiye bölebilirim
Bunlar yaklaşık 2 hafta önceki fotolar daha yeni aldığım için şuan baya topralanmış ve tüyden çıkmalarına az kaldı

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Kuşların ikiside tüyde şuan sağlıklı bir çiftleşme olmaz b vitamini takviyesi yapın tüyden çıksınlar. Tuyde huysuzluk normaldir biraz.
Hocam 2 hafta önceki fotoğraflar şuan işteyim 1-2 güne tüyden çıkar ben şuan ayırmalımıyım yoksa devam etsinmi bu şekilde ?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba. üreticiler genelde eş tutmayan çiftleri ayırır, 1-2 hafta kuşları tekte bırakıp sonra tekrar bir araya getirir. Yine olmuyorsa eş değiştiri ama sizin böyle bir şansınız yok sanırım.

Size önerim kuşları ayırmanız. resimlerden çok net anlayamadım ama ayıracağınız kafes çifthane mi? yani aynı kafeste ama aralarında ara bölme teli mi olacak? Eğer öyle ise pek bir anlamı yok. İkisinin ayrı kafeste olması ve aralarında mesafe olması lazım. birbirlerini görebilir , birbirinin sesini duyabilir ama temas olmaması lazım.
İlaveten ayırırsanız erkek yuvalığın olduğu kafeste kalmalı.

Sağlıklı günler.

Muhabbetkusu

Aktif Üye
merhaba. üreticiler genelde eş tutmayan çiftleri ayırır, 1-2 hafta kuşları tekte bırakıp sonra tekrar bir araya getirir. Yine olmuyorsa eş değiştiri ama sizin böyle bir şansınız yok sanırım.

Size önerim kuşları ayırmanız. resimlerden çok net anlayamadım ama ayıracağınız kafes çifthane mi? yani aynı kafeste ama aralarında ara bölme teli mi olacak? Eğer öyle ise pek bir anlamı yok. İkisinin ayrı kafeste olması ve aralarında mesafe olması lazım. birbirlerini görebilir , birbirinin sesini duyabilir ama temas olmaması lazım.

Sağlıklı günler.
Elimdeki kafes çifthane şuan tek bir bölümünü kullanıyorum. dişiyi diğer tarafıya kaydırdım bu sabah 1 hafta kalsın dedim acaba bir etki edermi bölme tel yerine başka bir şey koysam olurmu yoksa bu şekilde 1 hafta deneyeyimmi

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Elimdeki kafes çifthane şuan tek bir bölümünü kullanıyorum. dişiyi diğer tarafıya kaydırdım bu sabah 1 hafta kalsın dedim acaba bir etki edermi bölme tel yerine başka bir şey koysam olurmu yoksa bu şekilde 1 hafta deneyeyimmi
eğer çifthanede kalacaklarsa araya birbirlerini görmeyecekleri birşey koymanızı öneririm.

Muhabbetkusu

Aktif Üye

Sağlıklı günler.
IMG-20210307-184542
Bu fotoğrafta kuşlar 2 haftadır beraberler bu şekilde Ler dişiyi sağ tarafına aldım erkek yuvalık takılı olan kafeste şuan arada tel bölme var

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Bir 10 gün öyle dursunlar. Dışkıda hafif ıslatma var kafes değişikliği vsden dolayıdır. Probiyotik ve vitamini eksik etme, kalamar kum her iki kafestede olsun mama ver düzenli
Probiyotik elimde yok nutrivita vitamin ve avisol-a var 1 gün vitamin bir gün su veriyorum haftada bir yumurta havuç maması kuş kumu ve kalamar bir tarafta var diğer tarafa koyayım hocam.
Teşekkürler

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Kuşlarım ikiside bugün kur sesleri çıkarmaya başladı erkek ortadaki bölmeyi çıkarmaya çalışıyor dişinin yanına gitmek için herhalde bu iş olacak😁 Perşembe günü birleştirmeyi mi?

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Haftasonuna kadar bekle garanti olsun
Diayzma 256 Probiyotik ve avisol b vitamini sipariş ettim ne zaman nasıl kullanıcağım ? Ayriyetten 1-2 kere kullanmalık avisol-a var elimde ve 20 Gr yakın nutrivita multivitamin var sipariş ettiklerimi direk kullanayım mı yoksa elimde olanlar bitsin öylemi kullanayım
Ekli dosyayı görüntüle 4541

Son düzenleme:

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Bugün 6.gün dün kargo geldi ve diayzme ye başladım ve Nijer verdim.bugün b vitamini verdim erkek kuşum bütün heryere(yuvalğı kemiriyor) kur yapmaya başladı üst tarafta serçe parmak kadar bir boşluk var oraya çıkarak dişi kuşa bakmaya çalışıyor😃

Üst Alt