• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşun burnundan pıt pıt ses gelmesi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tekrardan merhaba yeni antibiyotik verdi 2 gündür kullanıyoruz şuanlık çok bir azalma yok kuşum özellikle bu saatlerde burnunu kaşıyıp hapşuruyor sonra geçiyor antibiyotik geçirmezse hava makinesi gibi bir şey önerdi.
Röhnfried atemfrei kullansam geçme ihtimali var mı ve bu ilacı hangi koşullarda saklamalıyım? Bt -Amin-fortede aldım onu diğer ilacların olduğu kiler dolabına koysam sorun olur mu?
Şimdi tekrardan konunuzu okudumda ilk antibiyotiğin ismi nedir ne değildir bilmiyorsunuz şuan yine antibiyotik kullanıyorsunuz kuştaki tam olarak sorun nedir tamam solunum yolu ama buna sebep olan şey ne. Arka arkaya daha öncede dedim aynı etken maddesi olan antibiyotik kullanılmışsa kuşu yorar. Etken maddesi farklı ise genelde dört beş günden sonra ilaç etkisini gösterir. Belki de sorun bakteriyel değil. Güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Eren52

Yeni Üye
Şimdi tekrardan konunuzu okudumda ilk antibiyotiğin ismi nedir ne değildir bilmiyorsunuz şuan yine antibiyotik kullanıyorsunuz kuştaki tam olarak sorun nedir tamam solunum yolu ama buna sebep olan şey ne. Arka arkaya daha öncede dedim aynı etken maddesi olan antibiyotik kullanılmışsa kuşu yorar. Etken maddesi farklı ise genelde dört beş günden sonra ilaç etkisini gösterir. Belki de sorun bakteriyel değil. Güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz.
Burnundan pıt pıt ses geliyor yemek yerken ses çıkarıyor sorunlarımız bu arada burnunu sürtüp hapşuruyor antibiyotik aynı değil farklı verdiğini söyledi yarım suluğa 4 damla çok fazla veteriner yok kuşlara bakan tek az çok anlayan bir tane var ona götürüyorum kendisi kronik astım ya da bronşit dedi ama daha önce böyle bir şey geçirmedi 1 yıl önce balkonda bulduk sahibini bulamayınca sahiplendim kronikse o gün orada üşüyünce kronikleşmiştir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Burnundan pıt pıt ses geliyor yemek yerken ses çıkarıyor sorunlarımız bu arada burnunu sürtüp hapşuruyor antibiyotik aynı değil farklı verdiğini söyledi yarım suluğa 4 damla çok fazla veteriner yok kuşlara bakan tek az çok anlayan bir tane var ona götürüyorum kendisi kronik astım ya da bronşit dedi ama daha önce böyle bir şey geçirmedi 1 yıl önce balkonda bulduk sahibini bulamayınca sahiplendim kronikse o gün orada üşüyünce kronikleşmiştir
Merhaba iyot eksikliği de bunu yapabilir pıt pıt ses gelir burnunu sürter, troid baskı yapar zor nefes alır kanalı açmak için sürtebilir
Veteriner hekim ile görüşün danışın
Eczaneden iyot çözeltisi önerebilir

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bir şeye alerjisi olabilir toza tohuma herhangi bir besine. Yada iyot eksikliği yada karaciğer baskısı tüm bunlar benzer belirti gösterir. Sanırım size anlatamadım durumu antibiyotikler isim olarak farklılaşabilir ama etken maddeleri aynıysa kuş iyileşme eğilimi göstermez. Yani solunumu tetikleyen şeyi bulmak önemli.

Eren52

Yeni Üye
Bir şeye alerjisi olabilir toza tohuma herhangi bir besine. Yada iyot eksikliği yada karaciğer baskısı tüm bunlar benzer belirti gösterir. Sanırım size anlatamadım durumu antibiyotikler isim olarak farklılaşabilir ama etken maddeleri aynıysa kuş iyileşme eğilimi göstermez. Yani solunumu tetikleyen şeyi bulmak önemli.
Farklı etken maddeli antibiyotik verdiğini söyledi kendisi zaten geçmezse yukarıda yazılan iyot tedavisini deneyeceğim dediğim gibi götürebileceğim her veterinere götürdüm ama küçük bir ilçede yaşıyorum

Eren52

Yeni Üye
Farklı etken maddeli antibiyotik verdiğini söyledi kendisi zaten geçmezse yukarıda yazılan iyot tedavisini deneyeceğim dediğim gibi götürebileceğim her veterinere götürdüm ama küçük bir ilçede yaşıyorum
O yüzden buraya mesaj atmaktan başka çarem kalmıyor,karaciğer için röntgen çektireceğim cumartesi yada pazar günü buraya fotoğrafını atarım.Tohuma alerji garden mix yem almıştım onu kullanmaya başladığımızda bu geviş getirme hareketini yapmaya başladı işte sonradan belki yemle alakalıdır diye değiştirdik eski petshoptan aldım çoğu yemi yemiyor çünkü içinde beyaz büyük çekirdek gibi şeyler oluyor.

Eren52

Yeni Üye
Her zaman sürtmüyor burnunu toplarıyla oynuyor oyuncakları ile oynuyor sesi filan çıkıyor ama bazen pıt pıt sesi başladın mı bi de yemek yerken vik vik denmez de ince bir ses çıkarıyor işte

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Her zaman sürtmüyor burnunu toplarıyla oynuyor oyuncakları ile oynuyor sesi filan çıkıyor ama bazen pıt pıt sesi başladın mı bi de yemek yerken vik vik denmez de ince bir ses çıkarıyor işte
Tamam geçmezse buraya dönüş sağlayın. İyot solüsyon deneyelim.

Üst Alt