• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşunuz kaç aylıkken konuştu?

Bahar Y.

Müdavim
kur ötüşünün arasına böyle bir kaç hece sıkıştırıyor gibi oluyor kafa sallarken orda sanki bir şeyler duyuyormuş gibi hissedersiniz zaten. O kur ötüşü yaparken aynı zamanda siz de söyletmek istediğiniz kelimeyi tekrar edin. Bunun yanında sabahları sizi ilk gördüğünde siz o kelimeyi söyleyin defalarca, söylediğiniz ilk şey o olsun günün başında, daha iyi öğreniyorlar 😊
Kur yaparken söylüyorum aslında ama henüz başarılı olamadık 😊

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kur yaparken söylüyorum aslında ama henüz başarılı olamadık 😊
Merak etmeyin zamanla olur inşallah, belki bizimki sadece insan gördüğü için daha kolay konuşuyordur. Evde başka kuş olsa konuşması daha yavaş olurdu diye düşünüyorum

Bahar Y.

Müdavim
Merak etmeyin zamanla olur inşallah, belki bizimki sadece insan gördüğü için daha kolay konuşuyordur. Evde başka kuş olsa konuşması daha yavaş olurdu diye düşünüyorum
Onlar var fakat daha 1 kere bile görüşmediler ama dediğiniz gibi sesleri bile etkiliyordur

Maviş Paşa

Tutkulu
Benim kuşum 7.5 aylık babacık aşkım diyor ama çok kısık şekilde ne yaptıysam olmadı maalesef. Bir papağan ve yavru muhabbet kuş var onlardan dolayı mı bilemedim. Ama olmadı. 7 8 aylıkken konuşturan var mı ki 🤔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim kuşların bu kadar kalabalikta konuşacağını sanmıyorum 😢

Maviş Paşa

Tutkulu
Benim kuşların bu kadar kalabalikta konuşacağını sanmıyorum 😢
Kalabalıkta konuşmazlar mı ? 🤔
Benim kuzenlerin kuşu hem ayna vardı hem kuşları bir araya getirirdi 6 7 kuş olurdu ama yine konuştu maşallah.
Benimki sessiz sakin yerde konuşmuyor. 😂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kalabalıkta konuşmazlar mı ? 🤔
Benim kuzenlerin kuşu hem ayna vardı hem kuşları bir araya getirirdi 6 7 kuş olurdu ama yine konuştu maşallah.
Benimki sessiz sakin yerde konuşmuyor. 😂
Nasıl başarmış acaba onu yaş 🤔 bana aşkım için 2-3 kelime biliyor demişti eski sahibi, öpücük sesi çıkarmak dışında bir numarasını görmedim hiç 😂 ponçik ve polat da bıcır bıcır bişeyler anlatmaya çalışıyorlardı diğer kuşlar geldiğinden beri sadece ötüyorlar konuşma çabasını bıraktılar hatta bizden bile uzaklaşmışlardı artık ele kola gelmemeye başlamışlardı, ki Sultan sağ olsun daha iyi alıştılar şimdi özellikle de ponçik 😋 ama konuşmak desen yok 😢

Maviş Paşa

Tutkulu
Nasıl başarmış acaba onu yaş 🤔 bana aşkım için 2-3 kelime biliyor demişti eski sahibi, öpücük sesi çıkarmak dışında bir numarasını görmedim hiç 😂 ponçik ve polat da bıcır bıcır bişeyler anlatmaya çalışıyorlardı diğer kuşlar geldiğinden beri sadece ötüyorlar konuşma çabasını bıraktılar hatta bizden bile uzaklaşmışlardı artık ele kola gelmemeye başlamışlardı, ki Sultan sağ olsun daha iyi alıştılar şimdi özellikle de ponçik 😋 ama konuşmak desen yok 😢
Babanemin evde kanarya vardı arkadaş olur diye muhabbet aldılar 🙄 kanarya ötmedi hiç tepki vermedi. Muhabbet evden gitti kanarya susmadı. Hep ötüyor.
Benim kuşa bile konuşmaz dediler kısık da olsa babacık diyor aşkım diyor. Ele omza geliyor ama net konuşmuyor işte oda nazarlık olsun diyelim artık :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Babanemin evde kanarya vardı arkadaş olur diye muhabbet aldılar 🙄 kanarya ötmedi hiç tepki vermedi. Muhabbet evden gitti kanarya susmadı. Hep ötüyor.
Benim kuşa bile konuşmaz dediler kısık da olsa babacık diyor aşkım diyor. Ele omza geliyor ama net konuşmuyor işte oda nazarlık olsun diyelim artık :)
Olur inşallah zamanla 😇 bolca sevgi, biraz da ilgi 😍 zaten hep ilgimiz onların üzerinde, sevgimiz olmasa zaten evimizde ne işleri var dimi ama 😜 bu yüzden gerisini onlara bırakmak lazım biraz da 😉

ROMM48

Aktif Üye
3.5 ay falandı sanırım babacık gıbı bırsey mırıldandı,evde baya sessızdı o an biraz tırsmıstım açıkcası :D

ROMM48

Aktif Üye
evde başka kuş varsa ilgisi ona kayar konuşmaz dıye duymustum ben muhabbet kuşlarında :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
evde başka kuş varsa ilgisi ona kayar konuşmaz dıye duymustum ben muhabbet kuşlarında :)
Evet birbirlerini sürü olarak görüyorlar insana alışmaları da zor oluyor, konuşmaları da ama imkansız degil 🙃

Maviş Paşa

Tutkulu

Yavru muhabbet kuşu var bide papağan. Kuzende de var papağan 2 muhabbet konuşuyor. Kuşun karakterine bağlı sanırım. Benim kuş Kızgınlıkta belli ediyor. Onun Kızgınlık olmadı yani. Kuşun keyfine göre sanırım 😂

Maviş Paşa

Tutkulu
Olur inşallah zamanla 😇 bolca sevgi, biraz da ilgi 😍 zaten hep ilgimiz onların üzerinde, sevgimiz olmasa zaten evimizde ne işleri var dimi ama 😜 bu yüzden gerisini onlara bırakmak lazım biraz da 😉
Önceden yeğenlerime oyuncak vs alıyordum. Şimdi Kuşlarıma 😂 yeğenim diyor hala bize bu kadar oyuncak almadın, kuşlara oyun alanı yaptın salıncak yaptın diye😂 konuşmasın onlar mutlu olsun yeter bana. 😊

ROMM48

Aktif Üye
Yavru muhabbet kuşu var bide papağan. Kuzende de var papağan 2 muhabbet konuşuyor. Kuşun karakterine bağlı sanırım. Benim kuş Kızgınlıkta belli ediyor. Onun Kızgınlık olmadı yani. Kuşun keyfine göre sanırım 😂
ahah dediğiniz gibi yüksek ihtimal keyifde işin içine giriyor :D sevildiği zaman zaten konuşmasa da oluyor,onları izlemek bile ayrı keyifli :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Önceden yeğenlerime oyuncak vs alıyordum. Şimdi Kuşlarıma 😂 yeğenim diyor hala bize bu kadar oyuncak almadın, kuşlara oyun alanı yaptın salıncak yaptın diye😂 konuşmasın onlar mutlu olsun yeter bana. 😊
Evet sağlıklı ve mutlu olduklarını görmek yetiyor gerçekten 😍

Minik kanatlar

Yeni Üye
Bende bir sultan papağanı iki muhabbet kuşu var üçü de konuşuyor yavru muhabbet kuşum 4 aylık konuşmaya başladı diğer muhabbet kuşunu taklit ediyor aynı onun gibi sesler çıkartıyor diğer muhabbet kuşum da 4 aylıkken konuşmaya başlamıştı sultan papağanım babacık diyordu 7 aydan sonra cicikuş aşkım paşa falan demeye başladı

EnesGenç

Eski Forumcu
Ben aldığımda 1 aylikti . Ucamiyirdu 1 ay geçti konuşmaya başladı. İlk 2 3 kelime öğrendikten sonra ağzınızdan da öğreniyor. Mühim olan ilk kelimeler. Şimdi 45 50 kelime konuşuyor