• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun sindirim sorunu

MehmetAli0000

Aktif Üye
Kuşumun sindirim açısından sıkıntısı var 1 haftadır öncelikle söyleyeyim veterinere de kuscuya da gittim ikisi de bakmadan ilaç verdiler tetkik vs olmadı anlamadıkları o düşünüyorum açıkçası probiyotik ve sindirim düzenleyici hafif antibiyotik etkisi olan vitaform verdiler ve bir haftadır kullanıyorum kusma eğilimi ağzından yem çıkarma durumları var probiyotik ve vitaform vermezsem sindirilmemis yem de diskiliyor uzun süreli de kullanmak istemiyorum iştahı azaldı göğsü biraz sis gibi ve yemek yedikten sonra koseye çekilip gagasıyla birşeyler yapıyor kursaginda sorun olduğunu dusunuyorum yardımcı olabilecek varsa çok minnettar kalırım.
Düzenleme: dışkıda ki yem probiyotik takviyesi ile azaldı lakin kursakta ki sorun devam etmekte kafesin bir köşesinde sessiz hafif uyku modunda duruyor öğürme hareketi var hala yapıyor gün icinde

Son düzenleme:

MehmetAli0000

Aktif Üye
Kusma eğilimi yem yedikten sonra ki süreçte oluyor genelde ve sık değil 5 kere fln denk geldim 1 haftalık süreçte

MehmetAli0000

Aktif Üye
İlk ss farkettigimde çektiğim fotoğraf son ss ilaçlara başladıktan 5 gün sonradan

MehmetAli0000

Aktif Üye
Aynı zamanda kafeste normal durarken
hafif kabarık uyku modunda gibi önceden bağırır di yanıma gelmek için forumdaa biraz gezindim çeşit çeşit hastalık var tedirgin oldum 2 hafta önce burnuma kur yapiyordu ne ara oldu neyden oldu anlamadim

MehmetAli0000

Aktif Üye
Kum var yem dışında birşey vermiyorum (dal darı)1 haftadır ilacı dediğim 1 hafta kullandım probiyoti ile birlikte dışkıda yem düzeldi sayılır şimdi diskisinda yem nadir çıkmaya başladı kursaginda problem olduğunu düşünüyorum açıkçası

Son düzenleme:

MehmetAli0000

Aktif Üye
Tüy dökmeye de girdi dışarı çıkarıp oyun yaptığımda konuşuyor vs ama kafese girdiğinde ve de yem yedikten sonra koseye çekilip bekliyor hafif kabarip

MehmetAli0000

Aktif Üye
Dediğim gibi bulunduğum il Karabük ve merkezde ekipmanı olan veteriner bir tane var o da kanatlı hayvanlarla ilgilenmediğini söyledi onun haricinde ekipmanı olan veteriner yok ve diğerlerine götürdüğümde herhangi bir tetkik yapmıyorlar direk usutmustur diyerek antibiyotik ve probiyotik verdiler ki probiyotik zaten vardı bende

MehmetAli0000

Aktif Üye
Güncel diski atayım
Forumda biraz gezindim göğüs kemiğinde çıkıntı farketmedim
Bu aralar tüy dökme dönemi mi bilmiyorum ama sürekli kaşınma derdinde

MehmetAli0000

Aktif Üye
Belirti sorarsanız kuş üstünde yada bakmamı istediğiniz yer yapmaya çalışırım iyileşsin istiyorum

MehmetAli0000

Aktif Üye
Bir de burnu üstünde ki tabaka epeydir var veteriner kizismistir demişti ama dışı kuşların kizisinca böyle oldugunu okumuştum erkek kuş demisti kuşçu ve bı ara o tabaka soyulup mavi cere gördüm kizismayla mi alakalı yoksa hastalık belirtisi mi emin olamadim

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Kuşunuz maşaallah cam gibi bir dişi kuş hatta itiraf edeyim ben bir problemde göremedim. Bence eş almalısınız kum ve kalamarda kullanmalısınız

MehmetAli0000

Aktif Üye
Peki dışkısı ve tüyleri normalse kusma eğilimi ya da yem yedikten sonra kabarık durması eş istediği için mi

MehmetAli0000

Aktif Üye
Sindirilmemis diski ve kusma eğilimi eş istediginde olan birseymi ve de dişi kuş konuşmaz isirir diyorlar benimki konuşuyor isirmiyor

Son düzenleme:

MehmetAli0000

Aktif Üye
Öncelikle kanatlı uzmanına götürme şansınız varsa tahlil ile daha net bir teşhis konulur. Eğer imkan yoksa diskilarda vs bakarak yorumda bulunmaya çalışırız bana megabakteri gibi geldi
Hocam belirti söylerseniz kuş üstünde bakmaya çalışırım daha sağlıklı olur şuan suyuna elma sirkesi damlattim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ben dışkıda hafiften enfeksiyon gördüm yani İlk olarak bir bağırsak duzenliyici kullanın beş gün sonra tekrar güncel dışkı resmi görelim 👍

MehmetAli0000

Aktif Üye
Bağırsak düzenleyici olarak onerebileceginiz herhangi bir ilaç yada yöntem varmi
Ağır gelmeyecek ilaç ya da etkisi olur bağırsağı temizler dediginiz

Son düzenleme:
Üst Alt