• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Mama Tariflerimiz 🐦

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Meşe odun kömürü kuşlara özel bir şey mi? yoksa normal bildigimiz komur mu? tarif cok guzel teşekkürler deneyeceğim
Meşe odun kömürü, mangal yaparken kullanılan kömürlerden. Ama her mangal kömürü meşe değil, o yüzden meşe olduğuna emin olun.

mortsvivants

Paylaşımcı
Ekli dosyayı görüntüle 75127

Haftanın bir günü mama günümüz oluyor. Bizimki genelde çarşamba günü, eğer yapamazsam hafasonları oluyor.

Bu seferki menümüzün ana ögesi karidesdi. :)
Geçen sene ilk yaptığım zaman sevmemişlerdi, ama bu sefer sevdiler sanırım, zira ne zaman yapsam silip süpürüyorlar. 🤭

Karidesleri meşe odun kömürü ile birlikte haşladım biraz o yüzden renkleri gri oldu. 😁
Mama içeriğinde yine kızıl darı ve yulaf var.
Diğer malzemeler; kuru meyveler, deve dikeni unu, kinoa unu, doğal tohumlar, yumurta kabuğu parçaları.

İlk kez yaptığım karidesleri sitede paylaşmıştım. Bu sene yeniden yaptım.
Şunu farkettim ilk yaptıklarım marketten alınan soyulmuş, donmuş idi. Lakin bu sefer pazardan tazesini alıp yaptım. Belki şimdi sevmelerinde karidesin taze olmasınında etkisi vardır.
Malzemeleri ve görünüşü çok afilli görünüyor yalnız, ben de bu tabağa kaşık atıyorum 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici