• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun sol kanadı düşük duruyor ve titriyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
En güzeli virkon s isimli pet dezenfektanıdır. Durulandığında kuşlara zararı olmaz. Bilinen tüm bakteri, mantar ve çoğu virüs suşlarına etkilidir. İçirenler bile var ama asla önermem ben. Elma sirkesi, bazı bakteri ve virüs ailelerini öldürmede yetersiz kalırken, virkon s kuş gribi virüsüne bile etkilidir. Çamaşır suyu da herkesin evinde bulunabilen bakteri öldürücü etkili kimyasal olduğundan, acil durumlarda çamaşır suyı öneriyoruz mecburen. Şu durumda sirke hafif kalır maalesef. Sirkeli suyu daha çok kuşa verilecek meyve ve sebzeler için tavsiye ederim. Çünkü bakteri öldürücü etkisi hafiftir. Yenilecek içilecek şeyler için kullanılması daha uygun olur.
Haklısınız virkon S elimde mevcut almıştım. Bundan sonra ozon ve virkon S kullanacağım. Garantili olsun.
Yalnız virkon S tünekler falan içinde bekliyor 15 dakika durulanmıyor. o kolay iş. Kafesi nasıl yapcaz silecek miyim?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Haklısınız virkon S elimde mevcut almıştım. Bundan sonra ozon ve virkon S kullanacağım. Garantili olsun.
Yalnız virkon S tünekler falan içinde bekliyor 15 dakika durulanmıyor. o kolay iş. Kafesi nasıl yapcaz silecek miyim?
Virkon s li su ile bolca fısfıslayıp 15 dk bekletip durulayın

Stettin

Aktif Üye
Bizim üretim kafeslerimiz galvaniz. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadık virkon s kaynaklı
Hocam normalde fazladan kafesim vardı eski kuşlardan ama ailemin kafesi kuzenime verdiğini yeni öğrendim o kafese güvenerek almıştım ama şuan yapıcak bir şeyimde yok sürekli gözlemlemem gerek zaten evimin hemen altında veteriner var önceki kuşlarımı hep oraya götürüyordum herhangi bir şey olursa hemen götürürüm inşallah bir şey olmaz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kafesin ortasına karton koyun. Birbirlerini görmesin yemlik ten yemesin tünekleri kullanmasınlar👍almanız gereken yoksa suluk ve 1 yemlik👍

Stettin

Aktif Üye
Kafesin ortasına karton koyun. Birbirlerini görmesin yemlik ten yemesin tünekleri kullanmasınlar👍almanız gereken yoksa suluk ve 1 yemlik👍
Fazladan yemlik ve suluk var almıştım onları kartonu gagaları ile kemirip yırtamazlar mı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Fotoğraf paylaşır mısınız🤗sağlıklı ve mutlu olurlar inşallah 🤗👍🦜

Stettin

Aktif Üye
Fotoğraf paylaşır mısınız🤗sağlıklı ve mutlu olurlar inşallah 🤗👍🦜
Hocam kartondan korkuyorlar kafeste çırpınıyorlar özellikle erkek kuş daha çok çırpınıyor ne yapmam lazım kendisi zaten titriyor durumunu iyice kötüleştirmek istemiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Önce kuşu çıkarın kafesten o görmeden koyun araya biraz sakinleşsin kuşu sonra bırakın kafese. Elinizde ızgara varsa o da olur. Sakinleşmesi için kafesi örtebilirsiniz

Stettin

Aktif Üye
Önce kuşu çıkarın kafesten o görmeden koyun araya biraz sakinleşsin kuşu sonra bırakın kafese. Elinizde ızgara varsa o da olur. Sakinleşmesi için kafesi örtebilirsiniz
Birde öyle deneyeyim umarım yine çırpınmazlar

Stettin

Aktif Üye
Dikkatini dağıtın. daldarı verebilirsiniz endişe etmeyin alışır.
Şuan kartonu koydum erkek yemek yiyor dişide su içiyor umarım hastalık vs yoktur kafesi dezenfekte ettim çok uğraştırdı ama olsun birbirlerinin kopyası resmen sessiz sessiz duruyorlar arada ufak ötüşler oluyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şuan kartonu koydum erkek yemek yiyor dişide su içiyor umarım hastalık vs yoktur kafesi dezenfekte ettim çok uğraştırdı ama olsun birbirlerinin kopyası resmen sessiz sessiz duruyorlar arada ufak ötüşler oluyor
MÜKEMMEL hem merak da ederler buluşmaları çok güzel olacak inşallah 🤗🦜