• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Kuşun küçük tonlarda ötüyor vikvik diye ses çıkarıyor ise bu paylaşımı oku Kuşlarda Air sac mite ( Hava Akarları)

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Hocam hiç hastalık yok iken 6 aydan 6 aya bu uygulamayı yapmak hayat kurtarır üretim zamanını buna göre planlamak gerekir 1 lt suya 22 damla ivermektin bir gün boşluk 3 gün sulphamezatin her gün taze 30 damla kafi , sonrasında son ilaçtan sonra 15 gün sayıp aynı dozu tekrar ediyoruz burada larva evresi 14 gün hava akarları , mutlaka 2 doz uyulmama yapılmalı ivermektin içeren ilaçlarda içeriğine bakın klorsulon etken madde olmasın bu geçici kısırlık 6 aydan küçük kuşlara uygulanmaz klorsulon olan ilaçlar klorsulon içermeyen ilaçlar sonu mec maç olur gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Klorsulon içeren ilaçların sonu tin tın f Z c takıları olur.. şöyle düşünün klorsulon içeren bir ilaç var tüye seyretmeden uygulama el bombası ile parazitlerin içine giriyorsunuz o karmaşayı düşünun nefes alamaz hale gelir kuş burada sulphamezatin kullanmanın en büyük nedeni larvaları öldürmek ve yuvaları bozmak bilindiği üzere sulphamezatin kanlı ishal de kullanılır bu ilacı çıkış yeri Rusya soğuk bölgelerde kullanılır çünkü sindirim sorunu çok ağır olur soğuk iklimlerde bu yüzden kullanıyorlar kanlı ishalde okaliptüs yağı buharı önemli öte yandan ev ortamında yetiştirilen kuşların alanlarında halı kanape perde bunlar akarlara davetiye çıkarır önlem almak lazım ben bunları yayınlıyorum ama okuyan uygulayan kişi sayısı çok az sorduğunuz soru için okuduğunuz için çok teşekkür ederim
Peki tüm bunlardan da bu ilacı hem üretim yapacak kişiler için hem de üretim yapılmayacak tek kuşlar için de yani kuş olduğu sürece her alanda kullanılabilir olarak algılıyorum 👌 ayrıca eklemek isterim makaleleriniz az okunsa da, uygulayan az olsa da yazmayı bırakmayın bence. 1 kişi de olsa 2 kişi de olsa, tüm bu yazılanlar emin olun foruma üye olana da olmayana da yarıyordur. Ki mesela oğlum Map'in çok şükür herhangi bir problemi -şuan için- yok ama şahsen böyle şeyleri okumak, bilgi paylaşımları yapmak benim çok hoşuma gidiyor🙌 hele ki ortam da saygı çerçevesinde olunca tadından yenmiyor🙏 tekrar teşekkür ederim tüm bilgiler için elinize emeğinize sağlık🙋‍♀️🙂

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Benimkinde belirtiler bulunuyor yıllardır ama hiçbir sorun yaşamadım ☺
burnunu çarpmıştı bir deliği kapandı.
Acaba nefes sorunu ondan kaynaklanıyor olabilir mi
Bu kadar uzun süre bu hastalıkta dayanmaz hocam kuşlar ya doğuştan vardır birşey veya artık kroniklesmis ama bu tabiri pek doğru bulmuyorum

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Peki tüm bunlardan da bu ilacı hem üretim yapacak kişiler için hem de üretim yapılmayacak tek kuşlar için de yani kuş olduğu sürece her alanda kullanılabilir olarak algılıyorum 👌 ayrıca eklemek isterim makaleleriniz az okunsa da, uygulayan az olsa da yazmayı bırakmayın bence. 1 kişi de olsa 2 kişi de olsa, tüm bu yazılanlar emin olun foruma üye olana da olmayana da yarıyordur. Ki mesela oğlum Map'in çok şükür herhangi bir problemi -şuan için- yok ama şahsen böyle şeyleri okumak, bilgi paylaşımları yapmak benim çok hoşuma gidiyor🙌 hele ki ortam da saygı çerçevesinde olunca tadından yenmiyor🙏 tekrar teşekkür ederim tüm bilgiler için elinize emeğinize sağlık🙋‍♀️🙂

Çok teşekkür ederim hocam sağolun herşey gönlünüzce olsun bu bilgiler denemeler tecrübeler uzun uğraş amacımız kuşların yaşam kalitesini iyileştirmek umarım faydası olur uzun biraz sıkıcı olabilir ama hayat kurtarır. Okuduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Çok teşekkür ederim hocam sağolun herşey gönlünüzce olsun bu bilgiler denemeler tecrübeler uzun uğraş amacımız kuşların yaşam kalitesini iyileştirmek umarım faydası olur uzun biraz sıkıcı olabilir ama hayat kurtarır. Okuduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum
Siz de sağ olun var olun sizin de her şey gönlünüzce olsun :giggle:

cuzza

Yeni Üye
@Mehmet Gürbüz Hocam kuşumda uzun süredir zayıflama kuyruk atması bögürme hareketi yapıyor ve son 15 gündür geceleri inleme sesi gibi kesik kesik ses çıkarıyor elimde sulphamezathine var ilaç tek başına etkili olurmu dışkı üzerinde sanki zar gibi beyaz yapı oluyor ilk yaptıgında mantarda olabilirmi 2 gün aşırı altını temizliyorum not: ikinci resim bilerek beklettim göstermek için

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Gelecek sezon , son bahar aylarinda üzülmeyin dostlar bu antiparaziter uygulamayi yapın

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Dostlar antiparaziter uygulama yapmadıkça bu hastalığa karşı koyamaz kuşlarınız, eğer sorun crd bile olsa bu hastalık ile çok karıştırılır her kuş severin kuşuna antiparaziter uygulama yapması gerekir , hastalık geldiğinde yanlış ilaçlar yüzünden başarıya ulaşamazsınız

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Arkadaşlar çoğu kişi uzun olduğu için geçiyor belki ama sonbahar yaklaştıkça kuşlarınız bu sorundan malesef muzdarip olacak bu hastalığa doğru şekilde doğru ilaçlar ile yaklaşmazsaniz kaybedeceksiniz

anydayykk

Müdavim
Arkadaşlar çoğu kişi uzun olduğu için geçiyor belki ama sonbahar yaklaştıkça kuşlarınız bu sorundan malesef muzdarip olacak bu hastalığa doğru şekilde doğru ilaçlar ile yaklaşmazsaniz kaybedeceksiniz
Merhaba. Benim son konuma bakma şansınız var mı orada kuşumum videolarını bıraktım. Hava akarları diye de ilk kez duyuyorum daha önce ilaç uygulaması yapmadım böyle damla olarak falan ama çok korktum şu an. Normalde uçarken ses çıkarmazdı şimdi biraz uçuyor sonra ses çıkarıyor sanki yorulmuş gibi, gece de ufak "hı" şeklinde ve çıt çıt şeklinde sesler yapıyor son günlerde bu gece daha da dikkat çekiciydi stresten uyuyamadım. göğsü de nefes alıp verirken belirgin şekilde kalkıp iniyor, kuyruğu da aşağı yukarı hareket ediyor son konuma videosunu koydum, bir bakabilir misiniz Acaba dediğiniz bu olay mı bu? Gerçekten endişelendim şu an ben hapşırma sayısı da arttı kuşta ama burnu akmıyor

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Merhaba. Benim son konuma bakma şansınız var mı orada kuşumum videolarını bıraktım. Hava akarları diye de ilk kez duyuyorum daha önce ilaç uygulaması yapmadım böyle damla olarak falan ama çok korktum şu an. Normalde uçarken ses çıkarmazdı şimdi biraz uçuyor sonra ses çıkarıyor sanki yorulmuş gibi, gece de ufak "hı" şeklinde ve çıt çıt şeklinde sesler yapıyor son günlerde bu gece daha da dikkat çekiciydi stresten uyuyamadım. göğsü de nefes alıp verirken belirgin şekilde kalkıp iniyor, kuyruğu da aşağı yukarı hareket ediyor son konuma videosunu koydum, bir bakabilir misiniz Acaba dediğiniz bu olay mı bu? Gerçekten endişelendim şu an ben hapşırma sayısı da arttı kuşta ama burnu akmıyor
Bakayım hocam

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Nasıl tedavi edeceğim ne kullanacağım acaba bunun için, ilaçları neler nereden alayım? bakacağım konularınıza şimdi ama çok strres oldım şı an
Korkulacak birşey yok hocam okuyun dinleyin tekrar yazın veteriner haricî ilaçları almayın kimseden kapağı açık bölünmüş ilaçlar çalışmaz

anydayykk

Müdavim
Korkulacak birşey yok hocam okuyun dinleyin tekrar yazın veteriner haricî ilaçları almayın kimseden kapağı açık bölünmüş ilaçlar çalışmaz
hocam ivermektin ve sulfamidin sodyum yazmışsınız, bunları mı kullanmak gerek tedavi için? Eczaneden mi alınmalı bunlar yardımcı olabilir misiniz? bir yan etkisi var mı?

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Hangilerini okumalıyım hava akarı ile ilgilş olanı okudum bir tekrar bakayım, veterinere mi gitmem gerekli ilaç için?
Evet hava akarı ile olanların okuyun zaten şuan ilacı alsanizda veremezsiniz gün bitti acele etmeyin hocam yapacağınız birşey yok bu günlük , okaliptüs yağı var ise buhar yaptırın tuneklerine sürebilirsiniz

anydayykk

Müdavim
Evet hava akarı ile olanların okuyun zaten şuan ilacı alsanizda veremezsiniz gün bitti acele etmeyin hocam yapacağınız birşey yok bu günlük , okaliptüs yağı var ise buhar yaptırın tuneklerine sürebilirsiniz
@Şehmus BAKIR
@Burçak A.

Okudum, teşekkürler. Demek istediğim bugün zaten bir şey yapamam dediğiniz gibi ama bu gece zorlandı nefes alırken bu gece de muhtemelen öyle olur en yakın zamanda alsam iyi olur ama nereden bulurum bilmiyorum ki onu söyleyebilir misiniz ve sadece bu ikisi mi lazım? yarın gidip bakarım ya da belki burada şehmus bey satıyordur onu söyleyebilir misiniz lütfen?

anydayykk

Müdavim
Yanıtları da okudum da belirtmek istiyorum, kuşumda daha önce de dışkıda koku olmuştu ve buraya yazmıştım. Zeolit tozu ve entrobac kullandığımda geçmişti, bir de kekik çayı. Ama şu an yine başladı zeolit kullanıyorum geçti gibi ama burnundan hala ara sıra bakterimsi bir koku geliyor. arıtma suyundan pet şişeye geçtim 3 gündür pet şişe su kullanıyorum. Eğer dışkıda koku yoksa hava akarıdır demişsiniz o yüzden yazdım. Lütfen yardımcı olun ne oluyor kuşuma anlamıyorum ne yapmalıyım? Sebebi ne bu durumun? kuşumun ölmesini istemiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Üst Alt