• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mikostatin sonrası ve kokulu dışkı

Merve00

Paylaşımcı
Tekrardan merhabalar, kuşum iki gece üst üste kustuğu için mikostatin ilacı kullanmıştım, 7 gün boyunca yarım suluğa 6 damla şeklinde. Sonrasında 3 gün probiyotik verdim. Ve şu anda hiçbir uygulamam yok. 4 gündür temiz su içiyor.

Mikostatin kullanırken dışkılar o kadar güzeldi ki gündüz lekelenme bile yapmıyordu, formuda rengi de çok güzeldi, ilaç dışkılarını baya bir toparlamıştı ve iştahını da iyi anlamda etkilemişti. Ama ilacı bırakınca formu güzel olsa da sarı lekelenmeler tekrar devam etti ve bugün dışkısının kötü koktuğunu fark ettim. Yakından koklayınca kokuyu net alıyorsunuz.
Kusma tekrarlanmadı. Neşesi, iştahı, morali şükür gayet yerinde, ayrıca tüye girdi.

Dün bu vakitlerde yeni aldığım mineral bloğunu takmıştım ve onunla uğraşmayı çok seviyor acaba o koku yapmış olabilir mi? Ya da tüyde olması etken olabilir mi? Gereksiz mi endişeleniyorum onu da bilemiyorum. Ayrıca kuşum 9 aylık ve erkek.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İlk fotoğraf her ne kadar lekesiz dursada bir dk sonra peçetede kaldıkça diğer fotoğraftaki gibi sarı lekeli oluyorlar

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mikostatin ile birlikte probiyotik ve elle besleme yaptınız mı? Eğer imkanınız varsa avichol karaciğer koruma temin edebilirmisiniz

Merve00

Paylaşımcı
Mikostatin ile birlikte probiyotik ve elle besleme yaptınız mı? Eğer imkanınız varsa avichol karaciğer koruma temin edebilirmisiniz
Hocam suluktan verdiğim için kuş sadece mikostatinli su içti bir hafta boyunca sonrasında sadece 3 gün boyunca probiyotikli su içti. Elle besleme hiç yapmadım. Beş günde bitircektik normalde o sıralarda siz foruma girmemiştiniz bende yedi güne tamamladım, gündüz iyi olsada gece lekeli oldugu için.
Elimde de şu an bunlar var dediğinizi de temin etmeye çalışırım.
Bu arada daha öncede kokulu dışkı yapmıştı hatta daha yoğun kokuluydu ama 2-3 güne geçmişti.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Genel durum iyi ama dışkıdaki leke dediniz ben göremedim lekeyi lakin sizin gordugunuz ile yola çıkıyorum dönüşümlü olarak bir hafta probiyotik ve karaciğer koruma yapalım yani bir gün probiyotik bir gün karaciğer koruma olarak bir hafta ve sonrasında tekrar dışkı resmi görelim 👍

Merve00

Paylaşımcı
Şu anki dışkıları da böyle lekesiz yapmış ama hafif kokulu.

Merve00

Paylaşımcı
Genel durum iyi ama dışkıdaki leke dediniz ben göremedim lekeyi lakin sizin gordugunuz ile yola çıkıyorum dönüşümlü olarak bir hafta probiyotik ve karaciğer koruma yapalım yani bir gün probiyotik bir gün karaciğer koruma olarak bir hafta ve sonrasında tekrar dışkı resmi görelim 👍
Hocam ikinci fotoğrafta sarı lekeler belli oluyor aslında. Yoksa normal kabul edilebilir düzeyde mi o sarılıklar? Peki koku mineral blok kaynaklı olabilir mi? Çok soru sordum kusura bakmayın

Merve00

Paylaşımcı
Sedachol var zaten elinde yanlış görmüyorsam karaciğer koruyucu olarak onu kullanabilirsin
Evet var. Taha hocam aslında sarı lekelenme pek sorun teşkil etmiyor gibi, hatta hissetti mi noldu konuyu açtıktan sonra lekesiz yapmaya başladı, daldarı da yiyince dışkı daha güzel oldu ama kokulu olması düşündürtmüştü beni.
Biraz daha gözlemliyim, koku geçmezse o zaman karaciğer korumayı uygularım.
Size ve Şehmus hocama da teşekkür ederim 🙏

Merve00

Paylaşımcı
Bence bağırsak yeni toparlanıyor. İnşallah düzelecektir. 1-2 gün geçmezse tekrar bakalım. Karaciğer koruyucu vitamin gibi bir zararı yok eğer şuan probiyotik vitamin vs kullanmıyorsan haftada 1-2 kere ondan verebilirsin bı 5-6 kullanım olsun totalde
İçim rahatladı inşallah öyledir. Pimpirikliğim yüzünden fazla takviyeyle sağlıklı kuşu hasta etmeyeyim diye öyle demiştim. Madem dediğiniz gibi, vitamin ayarında o zaman 1-2 güne geçmezse rahatlıkla kullanırım onu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben şu dışkıdaki lekeyi çok merak ettim yanlış anlamazsaniz çok yakın bir fotoğraf ekler misiniz sonrasında sileriz görüntü bozukluğu olursa 😊

Merve00

Paylaşımcı
Ben şu dışkıdaki lekeyi çok merak ettim yanlış anlamazsaniz çok yakın bir fotoğraf ekler misiniz sonrasında sileriz görüntü bozukluğu olursa 😊
Estağfurullah hocam yanlış anlamak olur mu hiç 😇 ilk fotoğrafı sabah uyandığımda çekmiştim. Her sabah bu şekilde oluyor gece yaptıkları. Kırmızıyla işaretlediklerimin etrafı da gayette sarı değil mi hocam 🤔

Bahar Y.

Müdavim
Merve hocam bence dışkılar sıkıntılı görünmüyor, kusmalar bitti değil mi inşallah

Merve00

Paylaşımcı
Merve hocam bence dışkılar sıkıntılı görünmüyor, kusmalar bitti değil mi inşallah
Şükür bir daha kusmadı. Konuyu açtıktan sonra lekesiz yaptı ama gece yine o şekilde olur muhtemelen. Kokulu olması da geçer inşallah bir iki güne

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O lekeler benim kuşlarda da var hala, sağlıkları yerinde o yüzden eskisi gibi takmıyorum kafaya.😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende artık takmıcam diye karar almıştım ama dışkısı kokunca yine takmaya başlar gibi oldum 😂
En ufak şeyi bile takacak kadar evhamlı bir yapıya sahibim kuşlar için o yüzden bende böyle bir durumla karşılaşsam kafama takardım hemen,
o yüzden sizinde takmanız normal tabi.😅
İnşallah çabucak düzelir.☺

Merve00

Paylaşımcı
En ufak şeyi bile takacak kadar evhamlı bir yapıya sahibim kuşlar için o yüzden bende böyle bir durumla karşılaşsam kafama takardım hemen,
o yüzden sizinde takmanız normal tabi.😅
İnşallah çabucak düzelir.☺
Haklısınız pimpirik olunca böyle oluyor işte 😅 Teşekkür ederim güzel dileğiniz için ☺

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam suluktan verdiğim için kuş sadece mikostatinli su içti bir hafta boyunca sonrasında sadece 3 gün boyunca probiyotikli su içti. Elle besleme hiç yapmadım. Beş günde bitircektik normalde o sıralarda siz foruma girmemiştiniz bende yedi güne tamamladım, gündüz iyi olsada gece lekeli oldugu için.
Elimde de şu an bunlar var dediğinizi de temin etmeye çalışırım.
Bu arada daha öncede kokulu dışkı yapmıştı hatta daha yoğun kokuluydu ama 2-3 güne geçmişti.
Sedechol avi chol ile aynı içerik olarak karaciğer koruması biri versele laganın diğeri röhnfiedin aklında bulunsun onuda kullanabilirsin @Şehmus BAKIR abi görmemiş olabilir diye dedim avi chol kullanmanı öneriyorsa özellikle orası başka belirtmek istedim geçmiş olsun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Leke dediğiniz sidigi mi? Yani dışkı ile birlikte yaptığı sıvı mi? Onu anlayabilmek için üç gün sadece su verip mama ve sebze,meyve vermiyceksiniz sadece karışık yem yiyecek ben o şekilde anlayabilirim 👍

Üst Alt