Ben ilk kuşumu konuşan almıştım zaten bu maceram onunla başladı yıllar yıllar önce
Bir ara atar mısın bu mırıldanmaları?
kafes dışında veriyoruz oyuncaklarını yoksa dikati dağılır demişlerdi diye koymamıştım bir kaç oyuncak koymayı duşunuyorum. Çok hareketli çok. İnşallahKafesin büyüklüğüne bak o kafes bende olsa rengarenk oyuncak doldururdum
Maşallah çok hareketli. Tek olunca rahat çabuk konuşur inşallah.
Kafes içinde sadece zilli oyuncak var. benim kafesim küçük olduğu için. Gün boyunca dışarıda olduğu için oyuncak çok varkafes dışında veriyoruz oyuncaklarını yoksa dikati dağılır demişlerdi diye koymamıştım bir kaç oyuncak koymayı duşunuyorum. Çok hareketli çok. İnşallah
en iyisi öyleKafes içinde sadece zilli oyuncak var. benim kafesim küçük olduğu için. Gün boyunca dışarıda olduğu için oyuncak çok var
benim kuşum sürekli uçuyor. Gün boyu nasil dişarda tutuyorsunuz siz. Kaçar diye korkuyorum kapi felan açılıncaKafes içinde sadece zilli oyuncak var. benim kafesim küçük olduğu için. Gün boyunca dışarıda olduğu için oyuncak çok var
Bi anlık dalgınlıkla Apartmana kaçmıştı. Kaçtı gitti diye çok korktum oturdum ağladım kapıyı açınca girdi eve geribenim kuşum sürekli uçuyor. Gün boyu nasil dişarda tutuyorsunuz siz. Kaçar diye korkuyorum kapi felan açılınca
iyi bari kaçmamış kapıları kapatıp salıyorum bende. Yer ev olduğundan zor benim için tüm gün salamıyorumBi anlık dalgınlıkla Apartmana kaçmıştı. Kaçtı gitti diye çok korktum oturdum ağladım kapıyı açınca girdi eve geri
Sürekli yanında duruyorum. Kapı pencere kapalı duruyor. Şimdi hava soğuk mecbur kapalı, Yazın nasıl yapacam bilmiyorum
Seni duymayan birine roman yazsan ne fayda . İlgimi begenmiyor sadece mirildaniyor . Devami yokSadece dinlemekle olmuyor sizin kusunuzla olan iletişiminiz çok daha önemli
benim kuşta ağizimi ısırıyor biraksam gözümü çıkartacak Bende böyle yapıyorum yeri geldimi sinirlendiriyorum çok hoşuma gidiyorNerden bilebilirsiniz ki duymadığını belki ona yaklaşımınızi beğenmiyordur yani şimdi bir örnek vermek istiyorum bu konuda. Hani derler ya kime nasıl yaklaşım yaparsan o şekilde karşılık alırsın diye. Ben kuşların kalın telli konuşan insanlarla pek iletişim kuramadigimdan yanayim. Mesela ben peltegim. Bazı kelimeleri konuşurken harfleri yutuyorum. Benim de ses tellerim kalın mesela. Ama kuslarimla konuşurken çok tiz ses çıkarmaya çalışarak kuşlarımin kalbini kazandım. Konuşurken kelimeleri uzatarak ince ses çıkararak onlara yakinlastim. O şekilde karşılık verdiler. Yaklaşım da birnevi önemli. Çünkü kuslarimla cıvık cıvık konuşurken onlar simariyor ve hoşlarına gidiyor. Ve onları elime aldığımda minciklamayi seviyorum beni isirmalari için çok çaba veriyorum. Sinirlendirmeyi seviyorum sinirlendikleri zaman ilgilerini bana yoneltip ısırmak ve ısırmaya çalışmak için ve uzun uzun ottukleri için onların dikkatini çekiyorum. Bir iki sakalasiyorum ayaklarına dokunuyorum kafes tellerindeyken yada ayaklarını öpmeye calisiyorum sağa sola gidiyorlar gagalariyla beni ısırmak için. Oyun yapıyorum açıkçası. Yani yeri geldiğinde sinirlendiriceksin yeri geldiğinde cıvık konusucaksin ki simardiklari zaman hep ilgi isticekler o şekilde kalbini kazanacaksin. Ben benden nefret eden sultan papağanima bunu yaparım mesela çok sağlam ısırıyor ama benim elimi yakalayabilirse o da yakalayamadigimda elimi ona uzatmam için bağırıyor diyebilirim artık beni her gördüğünde beni korkutmak için kafes demirine hopluyor gagasını dışarı çıkarıyor oyun oynamak istediğini anlıyorum hem sinir ediyorum hem oyun oynuyorum hoşuna gidiyor
kuşum birşeyler demeye çalışıyormu videoda yoksa bana mi öyle geliyor konuşmasi yakın diye düşünüyorumNerden bilebilirsiniz ki duymadığını belki ona yaklaşımınızi beğenmiyordur yani şimdi bir örnek vermek istiyorum bu konuda. Hani derler ya kime nasıl yaklaşım yaparsan o şekilde karşılık alırsın diye. Ben kuşların kalın telli konuşan insanlarla pek iletişim kuramadigimdan yanayim. Mesela ben peltegim. Bazı kelimeleri konuşurken harfleri yutuyorum. Benim de ses tellerim kalın mesela. Ama kuslarimla konuşurken çok tiz ses çıkarmaya çalışarak kuşlarımin kalbini kazandım. Konuşurken kelimeleri uzatarak ince ses çıkararak onlara yakinlastim. O şekilde karşılık verdiler. Yaklaşım da birnevi önemli. Çünkü kuslarimla cıvık cıvık konuşurken onlar simariyor ve hoşlarına gidiyor. Ve onları elime aldığımda minciklamayi seviyorum beni isirmalari için çok çaba veriyorum. Sinirlendirmeyi seviyorum sinirlendikleri zaman ilgilerini bana yoneltip ısırmak ve ısırmaya çalışmak için ve uzun uzun ottukleri için onların dikkatini çekiyorum. Bir iki sakalasiyorum ayaklarına dokunuyorum kafes tellerindeyken yada ayaklarını öpmeye calisiyorum sağa sola gidiyorlar gagalariyla beni ısırmak için. Oyun yapıyorum açıkçası. Yani yeri geldiğinde sinirlendiriceksin yeri geldiğinde cıvık konusucaksin ki simardiklari zaman hep ilgi isticekler o şekilde kalbini kazanacaksin. Ben benden nefret eden sultan papağanima bunu yaparım mesela çok sağlam ısırıyor ama benim elimi yakalayabilirse o da yakalayamadigimda elimi ona uzatmam için bağırıyor diyebilirim artık beni her gördüğünde beni korkutmak için kafes demirine hopluyor gagasını dışarı çıkarıyor oyun oynamak istediğini anlıyorum hem sinir ediyorum hem oyun oynuyorum hoşuna gidiyor
Çok yakında konuşur bu şuan ağzında geveliyor kelimeleri tuhaf sesler çıkararak. Hem konuşmaya çalışın hemde ilgi çekmesi için konuşan muhabbet kuşu sesleri açın konuşmaya başlar.kuşum birşeyler demeye çalışıyormu videoda yoksa bana mi öyle geliyor konuşmasi yakın diye düşünüyorum
başka kuşları hiç açmadım benim sesimi taklit etsin diye. Açmam gerekir mi?Çok yakında konuşur bu şuan ağzında geveliyor kelimeleri tuhaf sesler çıkararak. Hem konuşmaya çalışın hemde ilgi çekmesi için konuşan muhabbet kuşu sesleri açın konuşmaya başlar.
Çok nadir öpücük sesi çıkarıyorÇok yakında konuşur bu şuan ağzında geveliyor kelimeleri tuhaf sesler çıkararak. Hem konuşmaya çalışın hemde ilgi çekmesi için konuşan muhabbet kuşu sesleri açın konuşmaya başlar.
daha çere rengi değişmedi ama forumdakiler erkek demişti erkek diye düşünüyorum bendeSenin sesini taklit etmesi zaman alır. Başka kuşların videolarını aç ki onların sesine eşlik etsin daha çabuk konusmayi öğrenir. Bir kac kelimeden sonra zaten sen ogretirsin. Cinsinden emin misin birde. Dişi ise konuşmaz