• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Kuşun küçük tonlarda ötüyor vikvik diye ses çıkarıyor ise bu paylaşımı oku Kuşlarda Air sac mite ( Hava Akarları)

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Yanıtları da okudum da belirtmek istiyorum, kuşumda daha önce de dışkıda koku olmuştu ve buraya yazmıştım. Zeolit tozu ve entrobac kullandığımda geçmişti, bir de kekik çayı. Ama şu an yine başladı zeolit kullanıyorum geçti gibi ama burnundan hala ara sıra bakterimsi bir koku geliyor. arıtma suyundan pet şişeye geçtim 3 gündür pet şişe su kullanıyorum. Eğer dışkıda koku yoksa hava akarıdır demişsiniz o yüzden yazdım. Lütfen yardımcı olun ne oluyor kuşuma anlamıyorum ne yapmalıyım? Sebebi ne bu durumun? kuşumun ölmesini istemiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Bulacağınız ilaçlar Zimec baymec avromec bunlardan herhangi birini temin edin sulphamezatin temin edin ve okaliptüs yağı menekşe lavanta yağlarını alın şırınga alın bu gün temin edin uygulama ayrıntılı yazıyor zaten sabahtan ivermektin o verin akşam sesleri hiç duymayacaksınız veya çok duyabilirsiniz ama ertesi gün sade su verince kesilecek sesi sonra sulphamezatin son günden sonra 15 gün sayıp tekrar edeceksiniz bunların hepsi hava akarı postunda ayrıntılı yazmaktadır

anydayykk

Müdavim
Bulacağınız ilaçlar Zimec baymec avromec bunlardan herhangi birini temin edin sulphamezatin temin edin ve okaliptüs yağı menekşe lavanta yağlarını alın şırınga alın bu gün temin edin uygulama ayrıntılı yazıyor zaten sabahtan ivermektin o verin akşam sesleri hiç duymayacaksınız veya çok duyabilirsiniz ama ertesi gün sade su verince kesilecek sesi sonra sulphamezatin son günden sonra 15 gün sayıp tekrar edeceksiniz bunların hepsi hava akarı postunda ayrıntılı yazmaktadır
Çok teşekkür ederim ilaçlarım yazdığı kısma daha detaylı bakacağım. 🙏🏼🙏🏼 Hocam bunları eczaneden bulabilir miyim sizce? ve eğer hava akarından dolayı değilse sorun bu ilaçlar kuşta yan etki yapar mı yine de kullansam, ağır gelir mi? yani suya 20 damla yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Ve ivermectin ile bu ilk başta yazdığınız aynı ilaç mı? Yani ben bu en baştaki üç ilaçtan birini, ivermectin ve bu sondaki sulphamezatin'i temin edeceğim, toplam 3 ilaç? Bir de dediğim gibi dışkıda ve burnunda da bakterimsi bir koku var bunun sebebi ne olabilir?

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Çok teşekkür ederim ilaçlarım yazdığı kısma daha detaylı bakacağım. 🙏🏼🙏🏼 Hocam bunları eczaneden bulabilir miyim sizce? ve eğer hava akarından dolayı değilse sorun bu ilaçlar kuşta yan etki yapar mı yine de kullansam, ağır gelir mi? yani suya 20 damla yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Ve ivermectin ile bu ilk başta yazdığınız aynı ilaç mı? Yani ben bu en baştaki üç ilaçtan birini, ivermectin ve bu sondaki sulphamezatin'i temin edeceğim, toplam 3 ilaç? Bir de dediğim gibi dışkıda ve burnunda da bakterimsi bir koku var bunun sebebi ne olabilir?
Veteriner haricî bulamazsiniz hocam kuşun ağzını açın peynirlesme gibi bir durum varmı yok mu buna bakın yoksa dışkı sunme sümüksü bir yapi yoksa ilaciniz ivermektin

anydayykk

Müdavim
Veteriner haricî bulamazsiniz hocam kuşun ağzını açın peynirlesme gibi bir durum varmı yok mu buna bakın yoksa dışkı sunme sümüksü bir yapi yoksa ilaciniz ivermektin
Ben bir bakayım inşallah bulurum yakınlarda da veteriner yok. Bir de kafes altını temizleyip dışkıya bakayım ağzına falan. Gerçekten teşekkürler umarım bulurum pek umutlu değilim ama :( Şey bulmam gereken 3 ilaç mı var şimdi: ivermektin. zivec baymec avromecten herhangi biri ve sulphamezatin?

Üst Alt