• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağını kursak mantarı

Sinandeniz

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
15 Nis 2026
Kullanılan İlaç
Mikostarin
İyi günler arkadaslar sultan papağınım 3 gündür sabahları kusuyo yediğini çıkarıyo veterinere götürdüm vitamin ile ilac verdi mikostatin diye 2 hafta kullan dedi bugun hiç yem yemedi suyunuda şırıngıyla verdik lütfen yardımcı olun ne yapmam lazım

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
İyi günler arkadaslar sultan papağınım 3 gündür sabahları kusuyo yediğini çıkarıyo veterinere götürdüm vitamin ile ilac verdi mikostatin diye 2 hafta kullan dedi bugun hiç yem yemedi suyunuda şırıngıyla verdik lütfen yardımcı olun ne yapmam lazım
Merhaba eğer hiç yem yemediyse kursaktan el besleme yapın mutlaka zaten suan bağışıklığı düşüktür aç kalmasın kesinlikle tecrübeli üyelerimizi etiketliyorum @Demet bükay @EzgiA @Aslı Ö.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. İlacı Ağızdan mi Veriyorsunuz ? İlaçtan sonra mı Daha Durgunlasti. İştahı Hiç mi Yoktu. İlaç Aldıktan Sonra mi Diğiskenlik Gösterdi. Elle Besleme Yapin Mutlaka. Ama Şekersiz Mama Tercih Edin. Dal Darı da mi Yemiyor ?

Sinandeniz

Yeni Üye
Evet ilacı şırıngayla 0.1 mg veriyoz daha dün ilk defa verdik ilacı daha dün ilk defa basladık etkisini gösteremedi daha herhalde dal darıda yemiyo yumurtada tadına bakıyo sonra vazgeçiyo sıcak yere gidip orda uyuyo

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet ilacı şırıngayla 0.1 mg veriyoz daha dün ilk defa verdik ilacı daha dün ilk defa basladık etkisini gösteremedi daha herhalde dal darıda yemiyo yumurtada tadına bakıyo sonra vazgeçiyo sıcak yere gidip orda uyuyo
Anladım. Siz Beslemeye Çalışın. Mamaist.comdan Şekersiz Mama Alabilirsiniz. Ama Kargo Pazartesi Gelir Tahminim. Siz Gelene Kadar Yumurtayi Ezip Biraz Ilik Su İle Yoğurt Kıvamına Getirip İğnesiz Siringa İle Besleyin. Yada Petshop Varsa Yakınınızda Ona da sorup Şekersiz Mama İle Besleyebilirsiniz. 3 Gündür mu İştahsızlık Var. Genel Halini Görebilir miyiz ? Eğer Yeni Oluşan Bir Durumsa Başka Hastalıkları Olabilir. Sindirim Problemi Gibi. Videosunu Streamable.com Üzerinden Yükleyip Linkini Burada Paylaşir misiniz ? Dokunan Birsey yedi mi ? Veteriner Hekim Analiz Yaptı mı? Yoksa Sadece İlaç mı Verdi? @Şehmus BAKIR

Son düzenleme:

Sinandeniz

Yeni Üye
Sadece ilaç verdi kursak mantarı başlangacı dedi göğüsü kılıç gibi olmuş dedi ilaç verdi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba teşhis doğruysa ilaçlara biraz zaman tanıyın. Daha bir yada iki kez vermişsiniz ilacı. Genelde yedinci veya sekizinci günde belli eder kendini. Tabi hastalık çok ilerlemişse de ilaçlar bazen maalesef etkisini göstermiyor. Evet mideyi boş bırakmayın. Azda olsa bir şeyler yedirin.

Sinandeniz

Yeni Üye
Tamamdır çok teşekkür ederim bi de kusarken bi kokusu yok ama sadece yediği yemi çıkırıyo bunun bi anlamı olabilir mi ki iyi yönde

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Genelde Kustugu İçin Koku Olur. Kokusuz Olmaz. Ama Her Kursak Mantarinda o Koku Olmaz. Ağız Ici Kokmaz. Siz Besleyin ve İlaçlarını Düzenli Kullanin.

Sinandeniz

Yeni Üye
Tamamdr teşekkürler bi de bu mamayı ne zaman verelim ağzıdan beslemeyeli bi de dışkısı beyaz koyu yeşil gibi

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamamdr teşekkürler bi de bu mamayı ne zaman verelim ağzıdan beslemeyeli bi de dışkısı beyaz koyu yeşil gibi
Açlık Diskisidir. Elle Besleme Mamasi Muhabbet Kuşlarinda Sabah Akşam 2 2.5 Ml'dir. Ama Sultanların Oranı Bilmiyorum. Bilgili Hocalarımız Cevap Verse Daha Sağlıklı Olur. @Demet bükay @Şehmus BAKIR

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır çok teşekkür ederim bi de kusarken bi kokusu yok ama sadece yediği yemi çıkırıyo bunun bi anlamı olabilir mi ki iyi yönde
Hastalığın ileri evresi olmayabilir yada her kuşun kokmayabilir ama genelde kokar hatta kur kusmasının bile hafif ekşimsi kokusu vardır. Siz karnını doyurun ve tedaviye odaklanın. Çok geçmiş olsun 🌸

Sinandeniz

Yeni Üye
Kuşum iyice halsiz hiç hareket etmiyo sadece gözü kapalı ağzı açık yarım duruyo valla çok kötü oldum lütfen bi şey diyin allah rızası için yapıyım

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşum iyice halsiz hiç hareket etmiyo sadece gözü kapalı ağzı açık yarım duruyo valla çok kötü oldum lütfen bi şey diyin allah rızası için yapıyım
Besleyin Aç Kalmasın. Sanırım Mantar İlerlemiş. Keşke Elimizden Birsey Gelse. Sıcak Tutun. Aç Kalmasın. 😔

Sinandeniz

Yeni Üye
Tamam şimdi eve geldim öyle duruyo ya içim gitti bi de mamayı sıcak mı ılık mı yoksa soğuk mu nasıl vercez bazı yerler ılık falan verin diyo

Üst Alt