• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Mama Tariflerimiz 🐦

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Meşe odun kömürü kuşlara özel bir şey mi? yoksa normal bildigimiz komur mu? tarif cok guzel teşekkürler deneyeceğim
Meşe odun kömürü, mangal yaparken kullanılan kömürlerden. Ama her mangal kömürü meşe değil, o yüzden meşe olduğuna emin olun.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 75127

Haftanın bir günü mama günümüz oluyor. Bizimki genelde çarşamba günü, eğer yapamazsam hafasonları oluyor.

Bu seferki menümüzün ana ögesi karidesdi. :)
Geçen sene ilk yaptığım zaman sevmemişlerdi, ama bu sefer sevdiler sanırım, zira ne zaman yapsam silip süpürüyorlar. 🤭

Karidesleri meşe odun kömürü ile birlikte haşladım biraz o yüzden renkleri gri oldu. 😁
Mama içeriğinde yine kızıl darı ve yulaf var.
Diğer malzemeler; kuru meyveler, deve dikeni unu, kinoa unu, doğal tohumlar, yumurta kabuğu parçaları.

İlk kez yaptığım karidesleri sitede paylaşmıştım. Bu sene yeniden yaptım.
Şunu farkettim ilk yaptıklarım marketten alınan soyulmuş, donmuş idi. Lakin bu sefer pazardan tazesini alıp yaptım. Belki şimdi sevmelerinde karidesin taze olmasınında etkisi vardır.
Malzemeleri ve görünüşü çok afilli görünüyor yalnız, ben de bu tabağa kaşık atıyorum 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

reverse

Aktif Üye
Yanmış meşe kömürü😊kafeste durmalı, çıtır çıtır yiyorlar
Merhaba, yanmış derken meşe kömürünün külünü mü kullanıyorsunuz?
Bazı yem veya mama içeriklerinde meşe külü görüyorum o yüzden sordum. Eğer yanmış derken külden bahsediyorsanız bunu nasıl elde ediyorsunuz?
Eğer külü değil de direkt meşe kömürü ise, bunu nereden temin ediyorsunuz? İçeriğinde herhangi bir kimyasal veya kuşlara zararlı olabilecek bir katkı olmadığını nasıl anlarız?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, yanmış derken meşe kömürünün külünü mü kullanıyorsunuz?
Bazı yem veya mama içeriklerinde meşe külü görüyorum o yüzden sordum. Eğer yanmış derken külden bahsediyorsanız bunu nasıl elde ediyorsunuz?
Eğer külü değil de direkt meşe kömürü ise, bunu nereden temin ediyorsunuz? İçeriğinde herhangi bir kimyasal veya kuşlara zararlı olabilecek bir katkı olmadığını nasıl anlarız?
Mangal kömürü olarak meşe odun kömürü almıştım, onu kullanıyorum 👍kül değil😊

toprakkk622

Aktif Üye
Sitede ayrı ayrı konu olarak çok fazla mama tarifi var ama ben hepimizin ortak bir yerde buluşacağı bir konu olsun diye açmak istedim.

Başlangıcı da ben yapayım. :)

Ekli dosyayı görüntüle 74383

Bizimkiler önceki yıllarda çok fazla yemezdi mamayı, belki kullandığım kuru mamadan kaynaklıdır bilemiyorum, bu sene severek yediklerini görünce bende aşka geliyorum. Çeşit çeşit yapasım geliyor. 🤭

Mama İçeriği ;
🌸 Menümüzde sebze olarak haşlanmış karnabahar vardı. (Normalde sebze meyvede yemez bizimkiler o yüzden pek umutlu değildim ama yinede yapmak istedim. İlk defa yemişler, görünce sevindim. )
🌸 Mamaist kuru meyvelerden bir tutam. ( Arada bende yedim. 😁 İlk zamanlar yanaşmıyorlardı ama son mamada ondan da yemişler. )
🌸 Meşe odun kömürü parçaları, zeolit tozu, yumurta kabuğu tozu.
🌸 Sağlık tohumları.
🌸 Mamanın üzerine daldarı, yulaf veya aspur koyuyorum ilgilerini çeksin diye.

Ben bir mamada çok fazla karışık sebze kullanmayı doğru bulmuyorum. O yüzden her mamada genelde bir sebze kullanıyorum.

Sizlerin mama tariflerinizi de alalım. :)

2. Karidesli Mama
zeolit tozu nedir? nasıl kullanılır? neden kullanılır? ☺

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Vitamin gibi ekstra normal durumdada rutin olarak verilmelimi, Nereden temin ediliyor
Vitamin gibi rutin verilmez . Fakat 15,20günde bir defa önlem amaçlı verebilirsiniz zararı yoktur. WhatsApp üzerinden Şehmus bakır hocamıza yazarsanız yardımcı olacaktır