• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarı mantar ilacına cevap vermiyor

Evinesom

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma iştahsızlık gaga geveleme,siyah dışkı ya da siyah olmasa bile düzensiz sağlıksız dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
1 Tem 2026
Kullanılan İlaç
Mide koruyucu, digestive, metronidazol, amfoterisin-b
Muhabbet kuşumun Temmuz ayından beri yem yememe iştahsızlığı ve kusması vardı. İnternetten bakıp kendi kafama zolax başladım suluğuna on miligram günaşırı verdim bir hafta kadar kusması azaldı yem yemeye başladı (sadece akdarı) ama sadece üç hafta sonra yeniden aynı kusma hareketi yem yememe başladı ki zaten sadece daldarı ve hazır yemden akdarı yiyordu. Daha sonra veterinere götürdüm muayene sonrası megabakter dendi ve kuşa mide koruyucu, digestive, amfoterisin b , iştah açıcı vitamin, metronidazol başlandı. (Metronidazol akşam veriliyordu dışkısında da sorun yok diye beşinci gün kesildi) Elle kendim asla vermeyi beceremem sağolsunlar hergün hekimimiz verdi ilacını görmüş de oldu, ama kuşun bugün beceremediğim günleri saymazsak veteriner kontrolünde tedavisinin ondördüncü günüydü ve kuş sürekli gagasınu geveliyor, dışkısı sabah siyahtı ve kloaka çevresi ıslak, ve yine kustu. bugün de veterinerimiz kursağında biraz taşlaşma var dedi. Kuş daldarıyı dahi kırıp içini yemeden atıyor. Sadece yulaf ve haşlanmış yumurta yiyor. Üç gün sadece mide koruyucu vericem diğer üç gün de yeni bir antibiyotik başlandı onu da mide koruyucuyla beraber vericrm. Amfoterisin-b keselim dendi.Kuşun ağırlığı 29 gram , normali en azından geçen yıl 40tı aslında hep küçük bi kuştu doğduğundan beri diğerlerine göre ama yine de çok zayıfladı.Sizin öneriniz var mıdır ne yaptıysam düzelmedi kabarık değil kafes tabanında değil ama aç ve kuş gözlerimin önünde eriyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba megabakteri teşhisi nasıl konuldu dışkı analizi yapıldı mı. 29 gram çok düşük bir gramaj kuş artık kurumaya girmiş. Eğer teşhis doğru ise amfoterisin b megabakteride altın standart bir ilaçtır. Fakat kesintisiz 21 veya 28 gün uygulanır. Kuşta megabakteri net ise antibiyotik kesinlikle işe yaramaz.

Evinesom

Yeni Üye
Elle muayene edildi tahlille değil ve bugün amfoterisin kesilmiş oldu kursakta taşlaşma varmış biraz. Ne yapıcam bilemedim evet ambisomun işe yaraması gerekirdi fakat yanıt alamadık. Ben antibiyotiği dışkısı ishali yüzünden başladı siye düşündüm .

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Elle muayene edildi tahlille değil ve bugün amfoterisin kesilmiş oldu kursakta taşlaşma varmış biraz. Ne yapıcam bilemedim evet ambisomun işe yaraması gerekirdi fakat yanıt alamadık. Ben antibiyotiği dışkısı ishali yüzünden başladı siye düşündüm .
Megabakteri elle dokunarak yada dışarıdan bakılarak asla teşhis edilmez teşhisin tek kesin yolu dışkı analizidir. Kuşta belki megabakteri hiç yoktu o yüzden yanlış ilaç kullanımı tedaviye yanıt vermedi. İsterseniz farklı bir egzotik veteriner kliniğinden destek alınız.

Evinesom

Yeni Üye
Evet bir sürü çeşit var ama kuruma hastalığı kursak yangısı olmuş kursak mantarı var dendi benim buraya yazma sebebim de o zaten amfoterisine cevap vermiyor hala bugün yine kustu sadece yulaf yiyor acaba farklı veterinere götüreyim mi diye yazdım yoksa sizce üç gün mide koruyucu diğer üç gün yeni başlanan antibiyotiğe devam edip duruma göre mi hareket edeyim diye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet bir sürü çeşit var ama kuruma hastalığı kursak yangısı olmuş kursak mantarı var dendi benim buraya yazma sebebim de o zaten amfoterisine cevap vermiyor hala bugün yine kustu sadece yulaf yiyor acaba farklı veterinere götüreyim mi diye yazdım yoksa sizce üç gün mide koruyucu diğer üç gün yeni başlanan antibiyotiğe devam edip duruma göre mi hareket edeyim diye
29 grama düşmüş bir kuş için üç gün mide koruyucu ile devam etmek kuşu daha çok çıkmaza sokabilir. Kuşta mantar mı, bakteri mi, megabakteri mi net teşhisi için mutlaka analiz olup ona göre ilaç kullanması daha uygun olur. Antibiyotik kullanın yada kullanmayın diyemem ayrıca zolax daha önce kullanmışsınız neden gün aşırı kullandınız araya boş gün bırakmadan her gün ve genelde mantar ilaçları 14 gün sürer.

Evinesom

Yeni Üye
Zolax internetten öğrendiğim bilgiyle yedi adet günaşırı kullandım toplam yedi gün almış oldu öyle yapın deniyordu . Yarın gideceğiz veterinere sağolun