• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşunuza Hangi Sebzeleri ve Meyveleri Veriyorsunuz?

Mert.

Eski Forumcu
Merabalar bir sorum olcak hazır mama var kırmızı biber yedirebilirmiyim birde kekik kurumus pul biber tarçın yumurta katabilirmiyim.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Biz çalıştığımız ve çok yoğun olduğumuz için sebzeleri rondodan ve rendeden geçirip birer kullanımlık paketler halinde bölüp deepfreeze e atıyorum. Ama doğrama işleminden önce iyice yıkayıp en az 30 dk elma sirkeli suda bekletip duruluyorum. Kullandığım sebzeler:
Kırmızı pancar
Havuç
Ispanak
Brokoli
Karnabahar
Semiz otu
Dere otu
Biberiye
Kekik
Defne yaprağı
Dut yaprağı
Okaliptüs yaprağı
Limon, mandalina, portakal kabuğu rendesi
Maydanoz sapı
Aklıma gelenler
Yani kısacası yok yok 😁

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kapya, kırmızı biber olur. Kekik olur, tarçın da az miktarda. Acı bibere yorum yapamam. Onu bilmiyorum ve denemedim. Ben yumurtaya karşıyım, çabuk bozulabilen, bakteri üretebilen bir gıda olduğu için. Ama yerine kullandığım ürünler var.

Limonbey33

Tutkulu
Mamaya katacaksan Brokolinin üsteki tohumlarını keserek kat... Çiğ ya da haşlanmış... Ama haşlanma buhar usulü haşlanması olsun ve kısa süreli buharla haşlanma olsun ki vitaminleri gitmesin... Bunları yapmadan önce brokoliyi iyice yıka çünkü eve ilaçlanmış şeklinde geliyor... Asarak vereceksen sapını iyice kes... Brokolinin üsteki tohumlarını yiyecek kuş...
Haslamadan verdiğimizde ne olur mesela?

Limonbey33

Tutkulu
Merhaba Sevgili Kuş Sevdalıları,

Muhabbet kuşları, doğal yaşamlarında çok çeşitli besinler ile beslenebilme şansına sahipken evde bakıldığında ağırlıklı olarak darı ve tohumlardan oluşan yemlerle beslenmekte. Bu yemler, kuşlarımızın hayatını sürdürmesi için yeterlidir ancak sadece yemle beslenmeleri vücutlarının tüm ihtiyacını karşılamaz ve sağlıklı yaşamlarını sürdüremezler. Muhabbet kuşlarının sağlıklı ve zinde olmaları için öncelikli olarak besin çeşitliliği dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Beslenme, muhabbet kuşlarının sağlıklarını direkt etkileyen unsurdur. Doğru yiyeceklerle beslenmeyen muhabbet kuşlarında birçok sağlık sorunu meydana gelebiliyor. Taze sebzeler ve yeşillikler bir muhabbet kuşunun beslenmesinde yer alması gereken besinlerdir.

Muhabbet kuşları, vahşi doğada az miktarda meyve tüketirler. Tükettikleri başlıca meyveler, küçük ve yabani meyvelerdir. Evcil bir muhabbet kuşu için bu, az miktarda meyve tüketebileceği anlamına gelir; ancak evcil bir muhabbet kuşunun ana besininin kuş yemi ve taze yeşillikler olduğu unutulmamalı ve bu meyveler bir tür ödül olarak görülmelidir.

Kuşunuza vereceğiniz meyve ve sebze mutlaka taze olmalı iyice yıkanmalı ve daha sonra üzeri iyice kurutulmalıdır.

Parazit ve mantarlar şekerle beslendiği için şeker oranı yüksek meyveler bazı ölümcül hastalıkları tetikleyebileceğinden az ve dikkatli verilmelidir.

Muhabbet kuşlarının taze sebzelerle beslendiğinden emin olmalısınız. Konserve sebzelerden kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Sebzeler, muhabbet kuşuna verilmeden önce iyice yıkanmalıdır. Sebzeleri kafese koyduktan birkaç saat sonra çıkarmanız gerekir.

Peki siz hangi sebzeleri ve meyveleri veriyorsunuz? Ve hangi aralıklarla veriyorsunuz?

Saygılarımla
Paylaşımınız için teşekkürler, haftada iki defadan fazla versek sebzeyi bir sıkıntı olur mu?bir de mesela pancar yemiyor diyelim onun suyunu sıkıp içme suyuna ekleyebilir miyiz?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Haslamadan verdiğimizde ne olur mesela?
Haşlanmadan da verilir... Brokolinin üzerindeki tohumlarını yiyorlar... O tohumları üzerinden kesip bir mamalığa servis edersen afiyetle yiyecektir... Vermeden önce güzelce dezenfekte işlemi gerekiyor... Önce üzerini bir güzel yıka daha sonra su dolu bir kapta biraz elma sirkesi kat ve içine brokoliyi koyarak orada tut... Daha sonra brokoliyi güzelce suda durula...

Ben brokoliyi buharda 4-5 dakikada haşlıyorum... Fazla haşlama vitaminlerin yok olmasına neden olur...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Paylaşımınız için teşekkürler, haftada iki defadan fazla versek sebzeyi bir sıkıntı olur mu?bir de mesela pancar yemiyor diyelim onun suyunu sıkıp içme suyuna ekleyebilir miyiz?
Haftada iki defa yeterlidir... Her şeyin fazlası zararlıdır... İçme suyuna bir şey sıkmayın... Sebze ve meyveyi tanımıyorsa tanıması gerekir... Tanımadıkları için yemezler... Onun için sabırla deneme yapmanız gerekir. Ayrıca kuşunuzun hangi sebzeleri sevdiğini de keşfetmeniz gerekir... Deneyerek ve takip yolluyla öğreneceksiniz... Hangi sebze ve meyve verilir kısmı da bu konu içerisinde var...

Son düzenleme:

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Haftada iki defa yeterlidir... Her şeyin fazlası zararlıdır... İçme suyuna bir şey sıkmayın... Sebze ve meyveyi tanımıyorsa tanıması gerekir... Tanımadıkları için yemezler... Onun için sabırla deneme yapmanız gerekir. Ayrıca kuşunuzun hangi sebzeleri sevdiğini de keşfetmeniz gerekir... Deneyerek ve takip yolluyla öğreneceksiniz... Hangi sebze ve meyve verilir kısmı da bu konu içerisinde var...
Bişi eklemek istiyorum, kafese sebze koyduğumuzda oyuncak salıncak gibi şeyleri çıkarmak etkili oluyor alıştırma aşamasında. Uğraşacak bişi bulamayınca gidip sebzeyi didikliyor tadına bakmış oluyor. Ve kuş yanımızdayken kendimiz de yersek merak ediyorlar bu tarz kurnazlıklar benim işime yaradı ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bişi eklemek istiyorum, kafese sebze koyduğumuzda oyuncak salıncak gibi şeyleri çıkarmak etkili oluyor alıştırma aşamasında. Uğraşacak bişi bulamayınca gidip sebzeyi didikliyor tadına bakmış oluyor. Ve kuş yanımızdayken kendimiz de yersek merak ediyorlar bu tarz kurnazlıklar benim işime yaradı ☺
Eğitmen olduğunu buradan da belli etmişsin kardeşim iyi taktik 😂👍

Üst Alt