• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşunuza Hangi Sebzeleri ve Meyveleri Veriyorsunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende bir iki şey sorayım. 👀
Bizimkilere mama yapacağım. Genelde yumurtanın beyaz kısmını ve hazır mama kullanıyorum ama bugün muzda vermek istiyorum.

Sorularımdan birincisi; yumurta olan mamaya muz koysak olur mu yoksa yumurtasız mı yapayım mamayı.
Diğer sorum ise muz miktarı beş kuş için ne kadar olmalı? Kuluçkada olan çifti de duble sayalım. 🤣

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kalan brokolileri, karnıbaharı, havucu mercimek çorbası yapıp içine kattım... İlikli kemik suyunu da ekledim... Acayip çorba oldu... Bicirik sayesinde yeni şeyler keşfediyoruz... 😁

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Not: Birçok yeşil yapraklı sebzeler biotin içermektedir. Ispanak, semizotu ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerde yüksek miktarda biotin bulunur. Diğer taraftan karnıbahar ve muz da biotin açısından çok zengindir. Biotin eksikliği mantar enfeksiyonlarına, Tüy kaybına, kas ağrılarına, halsizliğe, deri dökülmesine, kusmaya ve sürekli uyku haline neden olmaktadır.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bugün Ispanak Günü... Afiyet olsun kuzuma...

Ispanak: A vitamini, C vitamini, K vitamini, Kalsiyum, Fosfor. (Azı çok faydalı çoğu zararlı)

Tossst

Yeni Üye
Merhaba Sevgili Kuş Sevdalıları,

Muhabbet kuşları, doğal yaşamlarında çok çeşitli besinler ile beslenebilme şansına sahipken evde bakıldığında ağırlıklı olarak darı ve tohumlardan oluşan yemlerle beslenmekte. Bu yemler, kuşlarımızın hayatını sürdürmesi için yeterlidir ancak sadece yemle beslenmeleri vücutlarının tüm ihtiyacını karşılamaz ve sağlıklı yaşamlarını sürdüremezler. Muhabbet kuşlarının sağlıklı ve zinde olmaları için öncelikli olarak besin çeşitliliği dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Beslenme, muhabbet kuşlarının sağlıklarını direkt etkileyen unsurdur. Doğru yiyeceklerle beslenmeyen muhabbet kuşlarında birçok sağlık sorunu meydana gelebiliyor. Taze sebzeler ve yeşillikler bir muhabbet kuşunun beslenmesinde yer alması gereken besinlerdir.

Muhabbet kuşları, vahşi doğada az miktarda meyve tüketirler. Tükettikleri başlıca meyveler, küçük ve yabani meyvelerdir. Evcil bir muhabbet kuşu için bu, az miktarda meyve tüketebileceği anlamına gelir; ancak evcil bir muhabbet kuşunun ana besininin kuş yemi ve taze yeşillikler olduğu unutulmamalı ve bu meyveler bir tür ödül olarak görülmelidir.

Kuşunuza vereceğiniz meyve ve sebze mutlaka taze olmalı iyice yıkanmalı ve daha sonra üzeri iyice kurutulmalıdır.

Parazit ve mantarlar şekerle beslendiği için şeker oranı yüksek meyveler bazı ölümcül hastalıkları tetikleyebileceğinden az ve dikkatli verilmelidir.

Muhabbet kuşlarının taze sebzelerle beslendiğinden emin olmalısınız. Konserve sebzelerden kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Sebzeler, muhabbet kuşuna verilmeden önce iyice yıkanmalıdır. Sebzeleri kafese koyduktan birkaç saat sonra çıkarmanız gerekir.

Peki siz hangi sebzeleri ve meyveleri veriyorsunuz? Ve hangi aralıklarla veriyorsunuz?

Saygılarımla
Ben genellikle kendi yedğimden veriyorum salata elma portakal
gibi meyve-sebzelerden veriyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bugün semizotu yedik... Unutmuşum yazmaya... 😁

Semizotu: Semizotu; A, B1, B2,B6, C, E, niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi vitaminlerden ve özellikle K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn minerallerinden zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye fayda sağlıyor.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bir şey sormak istiyorum farkındayım çok soru soruyorum bu aralar ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığım icin sorularım hepiniz kusura bakmayın lütfen 🙏. Dal darının hepsini aynı gün vermiyor musunuz? Bölüp de mi verilmesi lazım. Birde haftada kaç gün verilmesi lazım?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir şey sormak istiyorum farkındayım çok soru soruyorum bu aralar ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığım icin sorularım hepiniz kusura bakmayın lütfen 🙏. Dal darının hepsini aynı gün vermiyor musunuz? Bölüp de mi verilmesi lazım. Birde haftada kaç gün verilmesi lazım?
Hiç çekinmeden soru sorun... Burası onun için var... Dal darı haftada iki tane uygun görüyorum... İster parça parça her gün verin ister bir dal darıyı haftada iki defa verin... Burada önemli olan dal darının tüketimi ile ilgilidir... Çok sevdikleri için ve kolay kırdıkları için tembelliğe ve ana yeminin yerine tercih etmelerini önlemek için bu miktarları tavsiye ediyoruz... Ana felsefe her şeyden olması gereken kadar... Her şeyin fazlası zarar...

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Levent abim her şeyi açıklamış 😇 ben serçe parmak uzunluğunda parçalara ayırıp ara ara veriyorum. Dozu aşmamış oluyor ☺ İstediğiniz zaman soru sorabilirsiniz. Forumun da amacı bu zaten hiçbir zaman çekinmeyin 🙏

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bugün Ispanak Günüydü... Ispanak mevsimi bitti... Bundan sonra ıspanak mevsimini için bekleyeceğiz...

Ispanak: A vitamini, C vitamini, K vitamini, Kalsiyum, Fosfor.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bugün Ispanak Günüydü... Ispanak mevsimi bitti... Bundan sonra ıspanak mevsimini için bekleyeceğiz...

Ispanak: A vitamini, C vitamini, K vitamini, Kalsiyum, Fosfor.
Çiğ veriyorsun herhalde. Severek yiyor mu?