• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun kanat tüyleri dökülüyor

Askusum

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uçamamak, kanat ve kuyruk tüyü dökmesi
Tünaydın herkese. Kuşum ilk geldiğinde gayet düzgün uçabiliyordu ama ilk büyük tüy dönemine girdiğine uçma tüyleri düşmeye başladı ve aylardır çıkarıp çıkarıp düşürüyor. Çıkan da zaten çok ince çıkıyor ve bir süre sonra kendiliğinden düşüyor şu an uçamıyor. Kaç kere veterinere gittim vitaminler denedim fayda etmiyor. Çok üzülüyorum çünkü uçmak istiyor. Birkaç hafta önce başka bir veterinere götürdüm avicare vitamini verdi ağızdan damlatıyoruz bu sefer çıkıyor gibi oldu fazla çıktı kanat tüyü ama maalesef yine döküldü.

Fotoğraftaki gibi çok ince çıkıyor ve iki tane vardı kanat tüyü fotoğrafı çekmeden hemen önce birini yine düşürdü. Lütfen yardım eder misiniz?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dış parazit damlası her ihtimale karşı yaptırırsanız iyi olur. Siz yine BT amin ve biotin desteği uzun süre sağlayın. Arada avicera ürününü de verin. Sonra gidişatı gözlemleyin. Hala tüyleri dökülüyorsa tüy virüsü olabilir.

Askusum

Yeni Üye
Merhaba dış parazit damlası her ihtimale karşı yaptırırsanız iyi olur. Siz yine BT amin ve biotin desteği uzun süre sağlayın. Arada avicera ürününü de verin. Sonra gidişatı gözlemleyin. Hala tüyleri dökülüyorsa tüy virüsü olabilir.
Merhabalar dış parazit damlası yaptırdım en son veterinere gittiğimizde yani birkaç hafta önce, sorun bundan önce de vardı :(

Askusum

Yeni Üye
Hangi markalarla sağlayayım tam anlamadım. Avicare omega ve genel vit veriyoruz ağızdan şu an 2 hafta oldu. Tüy virüsü ise çaresi var mıdır? Bir kuşum daha var çok şükür ona bulaşma olmadı Allah korusun

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
OMEGA iyi bir destekleyicidir fakat tüy yapılarını onarmak için yetersiz gelebilir. Aminoasit ve b vitamini içeren daha güçlü takviye BT amin ve biotin öneririm. Bu virüs havadan bulaşan bir virüs değil genelde genetik yatkınlık etkili oluyor ama yine de belli olmaz ayırmakta fayda var. Doğrudan bu virüsü yok eden bir ilaç veya kesin bir tedavisi maalesef yok. Ama virüs vardır demek için yine de erken. Siz dediğim takviyeleri alın uzun süre aksatmadan düzenli kullanın. Sonra gidişatı gözlemleyin. Virüsün net teşhisi için tüy analizi yapılması gerekir.

Üst Alt