• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kanat altı kanıyor

zezeynep

Paylaşımcı
Başınız sağ olsun🙏 Lütfen kendinizi suçlamayın kuşlar boyut olarakta küçük hayvanlar kontrolu incelemesi zor olabiliyor. Hastalansalar zaten belli etmiyorlar son ana kadar. Burda tanı koyulduğu anda çabanızı hepimiz gördük. Siz çok güzel baktınız evladınıza ama maalesef böyle olacakmış. Tekrar başınız sağ olsun çok üzüldum😔

Eyupshn1907

Aktif Üye
3-4 gündür çabaladım ama bunun öncesi var hiç bişey bilmiyodum vilmectini duydum dökmekten korktum cok sucum var cok Allah affetsin. Yeni bi kuş alsam mı onun renginde diye düşünüyorum en azından onun gibi davranırsa bize onu pek fazla aratmaz ama onunda sonu böyle olacak o da üzecek kararsız kaldım kafesi aynı yerinde boş mu bıraksak :(

Eyupshn1907

Aktif Üye
bahcemiz yok saksıyla beraber toprağa gömersem toprağa karışır mı saksı olmadan mı gömmem gerek kedi köpek yer diye böyle düşünüyorum

mortsvivants

Tutkulu
Başınız sağolsun, çok merak ediyordum iyileşme sürecini. Kendinizi suçlamayın diyemiyorum ben ne yazık ki, çok çok geç kalınmıştı. Hayvanın o halini görünce benim canım acıdı. Bu sebeple her ne kadar da üzülseniz de artık gittiği yerde acı çekmeyeceğini bilmek biraz da olsa içinizi rahatlatır diye düşünüyorum. Umarım bundan sonraki sahipleneceğiniz kuşlarda çok daha dikkatli olur, her türlü sorularınızı buraya sorar geç kalmadan öğrenirsiniz. Tekrardan başınız sağolsun.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
bahcemiz yok saksıyla beraber toprağa gömersem toprağa karışır mı saksı olmadan mı gömmem gerek kedi köpek yer diye böyle düşünüyorum
Saksıya sarmadan göm ablacım, toprağa o zaman karışır😔
Benim sana gönülden tavsiyem, bir sultan papağanı yavrusu alıp çok güzel bir şekilde yetiştirebilirsin, hem konuşur şarkılar söyler hem acın hafifler, hemde daha güzel bakarsın, bizlerde kaybediyoruz, inan ki hepimiz yaşıyoruz bu acıyı😔🤲acı tecrübe oluyor malesef

Eyupshn1907

Aktif Üye
Aslında araştırmacı birisiyimdir yaşım 19 kusu aldıgımda 16 falandım daha okuyordum sürekli ciyaklar didiklenirdi bit spreyi falan kullandım ama ise yaramayan bişeymiş sanırım onlar haliyle ben o yaşlarda bilmezdim forum site falan konu acmayı falan bilmiyordum bilsem o zaman kurtarabilirdim hayvanı ama sonra alıştık o durumda olmasına sürekli yapıyor bi sıkıntı olmuyordu cok mutluydu o kaşıntısı haric ilgimizden mi sevgimizden mi bilmiyorum sonrasında bu kan olayı ortaya cıktı hiç farketmedik vücudunda ki o kanı ve kan kokusunu görmeden önce demet abla 15-20 gün önce başlamıştır diyor o sırada gece çalışıyordum ve kusla pek ilgilenemezdim gece çalışmalarımda anca sabah dısarı cıkarırdım o aralar da pek cıkarmadım cıkardıgımda da kokuyu aldık işte ne yaparsak yapalım o saatten sonra boştu sitenin bu konuda ilk mağduru olmak üzdü en zeki kuşuma en tecrübesiz halim geldi çok üzüldüm yeni kuş alsam belki alısma sürecim hızlı olur ama bu kuştaki tüm özellikleri onda ararım beceremeyebilir o yüzden almamaya çalışacağım :)

Eyupshn1907

Aktif Üye
Eğer gömersem öyle yapıcam ama hicde uzaklara gömmek istemiyorum saksıya gömsem ayda bi açar bakarım diyorum buda cok mu yanlıs olur uzaklara gömünce onu bidaha nasıl bulucam ben 🥹🥹

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aslında araştırmacı birisiyimdir yaşım 19 kusu aldıgımda 16 falandım daha okuyordum sürekli ciyaklar didiklenirdi bit spreyi falan kullandım ama ise yaramayan bişeymiş sanırım onlar haliyle ben o yaşlarda bilmezdim forum site falan konu acmayı falan bilmiyordum bilsem o zaman kurtarabilirdim hayvanı ama sonra alıştık o durumda olmasına sürekli yapıyor bi sıkıntı olmuyordu cok mutluydu o kaşıntısı haric ilgimizden mi sevgimizden mi bilmiyorum sonrasında bu kan olayı ortaya cıktı hiç farketmedik vücudunda ki o kanı ve kan kokusunu görmeden önce demet abla 15-20 gün önce başlamıştır diyor o sırada gece çalışıyordum ve kusla pek ilgilenemezdim gece çalışmalarımda anca sabah dısarı cıkarırdım o aralar da pek cıkarmadım cıkardıgımda da kokuyu aldık işte ne yaparsak yapalım o saatten sonra boştu sitenin bu konuda ilk mağduru olmak üzdü en zeki kuşuma en tecrübesiz halim geldi çok üzüldüm yeni kuş alsam belki alısma sürecim hızlı olur ama bu kuştaki tüm özellikleri onda ararım beceremeyebilir o yüzden almamaya çalışacağım :)
Ablacım o kan kokusu değildi%100 eminim parazit eti yiyor ve çürütüyor koku buydu irin kokusu artık düşünme, son anda olsa çabaladın üzüme lütfen,

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Eğer gömersem öyle yapıcam ama hicde uzaklara gömmek istemiyorum saksıya gömsem ayda bi açar bakarım diyorum buda cok mu yanlıs olur uzaklara gömünce onu bidaha nasıl bulucam ben 🥹🥹
Ablacım gömünce bakılır mı😡aklını başına al lütfen, genç delikanlısın sen, güzel anılarını düşün, hatıraların yer alsın kızarım sana😊kuşu götür göm artık günah

Eyupshn1907

Aktif Üye
Dediğiniz olabilir ben bilmem cünkü irin kokusunu falan ama bu kus kac aydır yıldır böyle bu koku niye ilk defa geldi burnuma hic böyle kokmazdı ne olduysa ben gece calısırken oldu oda max 10 gün falan ki sanmıyorum tedaviye başlamadan 2-3 gün öncesinde gelmiştir o koku kafese sürekli yaklasır ona cicikus der severdim o koku gelmiyodu ertesi günlerde cıkaracagım zaman kafesten o koku geldi ve hayvanda kokuyordu anlamadım niye bu kadar gec koktugunu

Eyupshn1907

Aktif Üye
Peki babam bugün yarın döner döndüğünde buldugumuz en yakın yere gömeriz umarım kedi köpek yemez rahat bi sekilde toprağa karısır hayvan yakın olursa arada gider dua falan ederim hayvanlarda ise yaramaz ama icim rahatlar gözüm sürekli kafese gidiyor ölüde olsa tabanda durdugunu biliyorum görüyorum bakıp hic göremedgimde ne yapıcam acaba cok acı cok

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dediğiniz olabilir ben bilmem cünkü irin kokusunu falan ama bu kus kac aydır yıldır böyle bu koku niye ilk defa geldi burnuma hic böyle kokmazdı ne olduysa ben gece calısırken oldu oda max 10 gün falan ki sanmıyorum tedaviye başlamadan 2-3 gün öncesinde gelmiştir o koku kafese sürekli yaklasır ona cicikus der severdim o koku gelmiyodu ertesi günlerde cıkaracagım zaman kafesten o koku geldi ve hayvanda kokuyordu anlamadım niye bu kadar gec koktugunu
Çünkü deri açıldı, gördük hepimiz, irin kokusu yayılır, açık deri enfeksiyonu deriz ve parazit çürütüyor eti, sen artık dinlen kendini yargılama, suçlama, yeni asahipleneceğin kuşta bu hataları kesinlikle yapmazsın, emin ol

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Peki babam bugün yarın döner döndüğünde buldugumuz en yakın yere gömeriz umarım kedi köpek yemez rahat bi sekilde toprağa karısır hayvan yakın olursa arada gider dua falan ederim hayvanlarda ise yaramaz ama icim rahatlar gözüm sürekli kafese gidiyor ölüde olsa tabanda durdugunu biliyorum görüyorum bakıp hic göremedgimde ne yapıcam acaba cok acı cok
Kafesi yıka kaynar suyla, bakteri çok onda, kaldır tüm malzemeleri yıka, deterjanla yıka ki mikrop ölsün, tertemiz yap,

Eyupshn1907

Aktif Üye
biliyorum deri acıldıgını sadece niye bu kadar gec acıldı onu merak ediyorum normalde böyle mi oluyor aylar yıllar geçti hatta biz artık alıstık o da alısmıstır diye rahat rahat takılıyorduk beraber kusumuzla bi anda üzerinden aylar yıllar gecmesine ragmen koktugunu kanadıgını yarası olduğunu gördük neden bu kadar gec oldu bu hiç bilmiyorum

Eyupshn1907

Aktif Üye
Peki gömdükten sonra öyle yaparım aslında yapmayıp öyle bırakmayı düsünüyodum anı kalsın diye ama hayvanı temiz tutamadıı bari kafesini tutalım sanmıyorum ama yeni bi kuş alırsak koyarız kafese yaşar ihanet olur diye düşünüyorum hiç yediremiyorum ona çok iyi bakıyor olurum muhtemelen ama buna bakamadık ah ah kafamda cok agrıyor uykuyu az aldıgım icin mi yoksa kafesten falan mı bulaştı bide dün ölme asamasında öptüm okşadım ondan mı bilmiyorum bende kötü oldum biraz :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
biliyorum deri acıldıgını sadece niye bu kadar gec acıldı onu merak ediyorum normalde böyle mi oluyor aylar yıllar geçti hatta biz artık alıstık o da alısmıstır diye rahat rahat takılıyorduk beraber kusumuzla bi anda üzerinden aylar yıllar gecmesine ragmen koktugunu kanadıgını yarası olduğunu gördük neden bu kadar gec oldu bu hiç bilmiyorum
Tabiki önce deri altına yerleşir, sonra ilerler, yayılır, en son deriyi kuş açar çünkü çok rahatsız olur, atmak ister, dider kanatır, buda parazitin işine gelir, açık yerde çok daha rahat ilerler, çünkü hava alır, irin çogalmasına sebep olur,

mortsvivants

Tutkulu
Acı da olsa tecrübe edindiniz. Biz de sizin kadar merak ediyoruz nasıl bu noktaya gelene kadar farketmediğinizi, görmediğinizi. Bence daha fazla düşünmeyin bunu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Peki gömdükten sonra öyle yaparım aslında yapmayıp öyle bırakmayı düsünüyodum anı kalsın diye ama hayvanı temiz tutamadıı bari kafesini tutalım sanmıyorum ama yeni bi kuş alırsak koyarız kafese yaşar ihanet olur diye düşünüyorum hiç yediremiyorum ona çok iyi bakıyor olurum muhtemelen ama buna bakamadık ah ah kafamda cok agrıyor uykuyu az aldıgım icin mi yoksa kafesten falan mı bulaştı bide dün ölme asamasında öptüm okşadım ondan mı bilmiyorum bende kötü oldum biraz :(
Yok parazit sana bulaşmaz, endişe etme, hadi ablacım uyu biraz dinlen, sabahı zor etmişsin, uykusuzluk ağrı yapar😊

Eyupshn1907

Aktif Üye
belki inanmazsınız ama 1-2 yıldır falan böyleydi ama daha yeni derisi parcalandı bu kadr uzun sürmesi normal mi ? hiç kiloda almazdı herşeyi yerdik zararlı olmasına ragmen cips cikolata ne bulursak yerdik azda olsa verirdim ama ne yağlanırdı ne kilo alırdı

Üst Alt