• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mantar ilacı

Beyzaf5

Aktif Üye
Kuşumun gözünde bir sorun oldu en son 2 ay önce de böyle olmuştu gentagut göz damlası 2 gün tedavi uygulayıp iyileştirdim ama tekrar etti, probiyotik yeni aldım tarihi de yeni ama verdiğim an kusma hareketi yaptığı için önünden aldım, kursak şişliği ve göz sorunları bana tekrar mantarın nüksettiğini düşündürüyor. En son 9 Şubat'ta dacostatinle tedavi uygulamıştım ama sonuç bu, bu sefer farklı bir mantar ilacı kullanmak istiyorum yakın zamanda parazit ilacı kullanacağı için mantar ilacına 10 gün sonra başlamayı düşünüyorum @Furkanmurat abinin önerisiyle şimdilik sarımsak suyuyla mantarı baskılayacağım gözüne de gentagut göz damlası uyguluyorum gerekrise terramycin göz merhemi de süreceğim. Hangi mantar ilacı aylardır süren bu mantar sürecini kökten halleder? Bu süreçte başka neler yapabilirim?

Beyzaf5

Aktif Üye
Bu da 1 gün önceki dışkısı, kusmuş sanırım yana da

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kursakta anormal şişlik var. Daha önceki uyguladığınız tedavi konularına hakim değilim. Dacostatin ile kaç gün uygulama yaptınız ve kullandığınız probiyotik ürünün markasından bahseder misiniz? Şişliğin sebebi çok geniş Kanatlı uzmanı bir veteriner hekime ulaşımınız yok ise biraz deneme yanılma olacak.

Beyzaf5

Aktif Üye
Kursakta anormal şişlik var. Daha önceki uyguladığınız tedavi konularına hakim değilim. Dacostatin ile kaç gün uygulama yaptınız ve kullandığınız probiyotik ürünün markasından bahseder misiniz? Şişliğin sebebi çok geniş Kanatlı uzmanı bir veteriner hekime ulaşımınız yok ise biraz deneme yanılma olacak.
Kuşum 7 aydır ara ara mantar tedavisi gördü o zamanlar triflucan kullanmıştım içinde alkol olmasından dolayı dacostatin alıp onu kullandım, en son 9 Şubat'ta mantar tedavisi uyguladım 5 gün süreyle sonrasında vitamin+ probiyotik. Eski probiyotiği probiacti-bird dü son kullanmasına 2 ay vardı ama probiyotikler 6 ay sonra kötü oluyormus bunu bilmiyordum 4 gün önce vermiştim oda halsizleşip kusmuştu ondan sonra hemen önünden aldım bozulmuş olabilir diye. Dün yeni probiyotik aldım entrobac toz probiyotik, sabah verdiğimde biraz halsizleşti yine, şu an daha iyi. Kursağı sabah yem yemeden önce bu kadar şiş olmuyor yem yediği zamn daha çok şiş oluyor. Veteriner tahlil yapamıyor sadece mikroskopla dışkısını incelettim parazit çıktı onunda tedavisini yaptım kontrole götüdüm parazitin geçtiğini söylediler. Şimdi kusması var ama genelde Suluğa veya oyuncağa kusuyor koku yok gözlemlerime göre, yem yemesi de 10 gündür nasılsa o kadar

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Dışkının yanındaki mukuslu yapı gibi kusmaları gün içinde oluyorsa ise, tekrar dacostatin verebiliriz. Antifungal ilaçlar 10-15 gün verilebiliyor lakin daha önce kullandığınız için emin olunamadığı gibi bilmediğimiz maya türü(veya bakteri kaynaklı ise) dirençli çıkabilir. Bu yüzden en bilindik ''amfoterisin b'' veya''metranidazol'' isimli etken maddesini ulaşabileceğiniz veteriner hekimlerine sorun. Elde edemezseniz dacostatin ile 2 haftalık bir tedavi uygulayabilirsiniz. Daha önce kullandığınız dozajı ve ürün içeriğinde gram başı ne kadar nistatin içerdiğini de yazar mısınız?

Ek olarak farklı olarak 1 fincan kadar meyve veya sebze suyunu kaynatıp oda sıcaklığına yaklaştığında probiyotik ürünü üstündeki dozaja göre içine ilave edin. Kalorifer peteği veya fırın içinde 35-37 derece gibi ayarda 1 saat bekletip mama veya suyuna ekleyebilirseniz. Uğraştırıcı gibi görünse de probiyotiklerden en yüksek verimi bu şekilde alabilirsiniz.

Beyzaf5

Aktif Üye
Dışkının yanındaki mukuslu yapı gibi kusmaları gün içinde oluyorsa ise, tekrar dacostatin verebiliriz. Antifungal ilaçlar 10-15 gün verilebiliyor lakin daha önce kullandığınız için emin olunamadığı gibi bilmediğimiz maya türü(veya bakteri kaynaklı ise) dirençli çıkabilir. Bu yüzden en bilindik ''amfoterisin b'' veya''metranidazol'' isimli etken maddesini ulaşabileceğiniz veteriner hekimlerine sorun. Elde edemezseniz dacostatin ile 2 haftalık bir tedavi uygulayabilirsiniz. Daha önce kullandığınız dozajı ve ürün içeriğinde gram başı ne kadar nistatin içerdiğini de yazar mısınız?

Ek olarak farklı olarak 1 fincan kadar meyve veya sebze suyunu kaynatıp oda sıcaklığına yaklaştığında probiyotik ürünü üstündeki dozaja göre içine ilave edin. Kalorifer peteği veya fırın içinde 35-37 derece gibi ayarda 1 saat bekletip mama veya suyuna ekleyebilirseniz. Uğraştırıcı gibi görünse de probiyotiklerden en yüksek verimi bu şekilde alabilirsiniz.

100 ml suluğa 0.5 gr dacostatin veriyordum. Bunlar da az önce çektiğim dışkıları probiyotikli su içtiği için rengi farklı olabilir. gün içindeki dışkılarında sindirilmemiş yeme hiç rastlamadım. Gün içinde de hafif yapışkan bir sıvı ve yemler kusuyor günde 3 kez falan kustuğunu söyleyebilirim suluğuna kusuyor suyun içinde yemler ve hafif yapışkan sıvı oluyor fotoğrafını ekledim,gün içinde sürekli değiştiriyorum suyunu suluğuda yıkıyorum. Kızgınlık kusması gibi geliyor çoğu zaman çünkü eşi yok oyuncaklarına cıvıltılar cıkararak kusuyor suluğuna kusarken de öyle cıvıltılar cıkarıyor ama kursak şişliği artı kusma olunca aklıma hep mantar geliyor. Yakın zamanda parazit tedavisi de gördü 2 gün sonra parazit ilacını 1 gün daha tekrarlicam varsa parazit yumurtaları silinsin diye. Az önce oyuncağına kustuktan sonra koku var mı diye kontrol ettim ama sadece yeminin kokusu var.