• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu ayak incinmesi

Meryem

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Morluk
Hastalık Belirti Tarihi
21 Nis 2021
Kullanılan İlaç
Teramcim
Kuşumun ayağı oyuncağa takıldı üç gündür ayağının üzerine basmıyor eklem yerinde morluk var ayağına dokunduğumda sesi çıkmıyor. Teramcim sürdüm ayağına ama değişiklik yok. Lütfen yardım edin

Ahmed

Müdavim
Kuşumun ayağı oyuncağa takıldı üç gündür ayağının üzerine basmıyor eklem yerinde morluk var ayağına dokunduğumda sesi çıkmıyor. Teramcim sürdüm ayağına ama değişiklik yok. Lütfen yardım edin
foto atarmısınız

Meryem

Paylaşımcı
Ayağını sarmak istedim kremleyip ama durdurmadı sargıyı kuşum.

Meryem

Paylaşımcı
Çıkardım bu seferde kuş kafesin demirlerinde geziyor sürekli ordan düşer diye korkuyorum yüksekte kalmak istiyor

Meryem

Paylaşımcı
Beni görünce sürekli dışarı çıkmak istiyor ama ben zarar görür diye çıkarmıyorum. Kendimi göstermezsen ilgisiz kalıyor çok üzülüyorum

Meryem

Paylaşımcı
geçmesi için biri kantoran yağı önerdi ama sürüp sürmemek arasında kaldım

Meryem

Paylaşımcı
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz. Bişey daha sormak istiyorum kırık mı yoksa incinme mi olduğunu nasıl anlarım acaba. Benim yüzümden olduğu için çok vicdan yapıyorum. Oyuncağı ilk defa kafesine koymuştum ondan korktuğu için ayağı sıkıştı. Çok üzülüyorum üç gündür tek ayak üzerine çok yoruldu. Vitamin damlatıyroum suyuna dal darı da koyuyorum. O zmn yumurta maması da koyarım şimdi

Meryem

Paylaşımcı
Çok zorda kalınca bana kullanıyor gibi geldi. Ama parmağımı uzattığımda kavramıyor eklem yerinde hafif morarma var

Mervet

Yeni Üye
bugün 4. gün bizimkide kavrayamıyor. tek ayak içim gidiyor günde 3 -4 defa 10 ar dakiaklık açıyorum kuşumu, stres yapmasın diye. bana da veteriner bir krem verdi HİRUDOİD JEL. sadece bunu söledi.

Mervet

Yeni Üye
aynen sizin gibi tüneksiz oluncada duvarlara tutundu zemine inmiyor taktım geri tüneği, hiç sarmadım ayağı, bilekten olsa sargı mantıklı da parmak yada bilek olunca iyice zulüm mü olur diye düşüdüm. ne zamana geçer acaba valla içim gidiyor her baktığımda

Mervet

Yeni Üye
bu arada yemliği ve suluğu çıkardım , günlük alt peçeteyi değiştirip yemi köşeye döküyorum suluğu da yerde ( yada pet şişe kapağı içinde ) günde 3 defa suyunu tazeliyorum vitaminlerini 1 er damla atıyorum. iştahı iyi şükürler olsun ama ayağı beni çok üzüyor. sizede çok geçmiş olsun. ben arkadaşlara fikir olsun diye kendi kuşumun gelişmesini ara ara yazıyorum burda,

Mervet

Yeni Üye
veterinerin bana yazdığı jel, pıhtı önleyici ve morluk da dağıttığı için ben aspirin kullanmadım, söylemedi zaten. sadece jel verdi. ama ağrı kesici etkisi olabilir yada terramicini destekleyebilir, hiç fikrim yok.

Mervet

Yeni Üye
nerede satılır pamuklu bilezik hocam, nasıl birşey

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pa
nerede satılır pamuklu bilezik hocam, nasıl birşey
Muklu bilezik dediğim kuşun ayağına kremi sürüp çok ince pamuk dolayın uzerinede iki eklem yeri boyunda kalın pipet kesip takmanız pipeti ortadan kesip açın kuşun ayağına takın. İnce bir para bantiyla sıkmadan bantlayin on güne kırık kaynar

Meryem

Paylaşımcı
bugün 4. gün bizimkide kavrayamıyor. tek ayak içim gidiyor günde 3 -4 defa 10 ar dakiaklık açıyorum kuşumu, stres yapmasın diye. bana da veteriner bir krem verdi HİRUDOİD JEL. sadece bunu söledi.
Peki veteriner başka bişey yaptı mı ben aradım anlattım durumunu yapabilceğimiz bişey yok dedi kuştan fazla anlamıyoruz dedi ilçe de olduğum için öyle çok yönlü veterinerler yok bende ne yapacağımı şaştım diğer ayağı da yoruldu artık. Sizin kuşunuz da ötmüyor mu benim kuşum öyle önceki gibi ötmüyor zaten alalı bir ay bile olmadı