• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Mama Yememe Sorunu

Yamakasi

Aktif Üye
Ozaman yapicak birşey yok taze sebzeler meyveler sonra takviyeler tohumlar besliyeceksiniz
Aynen olmazsa öyle yapacağım artık. Nasip. İnan sultan Nike dokunmadı mamaya.
Hani ben takviye olsun beslensinler diye veriyorum. Malum yarın birgün yavru olursa bakım açışından vermeye çalışıyorum yoksaki yemleri + Röhnfried ürünlerinin hepsini veriyorum şaşmadan

Yamakasi

Aktif Üye
Ozmaan kıvırcık katıp deneyiz oda olmazsa yapılacak birşey yok gibi
Aynen onuda denedim hani severler diye ince rende yaparak mama içine ama yemediler maalesef.
Demek oluyor ki mama olmadan yem ve takviye ile devam. Yapacak birşey yok. Sağlık olsun her kuş aynı değil maalesef. Sağol Mert

Mert.

Eski Forumcu
Aynen onuda denedim hani severler diye ince rende yaparak mama içine ama yemediler maalesef.
Demek oluyor ki mama olmadan yem ve takviye ile devam. Yapacak birşey yok. Sağlık olsun her kuş aynı değil maalesef. Sağol Mert
Rica ederim bende beatiful mama love. Kullanıyorum yoksa yemiyorlardi ben diğer
o mamaist mamaydi sanırım birleştiren yaptım yediler

Yamakasi

Aktif Üye
Ozmaan kıvırcık katıp deneyiz oda olmazsa yapılacak birşey yok gibi
Son olarak özellikle dişi muhabbet kuşum ilk önce o öncü oldu ve sonra erkekte yemeye başladı aslında. Ve birde özellikle dişi kuşu elime alınca kolumdaki kulları solucan yada kurt zannediyor koparıyor resmen. Acaba diyorum hani bundan yola çıkarak, kurtlu nemli solucanla mama versem acaba yermi.

Yamakasi

Aktif Üye
Rica ederim bende beatiful mama love. Kullanıyorum yoksa yemiyorlardi ben diğer
o mamaist mamaydi sanırım birleştiren yaptım yediler
Ohhh miss yarasın şifa olsun. Her kuş aynı değil napalım benim kuşlarda yeseydi keşke lakln sağlık olsun napalım.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yaşları ilerledikçe beslenme alışkanlıklarını değiştirmek zorlaşıyor. Benim erkek kuş 1 yaşından büyük 5 çeşit mama denedim alıştıramadım 🤷🏻‍♀️ Dişi kuşum 3 aylık beautiful food kurtlu mama yiyor içine sadece biber rendeledim şimdiye kadar.

Yamakasi

Aktif Üye
Yaşları ilerledikçe beslenme alışkanlıklarını değiştirmek zorlaşıyor. Benim erkek kuş 1 yaşından büyük 5 çeşit mama denedim alıştıramadım 🤷🏻‍♀️ Dişi kuşum 3 aylık beautiful food kurtlu mama yiyor içine sadece biber rendeledim şimdiye kadar.
Ohhh ne güzel MaşAllah şifa olsun inşAllah. Peki dişi kuş yiyince öncülük misali erkekte hiç mi yemiyor yanına gelse bile. Neticede biri yiyince diğerleride yer ve onlarda yemiş olurlar o yüzden soruyorum. Yada hiç sevmediği için ne yaparsak yapalım nafile oluyor tabi oda var.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşlar mamayı yemiyorsa bence doğeu seçim olmadığı içindir. Kendimden örnek verecek olursam ilk önce quik marka yumurtalı mama kullandım ama kuşlarım yemedi. Sonra beautiful food ve cede kullanmaya başladım onu yediler. Sizde bir kaç mama deneyebilirsiniz.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ohhh ne güzel MaşAllah şifa olsun inşAllah. Peki dişi kuş yiyince öncülük misali erkekte hiç mi yemiyor yanına gelse bile. Neticede biri yiyince diğerleride yer ve onlarda yemiş olurlar o yüzden soruyorum. Yada hiç sevmediği için ne yaparsak yapalım nafile oluyor tabi oda var.
Benimkiler henüz aynı kafeste değiller o yüzden birbirinden görme durumu olmuyor umarım birleştirince dediğiniz gibi olur ☺

Yamakasi

Aktif Üye
Kuşlar mamayı yemiyorsa bence doğeu seçim olmadığı içindir. Kendimden örnek verecek olursam ilk önce quik marka yumurtalı mama kullandım ama kuşlarım yemedi. Sonra beautiful food ve cede kullanmaya başladım onu yediler. Sizde bir kaç mama deneyebilirsiniz.
Şimdi mamaist sitesindeyim hatta bakalım inşAllah severler. Sağolun. Beatifull food üçüncü mama olacak bakalım hayırlısı. Peki kuru mu nemli mi kullanıyorsunuz.

Yamakasi

Aktif Üye
Bu arada normal yada nemli yumurta maması mı kullandınız yoksa kurtlu olanını mı kullandınız beatıfull food manasının

Yamakasi

Aktif Üye
Arkadaşlar bu arada beatıfull manasını alsam bile iki çeşit almam gerecek. Evde mama doldu. Yemedi kalsın dolapta yada ver kuş besleyen komşuya misali. Ziyan olmaz lakin, şimdi her ihtimale karşı 3 çeşit almam gerecek, kuru, nemli ve kurtlu olanından. Şimdi Buda var yemez ise dağıtacağız.
Bu konuda ikilemdeyim açıkçası

Yamakasi

Aktif Üye
Yada 3 çeşit alıp denenecek ve görülecek yapacak birşey yok misali. Neticede birşey kaybetmeyiz.