• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun türü,ırkı ve yaşı nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Doğacı

Eski Forumcu
Uretici bilgisi yazar uretimhane yada nerde uretildigi yazmaz bu bilgi cebinizde dursun lazim olur ilerde sadece dernege kayitliysa il bazli ili ogrenirsiniz nokta atis yada uretimhane bilgisi bulamazsiniz
Kendi kuşum bilezikli ve üretimhanenin ismi yazıyor.Böylece nerde üretildiğini buldum ve bilmiş oldum .Cebime koyacağım bilgi istemedim sizden,başka insanlara bilgi verebilirsiniz.

Soner

Aktif Üye
Kendi kuşum bilezikli ve üretimhanenin ismi yazıyor.Böylece nerde üretildiğini buldum ve bilmiş oldum .Cebime koyacağım bilgi istemedim sizden,başka insanlara bilgi verebilirsiniz.
Bilezigin gecerli bir standarti vardir sizinki istisna ve ozel yapim bileziktir dernege bagli uyelerin standart bileziklerinde uretimhane ismi yazmaz bu dunya standartinda gecerli bir durumdur bilgiye ihtiyaci olan herkese bilgi vermek icin burdayim

Doğacı

Eski Forumcu
Telefon numarası da yazıyor bizim bilezikte

Soner

Aktif Üye
Dogrudur dedigim gibi standart dısı uretici kendi ozel yaptirmistir o bilezigi o sekilde yaptiran istisnalar var ama biz cogunluga ve standarta gore hareket edip oncelikle ona gore yardimci olmaya calisiyoruz sizin uretici bi kendi resmini yaptirmamis sanirim bilezige onun disinda ne kadar bilgi varsa yazmis 😂

Bahar Y.

Müdavim
"Bilezigin gecerli bir standarti vardir sizinki istisna ve ozel yapim bileziktir" Soner hocam gayet açıklayıcı cümle kurmuş ne diye hâlâ telefon numarası yazıyor tarzı istisnalardan söz ediyorsunuz?

Doğacı

Eski Forumcu
Dogrudur dedigim gibi standart dısı uretici kendi ozel yaptirmistir o bilezigi o sekilde yaptiran istisnalar var ama biz cogunluga ve standarta gore hareket edip oncelikle ona gore yardimci olmaya calisiyoruz sizin uretici bi kendi resmini yaptirmamis sanirim bilezige onun disinda ne kadar bilgi varsa yazmis 😂
İstisnai bir bilezik olduğunu bilmiyordum,arkadaşa kendi kuşumun bileziğinden yola çıkarak öneride bulunmuştum aslında. Arkadaşın bilezikte belki istisnai olabilir

Soner

Aktif Üye
İstisnai bir bilezik olduğunu bilmiyordum,arkadaşa kendi kuşumun bileziğinden yola çıkarak öneride bulunmuştum aslında. Arkadaşın bilezikte belki istisnai olabilir
Ercihan bileziklimi diye sordum evet dedi ureticiyi yakinen taniyorum o yuzden istisna olmadigini bildigimden yonlendirmeyi ona gore yaptim.Şayet bilmesem bile bizim onceligimiz %10-20 lik istisnalara gore yonlendirmek degil gecerli standart cogunluga gore bilgi akisi olmali

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bilezigin gecerli bir standarti vardir sizinki istisna ve ozel yapim bileziktir dernege bagli uyelerin standart bileziklerinde uretimhane ismi yazmaz bu dunya standartinda gecerli bir durumdur bilgiye ihtiyaci olan herkese bilgi vermek icin burdayim
Merhaba soner bey benim de bir zamanlar bilezikli ve aynı şekilde üretici kodu olan bilezikli bir kuşum vardı. Üreticiden üretimhaneye ulaşmam nokta atışı olmuştu. Artık bilgilere ulaşmak eskisinden daha kolay diye düşünüyorum 🤗

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
"Bilezigin gecerli bir standarti vardir sizinki istisna ve ozel yapim bileziktir" Soner hocam gayet açıklayıcı cümle kurmuş ne diye hâlâ telefon numarası yazıyor tarzı istisnalardan söz ediyorsunuz?
Bahar hanım sizede merhaba
İstisnalardan söz etmek hata mıdır?
Anlam veremedim neden bu kadar sert tepki veriyorsunuz..
Forumda herkes düşüncesini ifade etmekte özgür
Lütfen kırıcı olmayalım

Soner

Aktif Üye
Merhaba soner bey benim de bir zamanlar bilezikli ve aynı şekilde üretici kodu olan bilezikli bir kuşum vardı. Üreticiden üretimhaneye ulaşmam nokta atışı olmuştu. Artık bilgilere ulaşmak eskisinden daha kolay diye düşünüyorum 🤗
😊 demet hanim ureticiden uretimhaneye zaten ulasirsiniz @Doğacı arkadasimiz uretimhane bilgisi yazdigini soyluyor standart bileziklerde uretimhane yazmaz bu dunyanin heryerinde boyledir

Bahar Y.

Müdavim
Bahar hanım sizede merhaba
İstisnalardan söz etmek hata mıdır?
Anlam veremedim neden bu kadar sert tepki veriyorsunuz..
Forumda herkes düşüncesini ifade etmekte özgür
Lütfen kırıcı olmayalım
Açıklama sonucunda hala diretmek normal dışı bir durumdur. Kırıcılık bir durum söz konusu değildir.

Doğacı

Eski Forumcu
İnternette araştırma yaptığım zaman genelde bilezikte kuşun üretim yerini nokta atışı bulabileceğimiz şekilde detaylı bilgilerin yazıldığı bilgisi paylaşılmış. Zamanında dişi kuşumun yaşını öğrenmek için araştırmıştım ama bu tarz bileziklerin istisnai olduğuna hiç rastgeldiğimi hatırlamıyorum. Belki bazı üretimhaneler artık bu şekilde bir uygulama yapıyordur. Benim bilezikte üretimhanenin ismi,telefon numarası,kuşun doğum yılı,kaçıncı yavru olduğu yazıyor. Bu bilgilerin olması iyi aslında bence. Bir sorun olduğu zaman üretici ile iletişime geçebiliriz. Kolaylık

Bahar Y.

Müdavim
Bak canım burası ne bir mahkeme salonu nede bizler birer avukat..
Kimse diretmiyor
Amaç yardımcı olabilmek.
Ben buranın ne olduğunu gayet iyi biliyorum keşke herkeste bunun bilincinde olsa Demet hanım, aynen öyle burası mahkeme değil kimse kimsenin avukatlığını yapmasın mümkünse 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İnternette araştırma yaptığım zaman genelde bilezikte kuşun üretim yerini nokta atışı bulabileceğimiz şekilde detaylı bilgilerin yazıldığı bilgisi paylaşılmış. Zamanında dişi kuşumun yaşını öğrenmek için araştırmıştım ama bu tarz bileziklerin istisnai olduğuna hiç rastgeldiğimi hatırlamıyorum. Belki bazı üretimhaneler artık bu şekilde bir uygulama yapıyordur. Benim bilezikte üretimhanenin ismi,telefon numarası,kuşun doğum yılı,kaçıncı yavru olduğu yazıyor. Bu bilgilerin olması iyi aslında bence. Bir sorun olduğu zaman üretici ile iletişime geçebiliriz. Kolaylık
Yaklaşık 10 sene önce tüm bu bilgilere bilezikte ulaştım.
Zorunlu olarak şuan üreticiler bilgileri depolamak zorundalar.
Hatta üreticilerde bilezik zorunluluğu var yasal olarak

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben buranın ne olduğunu gayet iyi biliyorum keşke herkeste bunun bilincinde olsa Demet hanım, aynen öyle burası mahkeme değil kimse kimsenin avukatlığını yapmasın mümkünse 🙂
Bahar hanım ne güzel söylediniz sanırım aynaya baktınız🤗👍.herkes fikrini söyler yazar lütfen yazdıklarınızı kontrol edin ve uslubunuzu değiştirin.
Sitede kıdemli olmanız, üstün olmanız anlamına gelmiyor malesef.
Ben kendimden eminim
Siz nasılsanız herkes aynı burda benim için
Lütfen sizde örnek alın

Soner

Aktif Üye
Bak canım burası ne bir mahkeme salonu nede bizler birer avukat..
Kimse diretmiyor
Amaç yardımcı olabilmek.
Bizler birer avukat degilsek cahilce yorum yapan dogaci arkadsinizi neden avukatiymis gibi bahar hocaya karsi savundugunuzuda soylermisiniz lutfen??

Doğacı

Eski Forumcu
Bu yaptığım forum kurallarına aykırı bir fiil değil. Soner beyle normal konuşuyoruz siz 3. bir kişi olarak araya girip kendinizce soru soruyorsunuz bana artık amacınız neyse.
Sizin bu tarz hareketlerinden artık çok sıkıldım,sizi ciddiye alıp cevap bile vermedim farkediyorsanız. Polemik çıkartmayın,Soner beyle normal konuşuyoruz. Ben bileziğimin istisnai olduğunu bilmediğimi zaten belirttim,istisnai olduğunu bilmediğim için arkadaşa bileziğine bak belki yazıyordur dedim,Soner bey de benim bileziğin istisna olduğunu söyledi,öğrenmiş olduk. Forumda yardıma ihtiyacı olan soru soran onca kişi varken gelip bana böyle soru soruyorsunuz,gidin o insanların sorularına cevap verin,bana burda böyle soru sormanızın hiçbir kimseye faydası yok. Forumun amacı kuşlara yardımcı olmak. Sizin yüzünden forumdan soğuyorum yakında bırakıcam forumu. Bana aşırı şekilde rahatsızlık veriyorsunuz hal ve hareketlerinizle çünkü tahammül edemiyorum hal ve hareketlerinize.

Bahar Y.

Müdavim
Bahar hanım ne güzel söylediniz sanırım aynaya baktınız🤗👍.herkes fikrini söyler yazar lütfen yazdıklarınızı kontrol edin ve uslubunuzu değiştirin.
Sitede kıdemli olmanız, üstün olmanız anlamına gelmiyor malesef.
Ben kendimden eminim
Siz nasılsanız herkes aynı burda benim için
Lütfen sizde örnek alın
Kusura bakmayın da bunca yıllık forum kültürüm var sizden bişeyler katacak değilim kendime, bugüne kadarda yönetimden herhangi bir uyarı almadım, kimse kimseden üstün değildir bunu savunan biriyim tabi sizler buralarda yeni olduğunuz için kim hangi görüşte bilmemeniz doğal, üslup konusunda yetersiz olan insanları savunmak yerine keşke üyelerin eski mesajlarına bakıp hem tanısanız hemde belki bilgi eksikliğiniz varsa onları giderseniz (genel konuşuyorum) daha da polemiğe giremem sizinle, zira ben sağdan soldan duyma bilgilerle buradaki insanlara destek olmayıp kendimi bu yola adadığım için eğitim alıyorum ve şuan bu durumla meşgulüm. İyi günler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt