• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşu 1-2 aylık

Cxcx

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
dışkı yeme problemi
Hastalık Belirti Tarihi
15 Mar 2021
Kullanılan İlaç
aminosol
Merhaba, 1-2 aylık muhabbet kuşu kendi dışkısını yeme durumu oluyor arada veteriner kuşu görmedi telefon ile görüştüm aminosol vitamin ve nature plan yem önerdi, sayfada hiç önerilen yemler arasında değil. sizin fikirlerinizi alabilir miyim? vitamini 2 günde 1 suluğuna bir damla katıyorum, yemi yeni sipariş verdim. onun dışında sayfayı biraz inceleyebildim jungle dal darı, beaks grit kuş kumu, eurogold mineral blok sipariş verdim. İyi bir tünek önerebilir misiniz tırnaklarına iyi gelecek. yine buradaki kafes konusunu inceledim. sağlıklı bir kafes almak istiyorum. sıkıntılı bir konuymuş. en iyisinin boyalı olanları olduğu yazıyordu. ızgaralı enine geniş yatay çizgili kafes gerekiyor. Sayfada olabilir link paylaşırsanız sevinirim en doğru sağlıklı beslenme programı haftalık ve aylık olarak rica ederim. iyi günler.

Emre A.

Tutkulu
kafes olarak sebanın 55 lik kafesini öneririm. dışkı yeme durumu @Şehmus BAKIR abinin değimiyle; "Sağlıklı kuşun dışkısı zarar vermez".

Ama dediğim gibi ızgaralı bir kafes bu sorunu bir nebze ortadan kaldıracaktır.

Emre A.

Tutkulu
Hocam bu seba kafesler benimde dikkatimi çekiyor bu kafeslerde boyalı sanırım bir keresinde firmaya sormuştum boyalı kafeslerimiz demişlerdi kuşların boya kaldırma durumu oluyormu bu kafeslerde
galvaniz alacaksınız hocam boyalı değil. seba türkiye de kafes konusunda öncü bir firma gayet güzel kafesleri var. o paranın hakkını veriyor yani

Emre A.

Tutkulu
Boyalı kafes tavsiye etmem heleki dişi kuşunuz kemirmeyi seviyorsa white road 60 lık salma kafesi 1 ayda 3-4 yerini kavlattı kafes kullanılamaz hale geldi kendi sağlıkları açısından
benim kuşun kafeste durduğu yok zaten :D

Cxcx

Paylaşımcı
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Çok dikkatli davranmissiniz bütün konularıda incelemissiniz oncelikle teşekkür ederim. İlk olarak standart bir ahşap tünek yeterli olacaktır. Yavru kuşlarda dışkı yeme normal bir eylem zamanla bırakır. Büyük kuslarda bu hareketin mineral eksikliğinden olduğu söyleniyor bu yüzden kum ve mineral blokta almışsınız zaten yeterli olacaktır. Kafes konusunda cidden bir sürü görüş var. Net birşey diyemeyeceğim. Natura plan yeme gelecek olursak önerilen bir yem olarak ilk defa görüyorum. Yanılmıyorsam aklımda klasik market markaları olarak kalmış. Vitaminden kastınız aminosol ise haftada 1-2 kullanmanız yeterlidir. Beslenme programı bir arkadaşımız hazırlamıştı tek kuş için eğer yardımcı olamazsa ben size örnek bir tane paylaşmaya çalışırım.
Hoşbuldum sağolun. tamamdır nature plan ı vermeyeceğim. yem markası konusunda yazılanları da okudum. o konuda da hani tek tek alıpta karıştırabilirim, nereden taze alınıyorsa. ya da 1-2 aylık olduğu için hep aynı markaya da devam edebilirim. Öncelikli hangi markayı tavsiye edersiniz. Çok fazla bilgi de karmaşa yaratabiliyor. Beslenme programı için ise şimdiden teşekkür ederim. Ne az ne fazla ek besin vermek istemiyorum çünkü. İyi günler.

Cxcx

Paylaşımcı
Dışkı yeme durumları K vitamini eksikliğinde olabiliyor.
Ek besin veriyorum ama ne sıklıkla ve ne miktarda bu konularda daha bilgili şekilde ilerlemek gerekiyor. Teşekkür ederim bilgi için.

Cxcx

Paylaşımcı
kafes olarak sebanın 55 lik kafesini öneririm. dışkı yeme durumu @Şehmus BAKIR abinin değimiyle; "Sağlıklı kuşun dışkısı zarar vermez".

Ama dediğim gibi ızgaralı bir kafes bu sorunu bir nebze ortadan kaldıracaktır.
Tamamdır çok teşekkür ederim. İnceleyeceğim. petshop tan bir tane almıştım. 3 tarafında kapı var. her kapı yayında ve yemliklerin olduğu yayların her iki ucu 90 derece keskin kafes içine çıkkın. direk kuşu yaralayacak cinsten. kullanmıyorum onu. söylediğiniz markayı kullanıyorsanız bilginiz vardır aynı durumla karşılaşma ihtimalimiz var mıdır. çünkü o çıkkınlıklar pense ile eğriltilmiyorda kırılacak gibi oluyor.

Cxcx

Paylaşımcı
Boyalı kafes tavsiye etmem heleki dişi kuşunuz kemirmeyi seviyorsa white road 60 lık salma kafesi 1 ayda 3-4 yerini kavlattı kafes kullanılamaz hale geldi kendi sağlıkları açısından
Bende kafes alacağım ancak Şehmus Bey in yazısıydı galiba galvaniz ya da farklı bir madde kaplamalı olanların daha fazla kimyasal işlemden geçtiği için daha zararlı olduğu, boyalıların onların yanında daha masum kaldığını yazmıştı.

Cxcx

Paylaşımcı
Yem olarak ben G1 kullanıyorum. Garden Mix, versele laga, benelux size önerebileceğim markalar. Garden Mix ya da versele laga alırsanız içine biraz aspur eklemenizi tavsiye ederim. Diğer ikisi için bir sorun yok. İçinde ekmek parçası olanları tercih etmeyin.
Benelux alayım o halde çok sağolun. iyi akşamlar.

Emre A.

Tutkulu
Tamamdır çok teşekkür ederim. İnceleyeceğim. petshop tan bir tane almıştım. 3 tarafında kapı var. her kapı yayında ve yemliklerin olduğu yayların her iki ucu 90 derece keskin kafes içine çıkkın. direk kuşu yaralayacak cinsten. kullanmıyorum onu. söylediğiniz markayı kullanıyorsanız bilginiz vardır aynı durumla karşılaşma ihtimalimiz var mıdır. çünkü o çıkkınlıklar pense ile eğriltilmiyorda kırılacak gibi oluyor.
O yay çıkıntıları her kafeste var dediğinizi anladım ben o kapıların çıkıntıları çoğu kafeste görürsünüz ben bir sorun yaşamadım çokça keskin bir şey değil fakat siz daha iyi olsun diyorsanız uçlarını bantlarsınız problem olmaz

Cxcx

Paylaşımcı
O yay çıkıntıları her kafeste var dediğinizi anladım ben o kapıların çıkıntıları çoğu kafeste görürsünüz ben bir sorun yaşamadım çokça keskin bir şey değil fakat siz daha iyi olsun diyorsanız uçlarını bantlarsınız problem olmaz
Anladım sağolun

Üst Alt