• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun sol kanadı düşük duruyor ve titriyor

Stettin

Aktif Üye
Aynen , bence de arkadaş almanız çok iyi olur çünkü fazla ilgilenseniz bile kendi türünden cinsinden bir arkadaş çok daha mutlu eder çünkü sohbet ederler oyun oynarlar canları sıkılmaz eğer Gaziantep de ikamet ediyorsanız size sahiplendirme konusunda yardımcı olabilirim cinsiyet bilinmiyor ama 3-4 aylıklar renkleri de açık mavi koyu maviler
Maalesef Gaziantep de ikamet etmiyorum yaşadığım şehir yüzünden veterinerde bulmak zor.Gideceğim pek fazla Pet Shop yok tüm kuşlarımı aldığım bir tanıdık Pet Shop var ordan almayı planlıyorum

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Maalesef Gaziantep de ikamet etmiyorum yaşadığım şehir yüzünden veterinerde bulmak zor.Gideceğim pek fazla Pet Shop yok tüm kuşlarımı aldığım bir tanıdık Pet Shop var ordan almayı planlıyorum
Eğer Petshop uzak değilse evet mantıklı olacaktır fakat dikkat etmelisiniz hepsi dürüst olmuyor 3-4 aylık değil 1 yaşında da verebilir ama yavru az çok belli oluyor gagası ,gözü bakışından

Stettin

Aktif Üye
Kuşun gözlerinde hafif beyazlık var sanırım 3-4 aylık değil birde kafa kısmındaki çizgilerde yok

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Dişi kuş galiba ishal sizce ne yapmalıyım
Merhaba, öncelikle keşke ilk kuşun önce sorununu çözseydik. Ayrıca ilk kuşunuzu dişi gibi görüyorum ben fotoğraf ve videolardan. Burun delikleri çevresi beyazsa o dişi zaten.

İkinci kuş hasta ve tüy sorunlu gibi duruyor. İkisini ayrı odalarda tutun. Resimlerden tam anlaşılmıyor ama göz çevresinde akıntı mı var? Suyuna 3 gün entrobac verelim.

Stettin

Aktif Üye
Merhaba, öncelikle keşke ilk kuşun önce sorununu çözseydik. Ayrıca ilk kuşunuzu dişi gibi görüyorum ben fotoğraf ve videolardan. Burun delikleri çevresi beyazsa o dişi zaten.

İkinci kuş hasta ve tüy sorunlu gibi duruyor. İkisini ayrı odalarda tutun. Resimlerden tam anlaşılmıyor ama göz çevresinde akıntı mı var? Suyuna 3 gün entrobac verelim.
İlk kuşumun şuan tek sıkıntısı titreme oda ilgilenince azalıyor ama bu yeni aldığım kuş hasta gibi ishal tüyleri daha önce görmediğim şekilde kısa birazdan aldığım yere götürüp konuşucam eğer herhangi bir sıkıntısı var ise öğrenmiş olurum
Resim yükledim akıntı yok sanırım

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İlk kuşumun şuan tek sıkıntısı titreme oda ilgilenince azalıyor ama bu yeni aldığım kuş hasta gibi ishal tüyleri daha önce görmediğim şekilde kısa birazdan aldığım yere götürüp konuşucam eğer herhangi bir sıkıntısı var ise öğrenmiş olurum
Resim yükledim akıntı yok sanırım
Siz bu kuşu kendi kuşunuzla aynı kafese koymuşsunuz. Üstte kuyruğu görünüyor kendi kuşunuzun. İki kuşu birleştirmeden önce ayrı odalarda yeni geleni karantinaya almanız lazımdı. Yeni kuşun hasta olduğu belli. Acilen ayırın onları. O kafesi ve tünekleri de çamaşır sulu suyla dezenfekte edin

Stettin

Aktif Üye
Siz bu kuşu kendi kuşunuzla aynı kafese koymuşsunuz. Üstte kuyruğu görünüyor kendi kuşunuzun. İki kuşu birleştirmeden önce ayrı odalarda yeni geleni karantinaya almanız lazımdı. Yeni kuşun hasta olduğu belli. Acilen ayırın onları. O kafesi ve tünekleri de çamaşır sulu suyla dezenfekte edin
Ayırdım zaten kuşu aldığım yere götürüyorum eve gelince dezenfekte edicem tünekleri ve kafesi

Stettin

Aktif Üye
Hocam kuşu aldığım Pet Shop götürdüm kendisi kuşu aldı veterinere götürdü banada yeni bir kuş verdi bunun durumu daha iyi sanırım tüyleri normal gagasında siyahlıklar var yavru mudur?

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
@Ayvalık Jumbo Muhabbet hocam kusura bakmayın etiketliyorum ama kafesi nasıl dezenfekte etmem lazım
Yarı yarıya çamaşır suyu ve su ekleyerek kafesi, tünekleri, yemlik ve sulukları yıkayın sıfır bir süngerle. Koku kalmayabçna kadar çok iyi durulayın, özellikle suluk ve yemlikleri çok iyi durulamanız lazım. Havalandırıp kurutun. Yeni kuşu başka bir kafeste, ayrı odada 10 gün kadar karantinaya alın. Hastaysa ya da taşıyıcıysa kendi kuşunuza bulaşmaması için gözlemlemeniz lazım 10 gün kadar. İkisinin birbirine teması kesinlikle olmasın. Ellerinizi de yıkayın dokunduğunuz zaman. Yeni gelen kuş 1 hafta, 10 gün boyunca salınmaz. Yeni yerine ve size alışması için zamana ihtiyacı var.

Stettin

Aktif Üye
Yarı yarıya çamaşır suyu ve su ekleyerek kafesi, tünekleri, yemlik ve sulukları yıkayın sıfır bir süngerle. Koku kalmayabçna kadar çok iyi durulayın, özellikle suluk ve yemlikleri çok iyi durulamanız lazım. Havalandırıp kurutun. Yeni kuşu başka bir kafeste, ayrı odada 10 gün kadar karantinaya alın. Hastaysa ya da taşıyıcıysa kendi kuşunuza bulaşmaması için gözlemlemeniz lazım 10 gün kadar. İkisinin birbirine teması kesinlikle olmasın. Ellerinizi de yıkayın dokunduğunuz zaman. Yeni gelen kuş 1 hafta, 10 gün boyunca salınmaz. Yeni yerine ve size alışması için zamana ihtiyacı var.
Hocam eğer tam durulayamassam ne gibi zararları olur?

Stettin

Aktif Üye
Hocam birde elimde fazladan kafes yok şuan maddi durumda pek iyi değil yeni kafes maalesef alamam.Nasıl bir yol izlemem lazım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben sirkesi yoğun su ile siliyorum tek tek kafesin tellerini duygu hanım. Dezenfektanım var evde ama. Doğal elma sirkesi sanki daha güvenli geliyor. Koku dağılınca tekrar içine bırakıyorum oğlumu. Sıkıntı yaşamadık şimdilik

Stettin

Aktif Üye
Ben sirkesi yoğun su ile siliyorum tek tek kafesin tellerini duygu hanım. Dezenfektanım var evde ama. Doğal elma sirkesi sanki daha güvenli geliyor. Koku dağılınca tekrar içine bırakıyorum oğlumu. Sıkıntı yaşamadık şimdilik
Ben çamaşır suyu ile silmeye biraz korkuyorum açıkçası sirkeli su ile silsem sizin dediğiniz gibi uygun olur mu?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
En güzeli virkon s isimli pet dezenfektanıdır. Durulandığında kuşlara zararı olmaz. Bilinen tüm bakteri, mantar ve çoğu virüs suşlarına etkilidir. İçirenler bile var ama asla önermem ben. Elma sirkesi, bazı bakteri ve virüs ailelerini öldürmede yetersiz kalırken, virkon s kuş gribi virüsüne bile etkilidir. Çamaşır suyu da herkesin evinde bulunabilen bakteri öldürücü etkili kimyasal olduğundan, acil durumlarda çamaşır suyı öneriyoruz mecburen. Şu durumda sirke hafif kalır maalesef. Sirkeli suyu daha çok kuşa verilecek meyve ve sebzeler için tavsiye ederim. Çünkü bakteri öldürücü etkisi hafiftir. Yenilecek içilecek şeyler için kullanılması daha uygun olur.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Demet abla ben galvaniz kaplama kafeslerde sirkeli su kullanıldığında paslanma yapıyor ve kursak mantarına zararlı diye biliyorum