• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mubabbet kuşumda ayak morarması ve ishal

mustafagursees

Yeni Üye
Herkese merhabalar. Muhabbet kuşum cumartesi sabahı hasta oldu. İlk başta kusması mevcuttu kusması kesildi. Sonrasında ishal oldu ve hala ishalı mevcut. Dün tüm gün takipteydim hiç yemek yemedi. Bugün ise aşırı derecede iştahı açıldı ve yemliğine gittiği zaman en az 30 dakika aralıksız yem yiyor. Not: Cumartesi günü ceva sulphamezathine antibiyotiğine başladım. Yarım suluğa 2 lik şırıngada 0.5 ml enjekte ediyorum. İshalinin fotoğraflarını yükleyeceğim. Aynı zamanda ayaklarında da morarma var. Ve elime aldığında kilo kaybını anlayabiliyorum çok hafif kalmış (sürekli yem yemesine ve sürekli hareketsiz kalmasına rağmen). Ayak morarmasına baktığımda b vitamini eksikliği felç yazıyordu. Kuşumda hangi tedaviyi uygulamalıyım cevaplarınızı bekliyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yavrunuzun net şekilde videosunu görebilir miyiz. Kafes tabanına beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları da atınız. Sulphamezathine yi kim önerdi size. Ayakta morarma karaciğer problemi kaynaklı olabilir. Yem yediğinden emin misiniz. Yese hafif olmazdı. O durumu yakın zamanda bende yaşadım çok iyi biliyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun göğüs kemiği bıçak sırtı gibi ele geliyor mu?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Video Eklerseniz Arkadaşlarımız Daha İyi Yardımcı Olur. Kilosunu Biliyor musunuz ? Geçmiş Olsun

mustafagursees

Yeni Üye
Merhaba yavrunuzun net şekilde videosunu görebilir miyiz. Kafes tabanına beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları da atınız. Sulphamezathine yi kim önerdi size. Ayakta morarma karaciğer problemi kaynaklı olabilir. Yem yediğinden emin misiniz. Yese hafif olmazdı. O durumu yakın zamanda bende yaşadım çok iyi biliyorum.
veteriner kullanmamızı söyledi ve yem yediğinden eminim dün gece sabaha kadar gözlemledim yem yiyor yemi karıştırıp yiyormus gibi yapmıyor

mustafagursees

Yeni Üye
son 15 dakikadaki dışkı örnekleri

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kanatları düşmüş. Yavrunuzun durumu iyi değil. Dışkılar e coli gibi duruyor ama başka bakteriyel bir durumda olabilir emin olmak için dışkı numunesi örneği alınması gerekir. Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzu gercekten iyi bir kanatlı veterinerine götürün. Kuşunuzun sindirim sisteminde bir problem var ve muhtemelen kanama yapıyor. Dışkı numunesi aldirmanizi tavsiye ederim.

mustafagursees

Yeni Üye
Kanatları düşmüş. Yavrunuzun durumu iyi değil. Dışkılar e coli gibi duruyor ama başka bakteriyel bir durumda olabilir emin olmak için dışkı numunesi örneği alınması gerekir. Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı.
bulunduğum konumda kanatlı bir uzman yok ama olabildiğince en iyi veterinere götürmeye çalıştım oda e coliden şüphelendiğini söyleyip bu ilaçları kullanmamı söyledi. 3 gün kullanacağımı tedaviye cevap vermezse muayeneye gelmesini söyledi yarın muayeneye götüreceğim.

mustafagursees

Yeni Üye
hanfendi veterinerde sizin gibi e coliden şüphelendi bu onun bilgili ve anladığını gösterir mi bu veterinere güvenebilir miyim ? Oda dışkıyı gördüğü anda e coli dedi ve sulphamezathine kullanmamı söyledi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
hanfendi veterinerde sizin gibi e coliden şüphelendi bu onun bilgili ve anladığını gösterir mi bu veterinere güvenebilir miyim ? Oda dışkıyı gördüğü anda e coli dedi ve sulphamezathine kullanmamı söyledi.
Tabiki öyle. Ama en iyi sonuç dışkı analizinde ortaya çıkar diye düşünüyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Başınız sağolsun 😔🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Başınız canınız sağolsun yanliş teşhis yanliş tedavi 😞 sulphamezatin ile ilgisi yoktu ayakta ve gagada kararma genel olarak karaciğer e yorumlanır ve siz ilaç kesmek yerine ilaç vermeye devam etmişsiniz olmuş ve ölmüş e çare yok ama tekrarı olmasın diye ve dikkat edilsin diye yorum yaptım

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Başınız Sağ Olsun 😔🌸

mustafagursees

Yeni Üye
Başınız canınız sağolsun yanliş teşhis yanliş tedavi 😞 sulphamezatin ile ilgisi yoktu ayakta ve gagada kararma genel olarak karaciğer e yorumlanır ve siz ilaç kesmek yerine ilaç vermeye devam etmişsiniz olmuş ve ölmüş e çare yok ama tekrarı olmasın diye ve dikkat edilsin diye yorum yaptım
teşekkür ederim güvenebileceğim tek veteriner vardı güvendim sonuç alamadık maalesef.