• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Pankreas Sorunu

fıstık3560

Aktif Üye
merhabalar kuşumun pankreas sorunu vardı son 4-5 gündür zeoilit tozunu besleme mamasıyla yapıp veriyorum ancak hayvana yedirirken çok zorluk yaşıyorum..aparat kullanmıyorum çünkü tecrübem yok ve kuşum biraz hareketli zarar vermekten korkuyorum..ancak böyle şırıngayla vermek de işgence gibi 1 saatte anca hepsini verebiliyorum ve kuş kendisini zorladığım için sonradan bana olan güvenini zedelemekten korkuyorum...avcumda tutup zorla gagasını açtırıp yedirmek beni üzüyor...işgence ediyormuşum gibi bunun başka bir yolu yok mu daha kolay?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yemliğin içine değilde çay tabağına az miktar yemini koyun üstüne de zeolit tozu ekleyin. Çay tabağındaki yemi bitirsin. Sonra zeolitsiz normal yemligindeki yeme devam etsin.

fıstık3560

Aktif Üye
Yemliğin içine değilde çay tabağına az miktar yemini koyun üstüne de zeolit tozu ekleyin. Çay tabağındaki yemi bitirsin. Sonra zeolitsiz normal yemligindeki yeme devam etsin.
anladım aslı hanım çok sağolun bu arada dışkılar genel olarak açık yeşil 3 gündür maden suyu veriyordum...yem olarak da aspurla diyeti karıştırp veriyorum...ne kadar devam etmeliyim, kuşta halsizlik iştahsızlık vs yok bu arada..

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
anladım aslı hanım çok sağolun bu arada dışkılar genel olarak açık yeşil 3 gündür maden suyu veriyordum...yem olarak da aspurla diyeti karıştırp veriyorum...ne kadar devam etmeliyim, kuşta halsizlik iştahsızlık vs yok bu arada..
Yarında verin maden suyunu. Sonrası entrobac takviyesi yapın. Ama maden suyu bitirince en azından bir iki gün sade su verin. Arkasından üç gün entrobac takviyesi yapın. Aman iştahsızlık olmasın o çok önemli 🙏🏻 rica ederim 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhabalar kuşumun pankreas sorunu vardı son 4-5 gündür zeoilit tozunu besleme mamasıyla yapıp veriyorum ancak hayvana yedirirken çok zorluk yaşıyorum..aparat kullanmıyorum çünkü tecrübem yok ve kuşum biraz hareketli zarar vermekten korkuyorum..ancak böyle şırıngayla vermek de işgence gibi 1 saatte anca hepsini verebiliyorum ve kuş kendisini zorladığım için sonradan bana olan güvenini zedelemekten korkuyorum...avcumda tutup zorla gagasını açtırıp yedirmek beni üzüyor...işgence ediyormuşum gibi bunun başka bir yolu yok mu daha kolay?
Meyvesine sebzesi ne de serpebilirsiniz, gider gelir yer annesi😊🤲, biber olur, salatalık olur, marul olur😊🤲en çok neyi seviyorsa olur😊💓

fıstık3560

Aktif Üye
merhabalar yine ben tavsiyeleriniz üzerine bir mercimek tanesi kadar zeoliti elmanın üzerine döküp veriyorum2 gün önce minarelli suyu bıraktık bugün entrobac a başladık kanarya yemi ile diyet yem karışık yiyor iştah eksikliği halsizlik vs yok ancak dışkılar aynı ara sıra açık yeşil oluyor ama genel beyaz ve normal yaptığının 4,5 katı kadar daha fazla dışkılıyor 1 hafta devam edip yine geçmesse ilaca başlıyoruz değil mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Taze dışkı örneklerini görebilir miyiz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Maden suyunu kaç gün kullandınız. Bu sürede zeolit beslemede yaptınız mı. Eğer evetse sorun çözülmemiş maalesef. Sıkıntı devam ediyor. İlaç kullanımı uygun olur ama önce maden suyu ve zeolit kullanımı hakkında bilgi verir misiniz.

fıstık3560

Aktif Üye
maden suyunu 3 gün kadar kullandım bu süreçte yani neredeyse 1 haftadır da 2 gün haricinde zeolit kullandık

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım zeolit e devam edin. Bir iki güne kadar düzelmezse ilaç kullanılabilir.

fıstık3560

Aktif Üye
merhabalar güncel dışkılar bu şekilde, sanırım tavsiye ettiğiniz ilaca başlasak iyi olacak...aslı hocamın tavsiye ettiği gibi son 3 gündür entrobac verdim tazeleyerek ve zeolit tozunu kullandım..ama dışkılar çok değişken, halsizlik keyifsizlik yok, sadece dışkılar değişken
Ekli dosyayı görüntüle 66629

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sorun çözülmemiş. Başka kuşunuz varsa ayırın kuşları. Pankreoflat alın eczaneden. Tablet halinde olduğu için toz hâline getirip yarım suluğa mercimek tanesi kadar ekleyin. Yedi gün boyunca suyu tazeleyerek kullanın. Geceden suluğu çıkartın sabah ilaçlı su koyun. Tedavi bitince üç gün üst üste entrobac verin. Daha sonra bizleri bilgilendirin durumu konusunda. Sıkıntı hala devam ediyorsa artık kanatlı uzman görmeli. Kullanımında @Demet bükay ablanın da fikrini almakta fayda var.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sorun çözülmemiş. Başka kuşunuz varsa ayırın kuşları. Pankreoflat alın eczaneden. Tablet halinde olduğu için toz hâline getirip yarım suluğa mercimek tanesi kadar ekleyin. Yedi gün boyunca suyu tazeleyerek kullanın. Geceden suluğu çıkartın sabah ilaçlı su koyun. Tedavi bitince üç gün üst üste entrobac verin. Daha sonra bizleri bilgilendirin durumu konusunda. Sıkıntı hala devam ediyorsa artık kanatlı uzman görmeli. Kullanımında @Demet bükay ablanın da fikrini almakta fayda var.
Merhaba ablacım, malesef ilaç gerekli, pankreas ritim bozuk bir çalışıyor bir zorluyor😔yeterince yorulmuş çabalıyor fakat olmuyor, en iyisi ilaç ile destek👍kafesten tüm beyazları, mineral blok, kalamar kemiği, gaga taşı, grit kum hepsini çıkarın, yem ve su kalmalı👍
Allah ın izniyle düzelecektir 😊🤲

fıstık3560

Aktif Üye
tamamdır...ilacı bir iki gün içinde temin edeceğim..peki bu süreçte yem olarak diyet yem mi vereyim, içine kanarya yemi karıştırayım mı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tamamdır...ilacı bir iki gün içinde temin edeceğim..peki bu süreçte yem olarak diyet yem mi vereyim, içine kanarya yemi karıştırayım mı
Diyet değil normal olsun ki bağışıklık düşmesin, önemli olan pankreas şuan, aspur oranını arttırabilir, yanında kızıl darı verebilirsin😊

fıstık3560

Aktif Üye
Diyet değil normal olsun ki bağışıklık düşmesin, önemli olan pankreas şuan, aspur oranını arttırabilir, yanında kızıl darı verebilirsin😊
tamamdır çok teşekkür ederim...kuşlarım ayrı kafeslerde yaşıyor zaten ama yan yana gelmelerini de engellemeli miyim, yukarıda aslı hocam ayırın yazmış

fıstık3560

Aktif Üye
bir de demet abla seni çok rahatsız ediyorum kusuruma bakma ama internete ilacı yazınca bir sürü farklı model çıkıyor, görselini ekleyebilir misin ya da tarif edebilir misin rica etsem

Üst Alt