• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşun yaşı kaçtır

0uirex

Yeni Üye
Merhaba Aralık'ta yumurta almak istiyorum yavruların bana alışmasını ve beraber oynamak istiyorum. Kuşlar bende 1 aydır var. Yuvalıklarına çok alıştılar kafese yaklaştığımda oraya kaçıyorlar ek olarak gündüzleride baya giriyolar. 1-2 defa erkeğin çiftleşme isteğini gördüm o kadar. Dişinin fotoğraflarını atıyorum kaç aylık olduklarını net bir şekilde tahmin edebilir misiniz? Dişinin yaşı ufak olduğu içinmi olmuyor?

Ekli dosyalar

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba Dişi kuşunuz henüz küçük tahminimce 4.5 aylık ay olarak pek emin olamadım ben hocalarımız daha net söyler fakat küçük ve kızgınlığa girmemiş. Yani kısacası Aralık ayında yavru alamazsınız dişi kuşun büyüyüp kızgınlığa girmesini beklemelisiniz

0uirex

Yeni Üye
Merhaba Dişi kuşunuz henüz küçük tahminimce 4.5 aylık ay olarak pek emin olamadım ben hocalarımız daha net söyler fakat küçük ve kızgınlığa girmemiş. Yani kısacası Aralık ayında yavru alamazsınız dişi kuşun büyüyüp kızgınlığa girmesini beklemelisiniz
Peki kaç ayı daha vardır tahminen 6 aylık olunca hazır oluyormu?

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Peki kaç ayı daha vardır tahminen 6 aylık olunca hazır oluyormu?
Muhabbet kuşları en azından 1 yaşını doldurması lazım . Daha erkende kızgınlığa girer ve yumurtlar fakat çok tehlikeli kuş için. Yumurta sıkışması olabilir kalp krizi olabilir Allah korusun

0uirex

Yeni Üye
Merhabalar,
Yaşını almadan üreme olması size ve kuşa büyük sıkıntılar çıkartabilir,
En verimli üreme yaşı 2-3 dür.
En azından yaşını doldurmasına müsaade etmenizi tavsiye ederim.
Nromalde tekti 1 hafta tek kaldı o zmaan bana alışmıştı avcumda duruyordu. Canı sıkılmasın diye erkek aldık şimdi hiç gelmiyor bi parmağa geliyor korkarak. Kızışana kadar peki yuvalığı kaldırayım mı içine girip çıkıyorlar. Kafesleride ayirabilirim.

0uirex

Yeni Üye

berat33

Yeni Üye
Nromalde tekti 1 hafta tek kaldı o zmaan bana alışmıştı avcumda duruyordu. Canı sıkılmasın diye erkek aldık şimdi hiç gelmiyor bi parmağa geliyor korkarak. Kızışana kadar peki yuvalığı kaldırayım mı içine girip çıkıyorlar. Kafesleride ayirabilirim.
Kafesi ayırın erkek dişini rahatsız etmesin genelde bu önerilir yaşınıben bilemiyorum ama 1yaşve üstü gibi tam tahmini daha bilgili abilerim ablalarım verecek tir ama yavru almak istiyorsanız 1,2yaşıda dişi alıp erkekle çifleştirebilirsiniz

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
@Demet bükay ablacım kuşların yaşlarında yanılmıyorum değilmi

0uirex

Yeni Üye
Kafesi ayırın erkek dişini rahatsız etmesin genelde bu önerilir yaşınıben bilemiyorum ama 1yaşve üstü gibi tam tahmini daha bilgili abilerim ablalarım verecek tir ama yavru almak istiyorsanız 1,2yaşıda dişi alıp erkekle çifleştirebilirsiniz
Ayırdım dişi biraz sevmedi gibi uyumaya fln geçti ayırma teliyle fln uğraşıyor

Üst Alt