• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Mucizevi ve Efsanevi Elma sirkesi

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
ELMA SİRKESİ

Sirkenin faydaları saymakla bitmez evet insan sağlığinda kullanımı hayatımızda bir çok alanda kurtarıcı rolündedir.
Bir maddenin asit ya da baz olduğunu pH değeri belirler.

Sirkenin pH değeri 2.9’dur.
pH değeri 7’den küçük olan maddeler asit olarak adlandırılır.

O halde sirke ASİT bir maddedir. Yani asidiktir.

TİCARİ Sünni sirke. %50 %80 asitikasitten üretilir.

Fermantasyon sirkesi ise üzüm yeşil meyvelerden üretilir.

Kuşlar için olan sirke elma sirkesidir . İshali sirke nasıl keser sirkenin büzücü etkisi vardır. Asit olduğu için kısmi bir kesilme görülür İSHALDE fakat bu tedavi ettiği anlamına gelmez kuşlar ishal olduğunda kursakta asiditeyi çoğaltır buda sıvı dışkının fazlalığı demektir. Yani sirke verilmesi tedavi etmez durumun kötü gidişatını hızlandırır.

Bağırsak florası bozulmuş kuşlarda ölüm vakaları çok sık görülür. Bütün canlıların 2. Demek ne kadar doğru siz karar verin 2. Beyni bağırsaklarıdır

Sürekli sıvı kaybeden kuşlarda kondisyondan düşme görünür Yaşlı kuşlarda taşlıkta birikinti yapar ve sürekli yediği besini eritmeye çalışan kuşlarda ishal görülür. Kuşlara olan kuş kumu grit kum dur ayrıca kömür kuş kömürü verilir bu kolay sindirimi sağlar gelelim sirkeye metabolizması hızlı çalışan bir canlıda iyi huylu bakterileri öldürür kötü huylu Bakterileride öldürür.

Parazitler için sirke kullanımı doğru değildir. Konakçı Parazitleri ancak ivermektin içerikli ilaçlar ile temizleyebiliriz.

Burada ince bir ayrıntı vardır.
Değerli arkadaşım sirke insan sağlığına faydası çoktur işkembeli canlılarda gerçekten hakkını fazlasıyla veriyor. Ne yazikki aynı şeyi kuşlar için söylemek pek mümkün değil üretim sezonu sonu vermek istersen gene verebilirsin. Üretim sezonu içinde elma sirkesi kullanmayınız.

Bir diğer konuda ise elma sirkesi verilen kuşlarda flokul yapının bozulduğu ve kabuksuz yumurta ilişkisini anlatacağım ayrıca belirtmek istiyorum sirkede kalsiyum da vardır. Fakat söylediğim gibi kursaklı canlılarda durum farklıdır.

Şimdi sirkenin analiz değerlerine bakalım

Kalori 21 kcal 1.1 kcal
Karbonhidrat 0.00 g 0.0 g
Lif 0.0 g 0.0 g
Protein 0.0 g 0.0 g
Yağ 0.0 g 0.0 g
Kolesterol 0.0 mg 0.0 mg
A Vitamini 0.0 IU 0.0 IU
C Vitamini 0.0 mg 0.0 mg
Potasyum 0.0 mg 0.0 mg
Kalsiyum 0.07 mg 0.0 mg
Demir 0.0 mg 0.0 mg

Koca bir 0 anlaşıldığı üzere öyle büyük bir mucize beklenemez fakat bizim arkadaşlar biraz abartmayı sever.
Bu olay alışılmış bir düzenin belkide asla değişmeyecek bir parçası

Eğer katılım fazla olursa diğer asitlerden de paylaşırım arkadaşlar lütfen yorum yapın sizlerin görüşleri postlara yön verir

Hayırlı akşamlar dilerim...

Grpet

Müdavim
Üretici
Sirke kullanmaya bende karsıyım fakat sirke sadece cok iyi bir dezanfektan olabilir kurumuş dıskıları cok iyi cıkarır Tabiki beyaz sirke yada elme sirkesi olmak zorunda ayrıca sirke ısıtıp tencere gibi ürünleri de temızlemek icin kulalnıyorlar bunu kusların yanında yapılmaması gerek Ülkemizde Malesef Sirke konusu oldukca karısık iyi kullan diyende var kullanmayin diyende var net bir arastirma inceleme yok bu konuyu yabancı forumlardada arastırdım %80 kullanıcılar Problem olmadiğini kullanabileceğini söyluyor ama buna gerek yok Sirke' nin görevini yapacak ürünler mevcut Avidress gibi bunları kullanmak daha güvenlidir en azından kuş ürünü ve hakkında yeteri kadar inceleme yapılmıs ürünler

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Sirke kullanmaya bende karsıyım fakat sirke sadece cok iyi bir dezanfektan olabilir kurumuş dıskıları cok iyi cıkarır Tabiki beyaz sirke yada elme sirkesi olmak zorunda ayrıca sirke ısıtıp tencere gibi ürünleri de temızlemek icin kulalnıyorlar bunu kusların yanında yapılmaması gerek Ülkemizde Malesef Sirke konusu oldukca karısık iyi kullan diyende var kullanmayin diyende var net bir arastirma inceleme yok bu konuyu yabancı forumlardada arastırdım %80 kullanıcılar Problem olmadiğini kullanabileceğini söyluyor ama buna gerek yok Sirke' nin görevini yapacak ürünler mevcut Avidress gibi bunları kullanmak daha güvenlidir en azından kuş ürünü ve hakkında yeteri kadar inceleme yapılmıs ürünler
Hocam kullanıp , kullanmamak size kalmış dezenfekte özeliği var evet unutmamak lazım , zamanla sineklerin çoğalmasına bile neden olur. Sinek ne yer ? Hiç düşündünüz mü ☺
Sirke dediğim gibi mit ve efsane bir kaç yerde işe yarar onun haricinde koca bir balon

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Teşekkürler.
Maalesef kanatlı uzmanı olduğunu söyleyen veterinerlerden bile önerenler var sirkeyi.
Rica ederim hocam bu kuş camiasında işin icinden çıkamayan herkesin şemsiyesi bu sirke... Öneren kişilerin hiç biri ne işe yaradığını bilmeden rast gele öneriyor... Bana göre benim şahsi görüşüm bu ☺ ishal ve gaz üreten bakteriler vardır... Bu sorun olduğunda sirke verilse bile gene tavsiye etmem ben , kaya tuzu verildiğinde daha hızlı sonuçlar alınır örnek sadece

Üst Alt