• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşun burnundan pıt pıt ses gelmesi

Eren52

Yeni Üye
Merhabalar,kuşumun burnundan arada bir pıt pıt ses geliyor kesiliyor bazen tekrar geliyor yem yerken küçük ince bir ses çıkarıyor hırıltı mıdır başka bir şey midir bilmiyorum veterinere götürdüm bana bronşit ya da astım olabileceğini söyledi şırıngada antibiyotik ve fotoğrafını attığım ilacı verdi antibiyotiğe yarın başlamamı söyledi sizce bu antibiyotiği kullanmalı mıyım ve tahmini kaç gün kullanıp nasıl bir yol izlemeliyim çünkü ağır bir antibiyotik verdiğini söyledi ve az çok kullanmaya korkuyorum.

Ekli dosyalar

Eren52

Yeni Üye
Antibiyotiği bugün verdim gagasını sürtüp arada hapşuruyor biraz öğürdü kusma hareketi yaptı hiçbir şey kusmadı dışkısı normal yeşil renkte ne yapmalıyım antibiyotiğe yarın devam etmeli miyim?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Antibiyotiğin ismi nedir. Ağızdan mı suluğuna mı koyuyorsunuz dozajı nedir biraz daha detay lazım. Etkisi genelde üç yada dördüncü gününden sonra göstermeye başlar. Kuşun durumu için yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyin ve beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dört beş dışkıyı görelim.

Eren52

Yeni Üye
Antibiyotiğin ismi nedir. Ağızdan mı suluğuna mı koyuyorsunuz dozajı nedir biraz daha detay lazım. Etkisi genelde üç yada dördüncü gününden sonra göstermeye başlar. Kuşun durumu için yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyin ve beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dört beş dışkıyı görelim.
Antibiyotiğin ismini bilmiyorum şırıngada günlük yarım suluğa 2 damla şeklinde veriyorum.

Eren52

Yeni Üye
Kuşum uyku harici kafeste çok fazla kalmadığı için yaptığı dışkıları peçete ile siliyorum o yüzden dışkıları normal yeşil yarın sabah atarım dışkı fotoğraflarını

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Genelde dışkıları bu şekilde oluyor.
Dışkılar çok güzel. Antibiyotiğe gelirsek dozajı bana düşük geldi ağır olan antibiyotik %2,5 lik baytril bile yarım suluğa iki damla yetersiz gelir. Ama belki hekiminiz kuşun durumunu ağır vaka olarak görmeyip dozajı düşük tutmuş olabilir. Görüntü olarakta iyi duruyor. Süreci takip edin.

Üst Alt