• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun kanat tüyleri dökülüyor

Askusum

Yeni Üye
Katılım
24 Tem 2026
Mesajlar
4
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Hastalık Belirtileri
Uçamamak, kanat ve kuyruk tüyü dökmesi
Tünaydın herkese. Kuşum ilk geldiğinde gayet düzgün uçabiliyordu ama ilk büyük tüy dönemine girdiğine uçma tüyleri düşmeye başladı ve aylardır çıkarıp çıkarıp düşürüyor. Çıkan da zaten çok ince çıkıyor ve bir süre sonra kendiliğinden düşüyor şu an uçamıyor. Kaç kere veterinere gittim vitaminler denedim fayda etmiyor. Çok üzülüyorum çünkü uçmak istiyor. Birkaç hafta önce başka bir veterinere götürdüm avicare vitamini verdi ağızdan damlatıyoruz bu sefer çıkıyor gibi oldu fazla çıktı kanat tüyü ama maalesef yine döküldü.

Fotoğraftaki gibi çok ince çıkıyor ve iki tane vardı kanat tüyü fotoğrafı çekmeden hemen önce birini yine düşürdü. Lütfen yardım eder misiniz?
 

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Katılım
28 Şub 2022
Mesajlar
11,178
Tepkime puanı
17,368
Puanları
999
Merhaba dış parazit damlası her ihtimale karşı yaptırırsanız iyi olur. Siz yine BT amin ve biotin desteği uzun süre sağlayın. Arada avicera ürününü de verin. Sonra gidişatı gözlemleyin. Hala tüyleri dökülüyorsa tüy virüsü olabilir.
 
Üst Alt