• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MANTAR DEĞİLMİŞ

NİSAN

Yeni Üye
Kuşumun yanak kısmı sürekli kaşınıyor ayak tırnağıyla kasimaya çalışıyor, kanatıyor, kafes tellerine sürterek kaşıyor.Boynunun altındaki tüyleride kaşımaktan yolmuş.Veterine götürdüm mantar değil dedi ve bakteriyel bir solüsyon verdi birkaç kez kullandım fakat fayda etmedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Niçin böyle oluyor?Çok üzülüyorum.Başka ne yapabilirim acaba?

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullandığınız ilacı yazın bakalım, bir de güncel dışkı resmin yollayın. Ustalar ilgilenirler

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşumun yanak kısmı sürekli kaşınıyor ayak tırnağıyla kasimaya çalışıyor, kanatıyor, kafes tellerine sürterek kaşıyor.Boynunun altındaki tüyleride kaşımaktan yolmuş.Veterine götürdüm mantar değil dedi ve bakteriyel bir solüsyon verdi birkaç kez kullandım fakat fayda etmedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Niçin böyle oluyor?Çok üzülüyorum.Başka ne yapabilirim acaba?
Özellikle kuşunuzun tırnağını kontrol edin olması gereğinden fazlasıyla uzamis olabilir

NİSAN

Yeni Üye
Tırnaklarını kestim.İki kez aralıklı olarak veteriner ense damlası yaptı

Bahar Y.

Müdavim
Konuyla alakasız, yem yiyor mu kuşunuz kursağı çok boş görünüyor

NİSAN

Yeni Üye
Evet yem yiyor,1,5 ay önce götürmüştüm ense damlası yapmıştı birkac gün önce ikinciyi yaptı

Bahar Y.

Müdavim
Evet yem yiyor,1,5 ay önce götürmüştüm ense damlası yapmıştı birkac gün önce ikinciyi yaptı
Sorun yok o zaman öyle 2 kademeli yapanlarda oluyor, bu arada kuş ıslak görünüyor ıslak mı? Daha yakından ve net görebilir miyiz yarayı

NİSAN

Yeni Üye
Aslında banyo yaptırsam mi diyorum ama korkuyorum üşür diye.Sadece banyo spreyi bir fıs sıktım rahatlarmı diye.yakından çekeyim

Bahar Y.

Müdavim
Aslında banyo yaptırsam mi diyorum ama korkuyorum üşür diye.Sadece banyo spreyi bir fıs sıktım rahatlarmı diye.yakından çekeyim
Siz kendiniz yaptırmayın, en fazla yapacağınız spreyle banyo yaptırmak olsun, su vermeyi denediniz mi belki kendiside yıkanır

NİSAN

Yeni Üye
Denememmi kafesin içine koydum ama yapmadı.yine koyayım şu anda bile gaga taşına sürtüyo basını

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tüy döneminde kaşıntı olur ama sanırsam kuşunuz o dönemde de değil 🤔 uyuz olabilir mi dicem aklıma çünkü baska bişey gelmedi kuşlarda uyuz olma durumunu duymuştum

NİSAN

Yeni Üye
Tüy dönemi yeni bitti.Uyuz hiç düşünmemiştim.Acaba deri kuruluğumu dedim fakat kanaticak kadar tüy yolucak kadar böyle kaşınmaya sebep olurmu?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Sık sık kafes içini dezenfekte etmenizde fayda var. Tünek olsun suluk yemlik vs. Oyuncağı varsa onu bile dezenfekte edin.

NİSAN

Yeni Üye
Kafesi sürekli yıkıyorum sabunlu sularla.Hergün kafes altına temiz havlu kağıt koyuyorum asla iki gün bile bekletmem