• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu ayak incinmesi mi

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayağını kasmıyor havada tutuyor
Kullanılan İlaç
Dolgit krem Reparil krem
Muhabbet kuşum ayağını incitti sanırım bugün 6. Gün oldu ama hala bir gelişme yok ilk 3 gün dolgit ve Reparil krem sürdüm ama yakalarken kuşu çok yıprandığı için sürmeyi bıraktım. Kafeste duran bir kuş değil uzun zamandır bizde ve kafesi açmadığımız zaman ters taklalar atan bir kuş şimdi böyle oldu ayağı kafesten çıkıyor sabah kefesin üstünde tek ayak duruyor yem yiyor ama 6. Gün oldu hala aynı tüneğini kavrayamıyor tek ayak duruyor ne yapmam lazım acaba IMG_1920.jpeg

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Bilek Kısmında Sorun Var Gibi Duruyor. Elinizde Varsa Kantaron Yağını Sabah Akşam Sürün. Bence Rontgen Çektirin Ayaginda Ne Var Belli Olur.

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Bilek Kısmında Sorun Var Gibi Duruyor. Elinizde Varsa Kantaron Yağını Sabah Akşam Sürün. Bence Rontgen Çektirin Ayaginda Ne Var Belli Olur.
Morarma yada şişlik yok ama sanırım veterinere götürmem gerekiyor umarım iyi olur kantron yağı ne işe yarıyor acaba

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Ağrısını alır. Yese bile Sorun Olmaz. Rontgende Sorunu Belli Olur 🙏
Kuşumu yakalayamıyorum maalesef yakalayınca daha çok inciniyor kötü oluyor o yüzden bir şey süremiyorum başka yapabileceğim bir şey var mı veterineri arıyorum kendi kendine geçer diyor ama 7 gün oldu bu süre benim için çok gibi geliyor ama belki iyileşme süreçleri uzundur bu konuda bilginiz var mı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüneği hiç mi kavramıyor. Bana kırık gibi gelmedi. Belki ayak değil daha geriden incinmiştir.

Gece ışığı kapatarak sabit kaldığında hemen alıp sürebilirsiniz. Kaçarak tekrar yormamış olursunuz.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Kuşumu yakalayamıyorum maalesef yakalayınca daha çok inciniyor kötü oluyor o yüzden bir şey süremiyorum başka yapabileceğim bir şey var mı veterineri arıyorum kendi kendine geçer diyor ama 7 gün oldu bu süre benim için çok gibi geliyor ama belki iyileşme süreçleri uzundur bu konuda bilginiz var mı
Ayak Zedelenmeleri veya Doku Zedelenmeleri Çabuk Iyilesmiyor. Tunekte dururken Ayağına Yavaşça Parmağınızla Seviyor Gibi Sürün. Ama Mutlaka Rontgen Çekilmeli.

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Tüneği hiç mi kavramıyor. Bana kırık gibi gelmedi. Belki ayak değil daha geriden incinmiştir.

Gece ışığı kapatarak sabit kaldığında hemen alıp sürebilirsiniz. Kaçarak tekrar yormamış olursunuz.
Hayır ayağını hiç kapatmadan hep böyle tutuyor ama mesela ayağını kaldırıp ön kafasını kaşıyabiliyor sadece ayaklarını kapatmıyor topallıyor ve hep havada açık bir şekilde

Ekli dosyalar

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Ayak Zedelenmeleri veya Doku Zedelenmeleri Çabuk Iyilesmiyor. Tunekte dururken Ayağına Yavaşça Parmağınızla Seviyor Gibi Sürün. Ama Mutlaka Rontgen Çekilmeli.
Yanaşmama da izin vermiyor direk kaçıyor biraz yaramaz bir bebek kendisi kimseyi yanaştırmıyor yanına bu yüzden veterinere de gidemiyorum çünkü kafesin içinde kendini ordan oraya savuruyor daha kötü olur diye çok korkuyorum umarım iyileşir 🥺

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Yanaşmama da izin vermiyor direk kaçıyor biraz yaramaz bir bebek kendisi kimseyi yanaştırmıyor yanına bu yüzden veterinere de gidemiyorum çünkü kafesin içinde kendini ordan oraya savuruyor daha kötü olur diye çok korkuyorum umarım iyileşir 🥺
Anladım 😇 Takip Edin O Halde. D Vitamini Verebilirsiniz Haftada 1 Kere. Kanatlı Oil D Vitamini Mamaist.com dan Alabilirsiniz. Takviylerine Devam Edin. Ama Düzelme Hiç Olmazsa Kafesle Birlikte Veterinere Gidin. Onlar Daha Kolay Yakalıyor. Geçmiş Olsun 🌸

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Anladım 😇 Takip Edin O Halde. D Vitamini Verebilirsiniz Haftada 1 Kere. Kanatlı Oil D Vitamini Mamaist.com dan Alabilirsiniz. Takviylerine Devam Edin. Ama Düzelme Hiç Olmazsa Kafesle Birlikte Veterinere Gidin. Onlar Daha Kolay Yakalıyor. Geçmiş Olsun 🌸
[/QUOTE
Peki siz olsanız ne yapardınız şuan bu şekilde veterinere gider miydiniz yada veterinerde nasıl tedaviler yapılıyor bilginiz var mı 🙏

TarçınTaş

Paylaşımcı
Bence eğer kanatlı veterineri bulunuyorsa olduğunuz yerde bir röntgen çektirin, içinizdeki kırık mı değil mi düşüncesi gider en azından rahatlarız kırık olmadığından emin olursak. İnşallah incinmedir hızlıca iyleşir güzel bebek

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Bence eğer kanatlı veterineri bulunuyorsa olduğunuz yerde bir röntgen çektirin, içinizdeki kırık mı değil mi düşüncesi gider en azından rahatlarız kırık olmadığından emin olursak. İnşallah incinmedir hızlıca iyleşir güzel bebek
Bildiğim bi veteriner vardı götürmem kuş için zor olur diye fotoğraflarını ve videolarını göstererek danıştım kırık olmadığını röntgene gerek olmadığını ve zamanla iyileşeceğim söyledi beklemek en iyisi şuanda

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Bildiğim bi veteriner vardı götürmem kuş için zor olur diye fotoğraflarını ve videolarını göstererek danıştım kırık olmadığını röntgene gerek olmadığını ve zamanla iyileşeceğim söyledi beklemek en iyisi şuanda
Ben olsam yine de götürürüm, röntgen çekilmesi daha güvenilir. En azından içiniz de ukte olarak kalmaz

Merveeeeeğ

Yeni Üye
Ben olsam yine de götürürüm, röntgen çekilmesi daha güvenilir. En azından içiniz de ukte olarak kalmaz
Bir kaç gün daha bekleyeceğim geçmezse mecbur götüreceğim ama kuşum çok korkak olduğu için daha kötü olmasından korkuyorum ve bu yüzden götürmek istemedim bakalım biraz bekleyeceğim😕

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Eninde sonunda gideceği için bir şekilde de götüreceksiniz, 1 haftayı geçmiş bir durum, herhangi bir ilerleme yok, böyle bir durumun içinde "belki"lerle ilerlemek bana sağlıklı gelmiyor ama kuş sizin kuşunuz, umarım bu kadar beklemeye daha kötü veya farklı bir şey ile karşılaşmazsınız, geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir

Son düzenleme:

berat darman

Yeni Üye
Benim kuşum da da aynı şey yaşanıyor ayağını kaldırıyor ama yürüye biliyor ama ayağında hafif morluk gibi bişey var eğer sorun çözülürse ne yaptın kuşun iyileşti lütfen söyle olurmu kuşun sahibi🥺🥺

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Benim kuşum da da aynı şey yaşanıyor ayağını kaldırıyor ama yürüye biliyor ama ayağında hafif morluk gibi bişey var eğer sorun çözülürse ne yaptın kuşun iyileşti lütfen söyle olurmu kuşun sahibi🥺🥺
Merhaba, probleminizi yeni bir konu açarak bizlerle paylaşırsanız sizin için daha sağlıklı olur, anasayfa da yeşil bir kutucuk üzerinde "yeni konu aç" butonunu bulup orada konu oluşturabilirsiniz.

Üst Alt