Kumrular ara ara balkonda çiçeklerin üzerine yuva yapmaya geliyordu ama bir kaç çalı çırpıdan sonra gelmiyorlardı. Bu cimcime de akıllılık yapıp pencerelerin üstüne yuva yapmış.
Bir haftayı geçti. İlk zamanlar eşi sandığım yanındaki kuşla sabah duruyordu sadece.
Son bir kaç gündür ise kuluçkaya yattı galiba hiç kalkmıyor ya da ben görmüyorum.
Kedi mamalığı alıp bir kısmına buğday bir kısmına su koydum. Suya haftada bir probiyotik ve vitamin koyuyorum ama bu onları kötü etkiler mi bilemiyorum.
Hiç kalktığını görmesem de yem iki günde bitiyor ya kendi yiyor ya eşi.
Bu yavruyu her gördüğümde aklıma sokakta özellikle soğuklarda kalan canlar geliyor. 🥲 Nereye sığınıyorlar çok merak ediyorum. Lakin Rabbim onları koruyordur diye düşünüp dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden.
Kumruların kuluçka süreci 14 günmüş. 4ü gitti kaldı 10 gün. Heyecanla bekliyorum bende. İnşallah yavrular ordan düşmez ve kazasız belasız büyürler.
Annem diyor ki onlarda biliyor, kuşları sevenlerin balkonuna geliyor.
Birde iki sorum olacak. Bizimkilerin yemlerinden yerler mi acaba? Kumrunun bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatması için benim yapabileceğim başka bir şey var mı?