• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mantar hastalığı Nasıl Geçer?

Ecomanya

Yeni Üye
Muhabbet kuşumda mantar var, yaklaşık 5 6 yaşlarından şimdiye kadar çok şükür bu rahatsızlığı dışında hiçbir sıkıntısı olmadı. İnternetten izlediğim videolar sonucunda düzenli olarak günlük resimdeki ilacı kullanıyorum. Fakat sanki mantarını durduramıyoruz gibi. Bulunduğum bölgede kanatlı hayvanlara bakan veteriner yok. Lütfen ona göre çözüm yolu belirtiniz.

MANTAR İÇİN KULLANDIĞIM İLAÇ:

Ekli dosyayı görüntüle 6741

Kuşumun Şimdiki Hali :

Ekli dosyayı görüntüle 6742Ekli dosyayı görüntüle 6743

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kremi kullanmayın biraz ara verin ve bir kaç gün öğle saatlerinde banyoluk takın akşam saatlerinde çıkarın.. kuş biraz kendine gelsin şekli değişmiş ne olduğunu göremedim. Mantar olduğunu nereden anladınız? Kremi ne zamandır ve ne sıklıkla kullanıyorsunuz?

Ecomanya

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR Hocam öncelikle, kuşun gagasının hemen üst tarafındaki tüyler seyrelmeye başladı zamanla kaşıya kaşıya oradaki tüyler dökülüp derisi görünmeye başladı. Bu arada tabi şişlikler oluyor. Bazen şişlikler büyüyor küçük küçük gagasının üstünde çoğalıyorlar sanki. Kuşun resmini üretici bir abimize gönderdik, vazelin sürün mantar olmuş dedi. Vazelini sürdük bu sefer gagasının üstü daha kırmızı oldu ve sanki daha fazla şişti gibi oldu. Git gide göz çevresindeki tüyler dökülmeye başladı. İnternetten yaptığımız araştırmaya göre mantar tedavisi için, konuya eklediğim ilacı satın aldım. Günde 1 bazen 2 günde 2 kere şeklinde kremi kulak çöpüyle şişen bölgelere sürdüm. (Bir süre başının üstündeki şişlikler indi hatta bu inik hali, sadece derisi görünüyor fakat gözünün ve gagasının tam ortasında büyük bir şişlik var. ) Bu durumdan nasıl kurtulacaz? İnternette 4 5 damla elma sirkesi koyun suluğuna diyorlar, bu kremide uygulayın diyorlar mantar tedavisi için.

Daha net görebilmeniz için video ekliyorum . Sizden acil ve net bir şekilde cevap bekliyorum. Mantar mı kuşum? Mantar değilse nedir?

Ekli dosyayı görüntüle 6745

Ekli dosyayı görüntüle 6746

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani öncelikle iç ve dış parazit yapılırsa iyi olur..bide mantar için veteriner ile bir görüşün içeceği bisey versin suyuna kullanacağınız bir ilaç olabilir 👍

yao ako

Paylaşımcı
benim bildiğim göz taşı kullanılabilir ama emin değilim.iç parazit olarak ivermektin etkenli bir ilaçdış parazit için eczaneden sitraks alabilirsiniz.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kesin teşhis koyulması gözle görerek zor. İlk önce ivermectin kullanarak derisinine sebep olan hastalıkları elemeliyiz. Veteriner hekim yapabiliyorsa ivermectini kas içinden yapmasını söyleyin.